Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
dnes S4 predana...celkom mi uz chyba :X ani nemam taky dobry pocit z toho
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
quicky: už vieš, aké auto si kúpiš?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
mam tolko favoritov z kazdej triedy len horsie,ze sam neviem co hladam :X
chvilku som dokonca premyslal o jednej 350z s 40tis km... vyzera jak nove...
chvilku som dokonca premyslal o jednej 350z s 40tis km... vyzera jak nove...
Čauko, dá sa predĺžiť prevodový pomer vymenením ozubených koliesok resp. predĺžiť štvorka a päťka ?
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
vsetko sa da ked sa chce,ale radsej to predaj a kup nieco ine ak jazdis dialnice
//ake auto?
//ake auto?
Mne to auto vyhovuje teraz som transplantoval motor ale proste 5 je krátka napr. dvojka je moc dlha, trojka krátka, štvorka dlhá nejako to potrebujem poriešiť. Mazda Xedos 6 2,5 V6
1 - 60 Km/h
2 - 100 Km/h
3 - 140 Km/h
4 - 200 Km/h
5 - 240 Km/h cca.
Problém je že pri 5 točí pri 100 Km/h okolo 3300 ot. a pri takom objeme to už aj papá. Ide o to že motor má dostatok výkonu od 2000 ot. tak by som to chcel nejako ošetriť. Iná prevodovka tam nesadne. (iný prevodový pomer pri rôznych modeloch sa tiež nerobil)
1 - 60 Km/h
2 - 100 Km/h
3 - 140 Km/h
4 - 200 Km/h
5 - 240 Km/h cca.
Problém je že pri 5 točí pri 100 Km/h okolo 3300 ot. a pri takom objeme to už aj papá. Ide o to že motor má dostatok výkonu od 2000 ot. tak by som to chcel nejako ošetriť. Iná prevodovka tam nesadne. (iný prevodový pomer pri rôznych modeloch sa tiež nerobil)
tie prevodové pomery sú z nejakého dovodu, nie z toho že sa "xian yhou zufala prevodofka yang" nudil, maximálne sa predlžuje final gear, alebo rovno stály prevod, ale isto nie robiť si z toho holubník.
.
mne stačí niečo aby som na 5 netočil tak moc pri 100 km/h tak 2300 - 2600 ot by bolo akurát proste 5 na spotrebu .... ten motor má dostatok výkonu a ťahá až po omedzovač aj na 5, ta prevodovka je proste krátka
To že ty to tam chceš, neznamená že ti to pomôže = nerieš to.
.
Takže sa s tým nič nedá urobiť ? A verím tomu že pomôže .... no nevadí
Je to benzín, tipujem teda že krútiaci moment je najvyšší v strednom pásme, tzn ak ty znížiš (resp. predlžiš) prevod, tak tým sa dostaneš do slabšieho pásma, kde sa motor rovnako (ak nie viac) natrápi aby kasňu potiahol.
.
No na tom niečo bude ale 75 % krútiaku má už pri 2000 ot.
// jo dôležitá vec motor nieje origo. je výkonejší o 60 k a krutiak ma o 80 Nm viac.
// jo dôležitá vec motor nieje origo. je výkonejší o 60 k a krutiak ma o 80 Nm viac.
Neviem, ci to "len tak" pojde zmenit. Viem, ze na hondacke prevodovky sa da zohnat lahsi zakladny prevod, pripadne su zamenitelne niektore casti prevodoviek v ramci rovnakej serie (napr. cela D-seria SOHC motorov mala zamenitelne prevodovky a v ramci nich sa dali menit niektore casti) a da sa tak vyskaldat lahsia alebo tazsia prevodovka. Toto si robia hlavne ti co jazdia kopce, slalomy, pripadne na sprinty.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
do custom prevodov zahučí viac než keby to strelil a kúpil nové
.