//@Gumkac Hyundai i30, mám tam úplne obyčajnú kyselinu, možno tesne po vypnutí má viac ale meral som náhodne a mala 12,3V, potom aj na garančnej ju merali a tiež 12,3V auto stalo možno 45min kým sa k nemu dostali.
plus a minus na poistke? poistka nie je dioda, jej je jedno ako ju osadis. tiez poistka je na prerusenie obvodu, cize je v serii a kabel, ktory prerusuje je 12V, minus/kostru na tom predsa nemas. ale predpokladam, ze si myslel to, aby to bolo zapojene tak, ze ten pigtail vychadza na tej strane, kde bez poistky nenamerias tych 12V, inak by tam ta poistka bola zbytocnaFry napísal: Št 13. Jún, 2024, 17:18 Poistku si musis kúpiť stačí 5A, druha je pre kameru a pozor na orientáciu toho puzdra v tom poistkovom slote musis dávať pozor na + a -![]()
no ono to ale pojde oboma smermi ak tam ta poistka je, lebo s funkcnou poistkou pojde prud cez nu ak je to otocene spravne, ale pojde to napriamo z pinu na vystup, ak to da opacne .. obide tym poistku a pri skrate mu to v lepsom pripade vyhodi nejaku hlavnu poistku, v horsom bude "zohrievat" kabel az pride k vacsiemu problemuMiso122 napísal: Pi 14. Jún, 2024, 10:57 Nič nemusíš merať. Dáš to tam jedným smerom a skúsiš či ide. Ak nepôjde, otočíš. Vybavené.
teoria pekna, prax niekde inde. Poslat nestaci, musis ist fyzicky pocat vypoved na miestne oddelenie. A ak to aj spravis, tak sa ti budu vyhrazat. Mna na einsteinovej vybrzil 3x zasebou lavopruhar po pretrubeni a ich reakcia na oddeleni bola ze ak budem trvat na rieseni incidentu, tak budu musiet riesit aj mna. (trepali blbosti ako vraj nie je povinny uvolnit lavy pruh, ako ho nesmiem prebliknut, ani pretrubit, ... pritom po vybrzdeniach ked sa konecne uvolnil pravy pruh a siel som tam, tak pridal a zaradil sa predomna aby odbocil na viedenskugeroswen napísal: Po 01. Júl, 2024, 01:14 A este taka postranna otazka: Uz ste niekto pouzili zaznam z dashcam napr. pre poistovnu alebo policiu? Moja predstava je taka, ze ak mi niekto na praskovisku vrazi do auta a budem to mat na kamere, tak s tym pojdem na policiu. Dotycneho budu riesit za "hit & run" a mne pojde oprava z jeho PZP. Samozrejme za predpokladu, ze to nebude Andrej alebo Jozo, lebo oni su prilis popularni.
Inak nezriedka stretavam na cestach uplnych extotov. Za posledne 2 mesiace napr. auto v protismere v BA na Einstenovej. Typka, ktory tahal o polnoci po zemi vyfuk, isiel 30km/h a nevedel sa udrzat medzi obrubnikmi. Alebo zavodnika, ktory predbiehal z prava a len co som videl, tak sa postupne zaradil pred 3 auta takym sposobom, ze keby mu neuhli a nepribrzdili, tak do nich vrazi. Nasledne zastavil a vyzeral, ze sa pojde bit, ale ked si vsimol, ze za jeho "obetou" stojime este dalsi dvaja, tak isiel prec. Nevadi mi ked si ide niekto po prazdnej dialnici 300 alebo predbieha z prava stredopruharov, ale ked budem mat natoceneho nejakeho podobneho extremistu, ktory je vyslovene nebezpecny, tak to asi poslem na minv.