Nein, mein Deutsch is sehr schlecht . Ale anglictina sa da, aj ked hovorit by som radsej v anglictine nechcel (ale citat/pisat nemam problem).
Inac to bol aj taky folklor u niektorych, nazbierat co najviac 5 z diktatov. A ja som sa citil ako magor, ked som ako jeden z mala ziakov na slovenskej skole maval najhorsie dvojky z diktatov. A to som ako zoom pisal "paprika".
Scorp napísal:A neni potom niečo špatne, keď priemerná paprika vie gramatiku tvojho jazyka lepšie, ako ty sám?
//
nerýpem, seriózne
Uprimne? Je mi to jedno Ked som sa to nechcel ucit na zakladnej skole ani na strednej na vysokej sa to uz nenaucim.
A niesom neaky debilko. Precital som kvanta knih beletria aj odborne mnoztvo clankou a dokonca aj hovadiny ako sa naucit gramatiku jednoducho nevidim v tom neaky tazky zmysel. Pisat viem ze obcas vyskoci tvrdka to mi je ukradnute
KatjushaMan napísal:Ako napisal kocur je to nieco nenormalne zit tu roky a nenaucit sa po svk. Na slovensku po slovensky.
Ako ked sa topily dajake cigancata z juhu a nikto nevedel co chu lebo nevedely po svk ani pomoc zakricat to je uz potom na zamyslenie ze co sa to robi a aka je vychova
Inak osobne priznam ze mam problem z gramatikou obcas ale jazyk ovladam
Nic v zlom, ale ak neovladas gramatiku a nie si dyslektik, tak nemas pravo hovorit to co hovoris.
faugusztin napísal:
Nic v zlom, ale ak neovladas gramatiku a nie si dyslektik, tak nemas pravo hovorit to co hovoris.
1. Je sloboda prejavu a nikoho som neurazal aby som mal drzat hubu a krok iba som vyjadril nazor ku konretnej veci ohladom neschopnosti povedat slovo "pomoc" po slovenky
2. Hovorim o rozpravani nie o gramatike
3. Ze pri pisani urobim chybicky z nepozornosti kedze robim niekolko veci naraz je asi moja vec a aj moj problem ze mi pritom utecu pismenka
4. Dizlektik niesom aspon o tom neviem
5. A ani inak inteligecne nezaostavam
Nemáš problém s gramatikou, proste si nevieš zapamätať ani to, že sloveso vždy píšeš s "i" na konci, to je iný problém
Prepáč Scorp, ale ani ty veľmi gramatiku neovládaš Sloveso na konci určite nepíšeš vždy s "i".//EDIT: Ani prídavné meno/ Lebo podľa toho "pravidla" by bolo - "Na slovensku po slovenski". @KatjushaMan: Ty sa hlavne tak neponáhľaj, ale sa snaž aj kontrolovať čo píšeš a nebude to tak zlé.
Naposledy upravil/-a Shatterhand v Po 11. Apr, 2011, 22:59, upravené celkom 1 krát.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
EDIT: narazal som na to "i" na konci slovesa... ale po zvazeni editujem, naozaj nie je vsade na konci slovesa "i", v rozkazovacom sposobe moze byt aj "y", napr. Umy! Skry! (ale to uz naozaj patri niekam inam)
Naposledy upravil/-a mirjak v Po 11. Apr, 2011, 22:53, upravené celkom 1 krát.
To veľké písmeno je tam kvôli začiatku novej vety. Bodku tam nemám kvôli smajlovi Ja nedávam ešte aj za smajla bodky...
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."