ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Díky za odpoveď. A je ten profil prosím ťa dobrý? nastavujú to tak každému na 15mbps? Tých 14975? alebo treba volať?
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Áno, teraz si predstav že z mojich 80/8 nastavili 72/8 (áno, čistých 1MB dole), pričom linka ukazuje možný rate cez 100Mbps na ústredňu, ktorá je odo mňa 150m .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
Aha,tak to potom nerozumiem prečo nastavujú tak tie profily...
zrejme preto nastavuju tak tie profily lebo vacsina liniek by uz vacsi rate nezvladla, podla mna uz teraz je vacsina liniek s takto nastavenym rate-om na hrane funkcnosti
Ale ten upload nech sa nehnevajú.. ale zas 860.. ináč ja som si vydupkal naspäť na 1150
No ved skusim im zavolat...uvidime co zase daju za vyhovorky
Takže dnes som volal kvôli tomu uploadu... Pán najskôr dával výhovorky typu,že pokiaľ dosahujem 60% z rýchlosti,tak je všetko v poriadku a že to závisi od vyťaženosti a vraj profil sa môže zo dna na deň zmeniť( za 4 roky sa mi profil ani raz nezvýšil,ak nepočítam "zrýchlovanie").Tak som mu povedal,že sused mal taktiež 860kbps a po urgencii mu zvysili na 1150kbps...Samozrejme to nie je pravda a že podla neho je zbytočné dávať reklamovať rýchlosť a nakoniec sa ma opýtal na adresu suseda: keď som mu začal diktovať adresu, tak pán zrušil hovor Takže ani to nejdem riešiť,lebo už len podla hlasu mi prišiel ako nejaký poloretard... Takže vážne neviem,či tam tí pracovníci Orangeu nič nevedia,alebo to majú total na háku... Počkám do konca viazanosti a potom prejdem do Telekomu,kedže majú oveľa výhodnejšiu cenu pri vdsl.
zavolaj ešte raz.. a dúfaj že ti nezdvihne taký pako ako vtedy.....
pán nie,ale pani s 2 mesačnou praxou v oblasti telekomuničných technológií..
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
Ja vždy keď som niečo riešil technické, tak ak mi to zdvihla ženská, hneď som to zložil, pretože tie fakt nevedeli ani čo je to metalická linka a nie to im ešte vysvetlovať nejaké hodnoty tej linky. Je to smutné, ale je to tak.
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
To vysvetlovať ešte dajakej sliepočke na predajni... My sme mali taký problém, že sme dali zriadiť VDSL na určitú adresu u Orange. Zmluva napísaná na adresu X. Technik volá a čaká na adrese Y, že má tam zriadiť internet.(taktiež naša nehnutelnosť) Ideme do Orange, posielajú nás do Telekomu. V Telekome na nás pozerali ako u debilov, keď máme podpísanú zmluvu u Orange.(áno viem, že je to ich metalická linka + technici...) Voláme na 905. Tam kuriatko nevedelo ani ako sa volá. Dali sme službu reklamovať a v liste nám odporučili návštevu Telekomu. Za 1 mesiac sme požiadali o prenos čísiel (10+) a začali sa diať veci... Ako optiku maju bohovskú, ale toto... To nehovorím o odbornosti personálu v predajňách. Nedajbože franchise predajni v našom super mestečku!
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Ako si viem kontrolovať FUP?
a dajaky normalny sposob?