Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
ono hlavne ako podnikatel "FO podla osobitneho predpisu" / z uct. hladiska/ formy prijmov som inak nastaveny ako zamestnanec resp. firmy kde zisk je "marza"... preto tam bol problem... ale tak snad to uz bude okej konecne lebo ma piiicne
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
broslo, sak daj konecne parametre co si zohnal
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Chlopi potrebujem help, je to niekto kto ziadal refix mimo vyrocia v SLSP? Lebo je to u nich jak v pomocnej skolke. Na pobocke mi tvrdia, ze musim zaplatit poplatok za to ze sa na takuto vec len niekto pozrie? Je to tak? Lebo maju takuto definiciu: Poplatok za prehodnotenie urokovej sadzby Poplatok je splatny: pri podpise Dodatku k Zmluve o uvere. Poplatok za prehodnotenie pocas fixacie, je 0,5% zo zostatku istiny, min. 149 €.
Alebo sa na nich vyserem a prejdem do VUBky? Mate tu niekto skusenosti s VUBkou? V klude aj do PM. Dik.
Alebo sa na nich vyserem a prejdem do VUBky? Mate tu niekto skusenosti s VUBkou? V klude aj do PM. Dik.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
V tomto ma bordel kazda banka. V UniCredit-e mi hovorila riaditelka, ze za refix zaplatim 2x200 Euro a nakoniec som neplatil nic. Robil som tiez refix v ramci 3 rocnej ''viazanosti''. Never nicomu co ti povedia a vyziadaj si to pisomne s odkazom na konkretnu klauzulu tvojich uverovych podmienok, aby si nakoniec nezostal prekvapeny. Pripadne to prenes a zaplat poplatok za predcasne splatenie, niektore banky to aj preplacaju. Mozno sa ti to oplati viac. Kazdopadne nikto ti to presne nenapise, obehaj si to, vsak to je vec na hodku (obe banky), ak mas podklady pripravene vopred. Koncom roka som obehal asi 6 bank a uplne v pohode.
Spoiler: ukázať
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Preto sa pytam, ci to ma zmysel riesit v SLSP ked vo VUBke prenesiem a poplatok mi preplatia, aj ked najradsej by som kvoli sporopayu zostal v SLSP.
Pytam sa preto lebo som po 4 rokoch v hypoteke pre mladych a uz sa mi to neoplati. Cize to mozem zrusit bez toho aby som dotaciu vracal.
Pytam sa preto lebo som po 4 rokoch v hypoteke pre mladych a uz sa mi to neoplati. Cize to mozem zrusit bez toho aby som dotaciu vracal.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ako je to z danami by predaji bytu? aby to bolo oslobodene musi byt 5 rokov splnenych presne na den? ide o to ze byt som kupil v roku 2013, tento rok by som ho chcel predat. kupa vsak bola zapisana do katastra 8.8.2013, takze z tohto https://www.financnasprava.sk/sk/obcani ... nutelnosti mi vyplyva ze aby som bol oslobodeny od predaja musel by som byt predat az po 8.8.2018 a nie skor. chapem spravne?
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ano presne tak. Bratranec tiež chce predať dom, a musí čakať do novembra.
.
ak sa nemylim, je to tak, ze ak tam mas trvaly pobyt nahlaseny, tak je to 3 roky.molnart napísal: ↑Ut 17. Apr, 2018, 09:21 ako je to z danami by predaji bytu? aby to bolo oslobodene musi byt 5 rokov splnenych presne na den? ide o to ze byt som kupil v roku 2013, tento rok by som ho chcel predat. kupa vsak bola zapisana do katastra 8.8.2013, takze z tohto https://www.financnasprava.sk/sk/obcani ... nutelnosti mi vyplyva ze aby som bol oslobodeny od predaja musel by som byt predat az po 8.8.2018 a nie skor. chapem spravne?
edti: tak toto co som napisal je zrusene uz niekolko rokov
Naposledy upravil/-a avixe v Ut 17. Apr, 2018, 16:12, upravené celkom 1 krát.
Musi to byt 5 rokov podla katastra. V opacnom pripade platis dan zo zisku. Alebo uplatnujes skutocne vynalozene naklady, napriklad malovanie a podobne.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
broslo: no co pochvalis sa aj co si kupeu ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
nie. este nemam nic podpisane a nechcem zverejnovat take info
Bral niekto hypo v Prima Banke? Nejaké skúsenosti (pozitívne aj negatívne)?
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Zaujimavo vyzera mbank ponuka hypo.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Tak po včerajšej návšteve tatra banky ako prémiový klient musím skonštatovať že mi dali v nezávaznej ponuke pri 5 ročnej fixácii nad 1,6%
Čo sa týka požadovanej sumy, tak vlastním 10% z osobných prostriedkov, mám skúsenosti so splácaním, aj s predčasným, bonita po rokoch spoludlžníctva vylepšená, vyrátaná priemerka za posledný rok v čistom nad 1xxx a berú vás +,- ako pešiaka . Odôvodnenie ?
Rizikový klient pri mojom veku podľa ich modelu .
Čo sa týka požadovanej sumy, tak vlastním 10% z osobných prostriedkov, mám skúsenosti so splácaním, aj s predčasným, bonita po rokoch spoludlžníctva vylepšená, vyrátaná priemerka za posledný rok v čistom nad 1xxx a berú vás +,- ako pešiaka . Odôvodnenie ?
Rizikový klient pri mojom veku podľa ich modelu .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Ja mam na 5 rokov fix 1.39 a nie som premium a ani nist podobne Treba zmenit banku pri tych zvastoch co maju a je to. BTW kolko mas rokov, ak si rizikovy? Do 25? Ci nad 50?