COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: Coronavirus a co si o tom myslite?
Nemám predplatené sme...
GPS? Jak cez GPS? Ja som myslel že operátor bude len sledovať, ak sim - zariadenie bolo v zahraničí, tak potom následne to na akú BTS je prihlásené, či je tam pohyb, prípadne v extrémnych prípadoch triangulácia z viacerých BTS. GPS predsa nemožu svojvoľne sledovať?
Toto predsa nie je nejaká Orwellovka...
GPS? Jak cez GPS? Ja som myslel že operátor bude len sledovať, ak sim - zariadenie bolo v zahraničí, tak potom následne to na akú BTS je prihlásené, či je tam pohyb, prípadne v extrémnych prípadoch triangulácia z viacerých BTS. GPS predsa nemožu svojvoľne sledovať?
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
to ano ale asi pripravuju aj nejaku aplikaciu a ta bude uz pouzivat GPS samozrejme to sa neda vnutit
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
aha, sorry som si nevsimol ze je to premium obsahSAJBAMA napísal: ↑St 25. Mar, 2020, 21:44 Nemám predplatené sme...
Spoiler: ukázať
.
Jak chcete sledovat GPS ? Ten signal z satelitov ju u armchipov jednosmerny naspat satelitu nic neodosielaju. Jedine zeby mal dotycny zapnute data a naku apku ktora odosiela na server ID.polohu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
a co by si sa chcel porozpravat s GPS satelitom ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Ministri zahraničia krajín G7 sa podľa USA zhodli, že Čína šíri dezinformačnú kampaň o koronavíruse.
https://dennikn.sk/minuta/1822190/
https://dennikn.sk/minuta/1822190/
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Ked sa pozriete na to, ako situaciu zvlada Singapur / Taiwan, pripadne este aj taka Korea, tak toto su len vyhovorky a hladanie nepriatela pred vlasnym publikom. K tomu Singapuru len v skratke https://www.youtube.com/watch?v=cPklmGRAAjY&t=439s , nie je to ziaden vedecky pohlad, skor len bezny clovek a jeho vnimanie situacie. EU aj USA to podcenili, aj preto, ze sme realne nemali skusenost so SARSom.
Za ziadnych okolnosti neobhajujem propagandu Ciny (taky klasicky krok diktatur, aj Rusko to teraz robi, vsakze).
Za ziadnych okolnosti neobhajujem propagandu Ciny (taky klasicky krok diktatur, aj Rusko to teraz robi, vsakze).
FVE 12.45 kWp V/Z
Ďakujem veľmi pekne, prečítal som
Chalani sorry, ale preto som sa tak čudoval, že či je toto 1984 alebo Čína... Už len to, že sa niekto vyjadril že si nemyslí, že by sledovali: "kto komu čo písal", vo mne navodilo predstavu, že z akého dôvodu by to vôbec mal byť umožnené.
Čiže ak tomu správne rozumiem, ten zákon vlastne obchádza štandardný trestný poriadok, pri ktorom by sa konalo v zmysle § 115 a § 116 301/2005 Z.z.
Žiadosť teda podá rovno Úrad verejného zdravotníctva príslušnému operátorovi. Celkom nerozumiem ako tento modus operandi bude fungovať v praxi, odkiaľ bude úrad vedieť, o ktorom občanovi má žiadať údaje. (Je tam napísane, že ich nedostane plošne) To snáď natipuje, a následne bude z dát zisťovať či bol v taliansku alebo dodržiava karanténu?
Doplňujúca otázka: V tom článku nikde nevidím, akým spôsobom budú tieto získané údaje zlikvidované, v prípade, že už nebudú potrebné, prípadne ako sa s nimi bude narábať.
AD2 Lehota do konca roka je prinajmenšom divná, štandardne je to 6 mesiacov, potom sa predlžuje, prišlo by mi logické vychádzať už z existujúceho funkčného zákona... Chápem že za druhé môže byť platnosť toho zákona ohraničená trvaním núdzového stavu alebo krízovej situácie.
V takom prípade ide iPhone do trezora a prechádzam na režim "počujem zvoniť svoju nokiu"
OT: za chvíľu tu zistím že ani threema nie je bezpečná
Samozrejme ja nie som bezpečnostný expert na mobilnú komunikáciu alebo mobilné aplikácie, ale to je snáď scifi aby apple store schválilo aplikáciu, ktorá bude odosielať GPS dáta o polohe bez vedomosti užívateľa. Čiže len pre danú appku nepovolím "lokalizačné služby", ak by sme sa bavili o GPS.
OT:Ja nie som naivný, nežijem v bubline, a napriek tomu, že tak ako auto nemám na seba aby moje meno nesvietilo každej hliadke, tak rovnako nemám na seba písaný ani telefón, si stále myslím, že v rámci operatívnych činností by "orgáni" nemali problém zistiť aké číslo používam.
Celkom milo som bol prekvapený IT znalosťami príslušníkov niektorých útvarov
Jednu vec, nech mi niekto vysvetlí, Matovič stále hovorí o sms-kách pre ľudí, že ešte 11 dní karanténa a podobne. Na čo je to akože dobré?
Vždy u nás platila zásada, že neznalosť zákona neospravedlňuje. A tak by to malo byť aj v tomto prípade.Dospelý človek má mať predsa zodpovednosť a vedieť, že bol lyžovať a má byť v karanténe. (viď. príklad lekárov vracajúcich sa z IT )
A teraz ešte, keď už začne konanie o tom priestupku, ako sa vyrieši toto?
Aby sme v tých konaniach začatých práve na základe týchto informácií nakoniec nemali spústu ľudí čo išli len na nevyhnutný nákup lebo nebola iná možnosť... ako som písal už predtým, priestupok musí byť zistený spoľahlivo... Toto bude ošetrené?Úrad verejného zdravotníctva SR napísal: Nákupy si skúste zorganizovať s pomocou priateľov, rodiny či blízkych a poprosiť ich, aby vám ich nechali pred dverami alebo na inom určenom mieste, prípadne, ak sa dá, využite službu dovozu potravín do domácnosti. Ak to nie je možné, choďte do obchodu v čase keď tam nie je veľa ľudí a zoznam vecí si pripravte dopredu, aby ste pri nákupe strávili čo najmenej času.
Len pre info, v PL chodí dva krát denne k občanom v karanténe polícia na miesto bydliska, prebieha to podobne ako keď u nás kontroluje PN sociálka...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
V Poľsku ak si v karanténe tak si musíš nainštalovať apku "Kwarantanna domowa" a tá ťa náhodne požiada aby si urobil selfie. Fotku s aktuálnou polohou odošle
.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nemusis si ju nainstalovat. Mas na vyber nahodne kontroly policiou ( uradnikmi? ) Alebo instalaciu appky.
Niekto sa pytal na ffp3 su dostupne aj na slivensku v cene cca 30e kus. Nejaky typek spravil stranku, kde monitoruje dostupnost filtrov v sk shopoch...adresu ale nemam po ruke, pohladam zajtra.
Niekto sa pytal na ffp3 su dostupne aj na slivensku v cene cca 30e kus. Nejaky typek spravil stranku, kde monitoruje dostupnost filtrov v sk shopoch...adresu ale nemam po ruke, pohladam zajtra.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
Ľudia sú sprostí, však aj táto pandémia to pekne ukázala. Tie SMS na určité skupiny určite zaberú, sám Matovič realisticky hovorí že určite nie na všetkých ale aspoň dačo.
Čo sa týka info z lokalizácie, kdesi som čítal podrobnejšie vysvetlenie čo od toho čakajú, pri individuálnych dátach ide myslím hlavne o históriu človeka u koho sa preukáže nákaza - bude sa dať zistiť kde sa pohyboval, s kým sa stretol a od koho alebo koho mohol nakaziť (a či neprišiel už nakazený zo zahraničia a ignoroval karanténu ako bolo časté hlavne v počiatkoch). Potom chceli aj plošné anonymné metadáta polohy pre presnejšie modelovanie šírenia nákazy. IMHO dáva logiku.
Ono v podstate ide to postupne, najskôr dobrovoľne a keď sa ukazuje že veľa ľudí na to sere tak postupne prísnejšie opatrenia.
Čo sa týka info z lokalizácie, kdesi som čítal podrobnejšie vysvetlenie čo od toho čakajú, pri individuálnych dátach ide myslím hlavne o históriu človeka u koho sa preukáže nákaza - bude sa dať zistiť kde sa pohyboval, s kým sa stretol a od koho alebo koho mohol nakaziť (a či neprišiel už nakazený zo zahraničia a ignoroval karanténu ako bolo časté hlavne v počiatkoch). Potom chceli aj plošné anonymné metadáta polohy pre presnejšie modelovanie šírenia nákazy. IMHO dáva logiku.
Ono v podstate ide to postupne, najskôr dobrovoľne a keď sa ukazuje že veľa ľudí na to sere tak postupne prísnejšie opatrenia.
Spoiler: ukázať
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
...del ...
Naposledy upravil/-a Leon v Št 26. Mar, 2020, 15:42, upravené celkom 1 krát.
.