Elektromobilita a vsetko okolo nej
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Elektromobilita a vsetko okolo nej
Plus u nás chýbajúca infraštruktúra. Nie každý býva v dome. Z tohto dôvodu je v Číne tak úspešný battery swapp.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
každým dňom je to už dostupnejšie.
inak boli sme v Londýne minulý týždeň, v určitých štvrtiach mali na každej lampe nabíjačku, asi to veľký výkon nedá ale na nočné nabíjanie paráda.
v lepších štvrtiach samozrejme
a keď dá človek denne 20-30 km tak asi to nabitie raz za týždeň niekde zvládne, pri nákupnom centre a podobne.
Inak Francúzi celkom predbehli nemcov, s dostupnejšími elektromobilmi. akože výkony nič ale do 2026 toho vyjde o dosť viac.
inak boli sme v Londýne minulý týždeň, v určitých štvrtiach mali na každej lampe nabíjačku, asi to veľký výkon nedá ale na nočné nabíjanie paráda.
v lepších štvrtiach samozrejme
a keď dá človek denne 20-30 km tak asi to nabitie raz za týždeň niekde zvládne, pri nákupnom centre a podobne.
Inak Francúzi celkom predbehli nemcov, s dostupnejšími elektromobilmi. akože výkony nič ale do 2026 toho vyjde o dosť viac.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Ja aj 40k by som dal za auto ak by som to vedel nabit pri bytovke. Tam to zacina a aj konci.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Normalne si zaparkujes dieselgenerator spolu s autom pred bytovku
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Odar
"nie je infaštruktúra" https://ibb.co/nQpq4TW
battery swap ma iba Nio a ten má v Číne uplne smiešne čísla https://img.cnevpost.com/2024/10/092208 ... 6-jpg.webp
To že je to ekonomicky nezmysel jasne vidiet na ich kvartálnych číslach "Nio lost $835 million in the second quarter, or $35,000 for each car it sold."
"nie je infaštruktúra" https://ibb.co/nQpq4TW
battery swap ma iba Nio a ten má v Číne uplne smiešne čísla https://img.cnevpost.com/2024/10/092208 ... 6-jpg.webp
To že je to ekonomicky nezmysel jasne vidiet na ich kvartálnych číslach "Nio lost $835 million in the second quarter, or $35,000 for each car it sold."
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ta infrastruktura je slaba. Na vacsie mnozstvo aut nedostacujuca. U benzinu/dizlu mas plnu za par minut a ides prec. Pri elektre to je par desiatok minut. Neratam cas straveny na cakacku aby si sa ku stojanu dostal. Benzin/dizel stojan okupujes par minut kym nedotankujes a nezaplatis a ides z toho miesta prec. Pri elektre staci ze si treti v poradi a aj pri super charger nabijacke mozes byt aj dobru hodku, kym sa dostanes k stojanu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ale vlada smeru hlasu sns tu infrastrukturu zlepsi?
idem zaraz do warsavy na paru dni tak som zvedavy kolko tam bude nabijaciek na krajinu s 8x viac obyvatelmi.
idem zaraz do warsavy na paru dni tak som zvedavy kolko tam bude nabijaciek na krajinu s 8x viac obyvatelmi.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
pri EV je výhoda že polovica Slovenska žije v dome takže hneď ti odpadne 50% áut, spalovak nevieš nabíjať počas nakupovanie, v práci atd. Slovensko ma v EU najviac nabijačiek v pomere k EVčkam na cestach takže tvrdit že infraštruktura je nedostatočná je blbost. Dnes už je rychlonabijačka v každom aj menšom meste a nie len jedna. Prevadkovatelia monitoruju vytaženost a buduju dalšie tam kde je o to zaujem.
Kolko bolo benziniek pri začatí seriovej vyroby Fordu? tiež si z toho vtedy robili srandy..
Kolko bolo benziniek pri začatí seriovej vyroby Fordu? tiež si z toho vtedy robili srandy..
Predaje za september 2024 v EU- najpredávanejší opäť Model Y s náskokom 8000ks a najvtipnejšie je že Model 3 porazil Oktaviu Kde su blbci ktorý sa radovali že po skončení dotacii v Nemecku padly predaje?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Ved ty si poslal statistiku za europu a nie za nemecko. Tak ci tak tesle celkom drzim palce, ak si uz teda mame zlikvidovat vlastny priemysel tak nech tie peniaze aspon idu do USA a nie do ciny.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
https://carnewschina.com/2024/05/08/gac ... and-chery/
Uvidíme. Podľa CEO by chceli byť behom budúceho roka ziskoví. K tomu majú dopomôcť subbrandy ONVO, Firefly.tonystark napísal:
Naposledy upravil/-a Odar v Št 24. Okt, 2024, 09:17, upravené celkom 1 krát.
saujimave
SKiLEX Nemecko a Francusko su suverejne najvačšie trhy v EU a výrazným spôsobom ovplyvňujú celo EU štatistiky so v Nemecku sa predaje spamätavaju tiež https://x.com/piloly/status/1842151718210896251
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
A čo tak si požičať dáke Y-ko a ísť do Varšavi na ňom a skúsiť si to a nie hľadať nabíjačky po meste či sú tam alebo nie ja som napríklad ani nevedel že sú u nás v meste rýchlo nabíjačky kým som nemal požičané elektro.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
vyfiltorval som iba nabijačky s 150kw a viac..
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.