Posilnovanie

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa materik »

ono, s mliekom je to asi dost individualne. Ak si dam trvanlive, tak po hodke-dvoch sa jemne klzem pod plafonom ako heliak, co ma z neho tak nafukne. :D Ale ked si dam mlieko z automatu, tak uplne pohodka. Vobec mi nerobi problem a ani ho neprevaram.

@Broslo: India pri justicaku? Tam aj ja rad chodim, ale na maso :)
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Ano ano presne to. Ale doslo mu indicke korenie co si vozil z domova tak uz je to take nemastne neslane...

Uz mam prvy mesiac za sebou a ide to super, kupil som protak srvatku (davam 20g po treningu respektive aj netreningovy den), kreatin monohydrat (5g s carb napojom pred 5g po s proteinom ). Inak som spokojny co to som pochudol sila sla hore (a to este ani nezacal pisat kreatin) a hlavne uz si dycham na turickach ako pan :) max tep mi siel dolu o 30 bodov :D Dúfam že sa nezraním a budem môcť pokračovať.

Čo sa týka kreatínu je to OK miešať s carb a proteínom? Osobne v tom nevidím žiaden problém ale tak nech nejaký guru potvrdí pre istotu
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53

Príspevok od používateľa Sphyn0x »

Nie som sice guru ale vyjadrim sa :D Kreatin potrebuje pre (lepsiu) vstrebatelnost sachre takze super tak jak davas. Ja davam pred treningom s hroznovym cukrom, alebo po treningu az s jedlom.
///
Spoiler: ukázať
Intel Core i5-750@4214.03 MHz | Noctua NH-D14 | Asus Sabertooth 55i | Asus Radeon HD5870 | Kingston 2x2GB HyperX 1600MHz | Samsung SpinPoint F3 1TB | Enermax MODU87+ 600W Gold | Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Lancool DragonLord PC-K62 | Samsung P2450H | Razer DeathAdder Black Edition | Roccat Arvo | AKG K242 HD | Vsonic GR06
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

broslo: kreatin s protakom dokopy nemiesaj, po treningu najskor kreatin s dakymi cukrami, 15-20 min pauza a az potom protak
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
ANONYM_a7

Diki jergus, mam rad tvoje mudrosti vies ma zaskolit aj ze preco? :D taktiež v netréningový dávam aspoň 5G denne, dávam si to ráno na lačno do kávy, tiež OK? (ešte som v podstate v nasycovačke )
jergus
Používateľ
Používateľ

ked zmiesas len kreatin vodu a glukozu, tak sa ti zdvihne hladina inzulinu a teda kreatin sa rychlejsie vstrebava do svalovych buniek. ovsem vsetko ostatne co s tym zjes, ti vylucovanie inzulinu zasa proti glukoze potlaca, takze efekt uz nie je taky.
kofein a kreatin by sa nemali kombinovat, o tom nevies? :-)
a v nasycovacej faze kludne davaj 10g pred treningom a 10g po treningu aspon 7-10 dni, potom staci znizit na 5 pred a 5 po
ANONYM_a7

Cize toto je blbost?

Ale skutečnost je mnohem prostší a záhada kontraindikace bude záhy vyřešena. Jde o to, že creatin potřebuje ke svému správnému působení dostatečně „vodní“ prostředí, kdežto o kofeinu je známo, že působí diureticky. Tzn., že vylučuje vodu z těla ven. A na základě těchto dvou informací vznikl dojem o neslučitelnosti vzájemného užívání creatinu a kofeinu. Řešení je však překvapivě prosté. Jednoduše musíte při užívání kofeinu pít víc než obvykle. To je celé. Kofein sice může vyloučit nějakou vodu navíc, ale přesto jí zbyde dost na to, aby zajistila 100% účinnost creatinu.

nenasiel som ziadnu priamu interakciu len to s tou vodou.

OK budem davat 10 ale je to strasne nechutne ten kreatin :D
Sky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49

Príspevok od používateľa Sky »

Nechutne? To si asi este neskusal praskovy L-arginin :D Kreatin som si kludne daval na lyzicke do ust a zapil vodou, s argininom by som si to netrufol, az ma striaslo ked som si to predstavil :laugh:
Naposledy upravil/-a Sky v Št 17. Sep, 2015, 11:10, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
jergus
Používateľ
Používateľ

Broslowski napísal:Ale skutečnost je mnohem prostší a záhada kontraindikace bude záhy vyřešena.
pamatas ako mam velmi rad pseudo odbornikov a pseudo trenerov? a pamatas aj na prislovie "dnesna doba nema problem v nevzdelanych ludoch, ale v ludoch s iluziou vzdelania" tak aj tento vyplod je toho dokazom. kreatin a kofein interaguju s vapnikom a nie s vodou ako sa mylne vsade pise. svalove stahy funguju na zaklade nervovych (elektrickych) impulzov na zaklade elktrochemickeho radu kovov. vapnik sa podiela prave na zmene elektrickeho potencialu vo svalovych molekulach. ked je sval stiahnuty (zatnuty) svalova molekula obsahuje vapnik, a ked dojde k svalovemu uvolneniu vapnik je uvolneny mimo molekuly a mimo bunku. vramci okamziteho regeneracneho cyklu je aj vdaka kreatinu okamzite recyklovany spat do obehu a moze byt znova naviazany do svalovej bunky, a znova pouzity o par milisekund na dalsie stiahnutie svalu. takze okrem krebsovho cyklu zasahuje kreatin aj priamo do nervovych vzruchov a urychluje nervovosvalovu odozvu. avsak problem je ten, ze kofein ma vyssiu afinitu na vapnik ako kreatin. takze ak mas v tele zvysenu koncentraciu kofeinu, a pri svalovom stiahnuti sa uvolni vapnik, okamzite ho atakuje kofein, naviaze sa na neho a hned je vyluceny cez oblicky do mococveho mechura. takze nemoze byt znovu recyklovany kreatinom do obehu, nemozu prebehnut nervove vzruchy a dochadza k svalovej unave aj ked ostatne ziviny telo ma. je to asi ako keby si v benzinovom motore mal benzin, funkcny motor, ale zle sviecky. neviem ci sa to da najst na nete, ja som sa o to zaujimal este na vyske a takto mi to bolo vysvetlene.

ale aby to nevyzeralo az tak zle s kofeinom, tak treba povedat ze samotny kofein zvysuje cinnost nervovej sustavy, zvysuje bdelost, krvny tlak a srdcovu cinnost, takze celkovo je to stimulant ktory telo provokuje kratkodobo k vyssiemu vykonu avsak regeneracia potom musi byt vacsia. ja osobne som zo zaciatku kreatin braval, kavu som nepil vtedy vobec. teraz skor preferujem "pumpy" typu xplode, aj ked momentalne nedavam ani len protein :laugh:
ANONYM_a7

No veď preto sa pýtam lebo takýchto múdrostí je plný internet. Toto dáva už väčší zmysel čiže super diki za info. V podstate mi tú pumpu netreba mám vyšší krvný tlak ako by sa patrilo i keď okedy som začal cvičiť razantne sa znížil :)
ANONYM_a2

Príspevok od používateľa ANONYM_a2 »

pocuj jergus taka otazka k tym curkom hned po treningu, resp. tesne pred treningom (hlavne tie rychle) - je to ok? ved ked ti vyleti inzulin hore, tak HGH tym padom bude pocas treningu dole, teda ak sa nemylim a plati to pravidlo, ze ak je inzulin hore, tak ide HGH dole a naopak ...teda teoreticky nie je dobre zrat cukor pred a tesne po treningu, aby sa cim dlhsie vyuzil ten vyplaveny HGH a to iste pred spanim, ci? :?
jergus
Používateľ
Používateľ

geralt: rastovy hormon sam o sebe nema pre telo pocas treningu velky vyznam, tak ako inzulin. oba hormony neprispievaju k okamzitemu fyzickemu vykonu, avsak oba zohravaju rolu pri regeneracnej faze, cize po fyzickej zatazi. na treningu potrebujes mat vysoku hladinu testosteronu, pretoze ten je ako regeneracny, tak aj stimulacny hormon.
zas pred treningom brat kreatin s glukozou nie je podmienka tesne pred treningom, mozes to kludne hodinu pred vypit. po hodine ti uz cukry aj inzulin klesaju. a zas po treningu v prvom kroku telo doplna glykogen, az potom nasleduje proteosynteza. cize hned dat cukor a kreatin je fajn, vyleti inzulin, spracuje sa kreatin plus vytvori sa prvy svalovy glykogen. o pol hodinu az hodinu ked das komplexne sacharidy a maso, ti uz inzulin tak nevyskoci, doplni sa zvysok glykogenu vo svaloch, potom v peceni, doplnia sa aminokyseliny v krvi, v peceni a zacne sa s regeneraciou svalov a uponov. ked mas trening este podvecer, tak akurat ti to vyjde tak, ze sa najes, hodinku oddychnes, lahnes spat a po hodine ked upadnes do hlbokeho spanku zacne sa vylucovat vo velkom rastovy hormon a rasties. ked su dobre sny tak narasties aj v oblasti rozkroku a do to takych rozmerov, ze sa ani na brucho nemozes prevalit :D
ANONYM_a2

Príspevok od používateľa ANONYM_a2 »

zaujimave, dik za vysvetlenie
ANONYM_a7

Tak som si dnes na skusku nezarobil carb napoj na cvicenie (1l vody 20G mozno viac carb zmesky pre prasce :D ) a katastrofa :/ tie cukry dosť pomáhajú nabudúce už bez toho nejdem. Je to reálne či som mal len zlý deň? chcel som spraviť extrémnu vlnu min sach dnes ale akosi to nedávam :D
jergus
Používateľ
Používateľ

a dovod na tu extrem nizku vlnu?? podla nejakych vyskumov a studii najviac na kvalitu treningu vplyva jedlo ktore sa prijme 4hod pred treningom. ale na to aby si na treningu nevladal staci, ze sa viac unavis v praci aj ked je to len psychicka praca a uz je to o nieco horsie v posilke

Návrat na "Debata o všetkom"