iPhone SE 2. generácie (2020)

Ekosystém Apple
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Re: iPhone SE 2. generácie (2020)

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Ešte horšie.
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

ok nehadam sa, preto som sa pytal lebo neviem :D ale tak sa potom pozrime za zostatovku hodnotu po roku napriklad ale to je zbytocne rozoberat lebo posledne dve strany to nie je o nicom inom len bateria, maly displej, podpora, cena a znovu bateria a 1/3 prednej strany nevyuzita...

toto nie je uz ani o oveckach ale o tom komu to vyslovene sadne, ovecky si predsa kupuju kazdy september novinku za 1300 euro dukatov
liqua1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 24. Jan, 2015, 16:58

Príspevok od používateľa liqua1 »

najviac je ked si niekto kvoli "akoze" slabej baterke a hrubym ramom (kto chce iOS, logicky nepozera po ne-ajfonoch) kupi nejaku cinsku pomstu ala ksajomy alebo chrunavej minulorocna vlajkova lod za 400, aby ju za rok predaval za 150, bez podpory, s vydojenou baterkou, aby sa s nou mohol trapit dalsi nestastnik :D
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Bez už plačkat o Xiaomi niekde inde.
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52

Príspevok od používateľa kllr007 »

Aha takže ty vlastne kupuješ telefón podľa toho za koľko ho predas o rok. Možno by si najviac "zarobil" ak by si nekupoval nič.
Ja osobne už pár rokov kupujem len bazarove fony. Teraz mám 6T ktorý je ešte rok v záruke, je ako nový, najvyššia konfigurácia, baterka tam vydrží 7-8h SOT a vyšiel na 260. Iphone stráca na hodnote tiež - že 64 GB na ale 611€, na Bazoši idú od 400. Ten nový SE bude hneď nový vybraný z operátora okolo 350, po roku klesne na 200. Ilúzia o Tom ako iphone nestráca na hodnote je preč, zvlášť u telefóny ktorý pôsobí zastaralo už v dobe vydania.

SE je jednoducho dosť zle spravený telefón. Pôvodný SE keď vyšiel tak nebol v rámci designu tak zastaraly či už v apple produktoch alebo konkurencii. Ale toto ? Veď je to výsmech. Keby vydal taký Samsung novy 400€ fon ktorý by bol presne ako S7 len s novým CPU tak ho ľudia ukamenuju. Keď to spraví Apple tak dobre že nevynasaju do nebies aky progresívny sú.

MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
liqua1
Používateľ
Používateľ

nekupujem pouzite telefony, ktovie co s nim robil predosly majitel :D
to ze po roku pojdu SE za 200 je tak jedine tvoje zbozne zelanie.

a mekgajver nech si nadalej kupuje cinske pomsty a hejtuje hrube okraje SE, v tom mu nikto nebrani, ale mozno raz ked mu ostane par korun naviac, dopraje si nieco pouzitelnejsie.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

kllr007 napísal: Ut 28. Apr, 2020, 17:59Keby vydal taký Samsung novy 400€ fon ktorý by bol presne ako S7 len s novým CPU tak ho ľudia ukamenuju.
Presne tu si si odpovedal ako funguje svet. Len to mne z nejakých neznámych dôvodov nechceš pochopiť, prečo to tak funguje u Applu.
.
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

kllr007 napísal: Ut 28. Apr, 2020, 17:59 Aha takže ty vlastne kupuješ telefón podľa toho za koľko ho predas o rok. Možno by si najviac "zarobil" ak by si nekupoval nič.
Ja osobne už pár rokov kupujem len bazarove fony. Teraz mám 6T ktorý je ešte rok v záruke, je ako nový, najvyššia konfigurácia, baterka tam vydrží 7-8h SOT a vyšiel na 260. Iphone stráca na hodnote tiež - že 64 GB na ale 611€, na Bazoši idú od 400. Ten nový SE bude hneď nový vybraný z operátora okolo 350, po roku klesne na 200. Ilúzia o Tom ako iphone nestráca na hodnote je preč, zvlášť u telefóny ktorý pôsobí zastaralo už v dobe vydania.

SE je jednoducho dosť zle spravený telefón. Pôvodný SE keď vyšiel tak nebol v rámci designu tak zastaraly či už v apple produktoch alebo konkurencii. Ale toto ? Veď je to výsmech. Keby vydal taký Samsung novy 400€ fon ktorý by bol presne ako S7 len s novým CPU tak ho ľudia ukamenuju. Keď to spraví Apple tak dobre že nevynasaju do nebies aky progresívny sú.

ak by som si razil cestu ze chcem kazdy rok kludne aj dva novy telefon, tak presne preto by som volil iphone lebo po roku ho predam vyhodnejsie a tym padom ma to bude menej boliet po financnej stranke, ale opat, aspon si skusil no, nikto ti to neberie

se je proste dost dobre spraveny, dost ludom do slaplo na otlak a dost vyrobcov ma dieru na trhu a nakoniec dost dobre im to sadlo lebo ludia budu prehodnocovat kazde euro teraz a nemusia platit za vyssie rady, vo firmach to pojde ako teple rozky a ze to pojde po 350e po bazosi? 😂 dobre som sa pobavil, zadarmo ho nechces? iba blazon by to za tolko daval na bazar
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

liqua1 napísal: Ut 28. Apr, 2020, 18:11 nekupujem pouzite telefony, ktovie co s nim robil predosly majitel :D
to ze po roku pojdu SE za 200 je tak jedine tvoje zbozne zelanie.

a mekgajver nech si nadalej kupuje cinske pomsty a hejtuje hrube okraje SE, v tom mu nikto nebrani, ale mozno raz ked mu ostane par korun naviac, dopraje si nieco pouzitelnejsie.
Pride vydezinfikujes a hotovo. Stále lepšie starší high-end ako nový lowend.
SE vyšiel v 2016 za 450€, o rok a pár mesiacov neskôr stal nový 300.
Na konci 2016 šiel na Bazoši za 200-250 nové kusy od operátora, pamätám si to lebo švagor pred vianočnými sviatkami zháňal ;)

Dexter aká diera na trhu ? Musíš telefony s retro designom ?
Máš tu už cca rok s10e ktorý je vo všetkom lepší a v rovnakej cene.
Máš tu Pixel 3A atď atď.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
liqua1
Používateľ
Používateľ

ja by som sa vobec nedivil keby sa predalo za prvy tyzden viac ajfonov SE ako S10e a pixelov 3 a 3a za celu dobu ich existencie a este tam ostala velka rezerva.
no a o tom to je :D
btw s tym S10e by bolo fajn ho porovnavat s MSRP cenou. to ze po roku aj nieco klesol na +- uroven 400-450 vela neznamena.
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Akože nie ? Dnes stojí toľko a dnes apple predáva SE v tej cene.

A áno ja som si istý že predá aj 3x viac ako všetky dokopy. A o tom to je, Apple ovce kúpia aj v roku 2020 3-rocny telefón na ktorom Apple najviac investoval do toho aby bolo jablko posunuté v strede :)
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

kks, lebo mi utrhne dekel z tych pasov pod a nad displejom, jezisi. No tragedia a navrat do 2013 strasny. Budem sa bat vyjst na ulicu :laugh:
Je to ako riesit ci auto z model year 2020 nema nahodou spataky ci klucky z model year 2017, boooze. :laugh:
Maximalne malicherne blbosti a typicka jesitna slovac. Sa boji, ze bude menejcenna na pieskovisku medzi kamaratmi s full-LCD-na prednej-strane fonmi? :laugh: Pritom ovela podstatnejsie veci kazdodenneho pouzitia (vykon, podpora) ludi nezaujimaju.
...uz mi to cele takto pripada.

Pritom vsetci dobre viete, preco iP SE2 vyzera ako vyzera, pre koho je urceny a za aku cenu. V ramci apple ekosystemu a cenotvorby. Ze je to defakto retrofitnuta iP8 s dnesnym hardwarom.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
liqua1
Používateľ
Používateľ

kllr007 napísal: Ut 28. Apr, 2020, 18:53 Akože nie ? Dnes stojí toľko a dnes apple predáva SE v tej cene.
ked porovnavas ceny telefonov rok po uvedeni na trh, co tak porovnat S10E za tych 450 vs SE za 200, alebo nech nezerem 250, co je cena co ocakavas.
ci to sa ti uz nehodi? :D
Sohi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 05. Apr, 2015, 23:42

Príspevok od používateľa Sohi »

shiro napísal: Ut 28. Apr, 2020, 18:58 kks, lebo mi utrhne dekel z tych pasov pod a nad displejom, jezisi. No tragedia a navrat do 2013 strasny. Budem sa bat vyjst na ulicu :laugh:
Je to ako riesit ci auto z model year 2020 nema nahodou spataky ci klucky z model year 2017, boooze. :laugh:
Maximalne malicherne blbosti a typicka jesitna slovac. Sa boji, ze bude menejcenna na pieskovisku medzi kamaratmi s full-LCD-na prednej-strane fonmi? :laugh: Pritom ovela podstatnejsie veci kazdodenneho pouzitia (vykon, podpora) ludi nezaujimaju.
...uz mi to cele takto pripada.

Pritom vsetci dobre viete, preco iP SE2 vyzera ako vyzera, pre koho je urceny a za aku cenu. V ramci apple ekosystemu a cenotvorby. Ze je to defakto retrofitnuta iP8 s dnesnym hardwarom.
amen, lepšie by som to asi nenapísal. :laugh: čo na tom, že poráža všetky androidové vlajkové lode, ja proste k životu potrebujem mať displej na celom mobile a 3 fotoaparáty :laugh: Cena 200€ za SE2 po roku je rovnaká hlúposť ako kopec príspevkov v tomto vlákne. Ak sa dostane po roku na 350 tak to bude zázrak.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

:D uz ste zistili kto ma vacsi bimbas? ci furt riesite sprostosti?

liqua, daj mi padny argument preco nie android ale IOS ano. Respektive v com je IOS taky super oproti androidu. Zrovna tebou menovana znacka Xiaomi, by mohla ist prikladom v dlhorocnej podpore zariadeni. A ze Apple nepada tak na cene? hmm, zaujimava uvaha. Ale nie tak uplne pravdiva a neda sa uplatnit na vsetkych android mobiloch. A neviem preco sa mas potrebu vysmievat, respektive sa tu vystatovat, ze ty mas na lepsi telefon, to si kde zobral? Mozem ti povedat, ze vacsina ludi co ma IOS\Android TOP zariadenia, ich maju na splatky, alebo sa zaviazali u operatora, kde maju skoro najdrahsi komercny pausal, len aby sa mohli ukazat ze ho maju a dokazat tak svojmu okoliu aky su super duper.

SE2 svoju cielovku urcite najde. Je to zaujmavy kusok za zaujmave peniaze. Dizajnovo nesadne kazdemu, take zariadenie hadam ani neexistuje, co sa paci kazdemu, ale nemozno mu upriet, ze ma velmi dobry HW a dlhu podporu od vyrobcu, co su velke plus.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper

Návrat na "iOS / iPadOS / watchOS"