Prepáčte, nemôžem sa prestať smiať nad
Ondro1-ov reakciou
Asi je to naozaj trolujúci...ehm...
Broslo bude vedieť

Ja mám asi dobrú trpezlivosť
+vladimir: Prosím ťa, ty vynálezca a spasiteľ modernej fyziky, čo našiel teóriu všetkého - už ti to Split povedal...ak budeš schopný zamontovať do vzorca E=mc^2 elektrickú intenzitu, tak prosím. Pôjdem lobovať za teba do Štokholmu
Čo sa týka tvojej odpovedi mne - s tým, že je hmotnosť telesa priamoúmerná hustote súhlasím, ja som ani nič iné nehovoril, avšak to nič nesúvisí s tým zvyškom tvojej vety, nič tam nezarátavam.
K 2. vete - správne, a?
Ak si to
ty predstavíš, tak zistíš, že po zarátaní sa tie sily
NEsčítajú.
Ak nad tým trocha porozmýšľaš, možná to dokážeš aj pochopiť.
Tak sa snaž
Ak sa protón točí okolo zeme - znižuje efekt gravitačnej sily zeme na samého seba, a to práve o odstredivú silu(spôsobenú jeho obiehaním). Toto očividne ešte chápeš.
Ak však ešte okolo toho obiehajúceho atómu necháš obiehať elektrón, tak samotné obiehanie elektrónu okolo protónu(jadra) to neovplyvní. Prečo asi?
Nuž pretože ak si to nakreslíš, tak na každý vektor sily nájdeš na protiľahlej strane taký istý vektor a
vyrušia sa. Takže z toho vyplýva jedine to, že zem pôsobí rovnakou silou aj na protón, aj na elektrón obiehajúci okolo protónu. A čerešnička na záver - obiehanie je len predstava, v skutočnosti nemáme šajn čo sa tam deje.
Better luck next time