COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
-
- Používateľ
- Príspevky: 1921
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
- Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
Ten čo ponúka za dané peniaze kvalitu nemá zakapať prečo, ten čo dáva lakomé porcie a pýta za to rovnakých 6-7€ bude mať problém
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
restiky na slovensku mi pridu ako vsetko len nie drahe za to co ponukaju
-
- Používateľ
- Príspevky: 1921
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
- Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
Príklad - chod si dať steak...
Kolko podla teba si má človek nachystať?
No tipujem tak 12-15€ + príloha + niečo na pitie...
A dostaneš HUMUS!!! Nejaký kus lacnej hovädziny čo ostane akurát tak žuvačkový...
Ked zbehnem do Tesca, Kauflandu a kúpim si ribeye steak za 6-7€ a urobím si ho doma tak budem aj nažratý, aj sa budem ešte dva dni oblizovať za ušami a to mi v reštike nehrozí ani omylom a zaplatím 3x tolko...
To sa lepšie naje človek u čínana, kde má jedlo + nápoj za 5-6€, nečaká pol hodinu a má toho tolko že ide prasknúť
Takže za mna kludne nech vykapú. Aspon sa s covidom preriedi trh
Kolko podla teba si má človek nachystať?
No tipujem tak 12-15€ + príloha + niečo na pitie...
A dostaneš HUMUS!!! Nejaký kus lacnej hovädziny čo ostane akurát tak žuvačkový...
Ked zbehnem do Tesca, Kauflandu a kúpim si ribeye steak za 6-7€ a urobím si ho doma tak budem aj nažratý, aj sa budem ešte dva dni oblizovať za ušami a to mi v reštike nehrozí ani omylom a zaplatím 3x tolko...
To sa lepšie naje človek u čínana, kde má jedlo + nápoj za 5-6€, nečaká pol hodinu a má toho tolko že ide prasknúť
Takže za mna kludne nech vykapú. Aspon sa s covidom preriedi trh
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
to bude tym, ze za 12-15€ nemozes mat kvalitny steak daj tak 40-50 a potom mozes cakat aj nejaku kvalitu
ITX >>> ATX
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
prenajom, vybavenie, zamestnanci, dane, suroviny, energie... popritom tlak na cenu extremny
poznam par majitelov restik, a veru by som s nimi nemenil
poznam par majitelov restik, a veru by som s nimi nemenil
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
A do toho jeden klat pod nohami za druhym.
.
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
A na to ti zakaznik vynada ze on steak kupi za polovicnu cenu v metre
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
Lenze to dava zmysel. Ako uz napisali, ucty treba platit, plus potrebujes nejaky profit.Ivko napísal: ↑St 13. Okt, 2021, 16:30 Príklad - chod si dať steak...
Kolko podla teba si má človek nachystať?
No tipujem tak 12-15€ + príloha + niečo na pitie...
A dostaneš HUMUS!!! Nejaký kus lacnej hovädziny čo ostane akurát tak žuvačkový...
Ked zbehnem do Tesca, Kauflandu a kúpim si ribeye steak za 6-7€ a urobím si ho doma tak budem aj nažratý, aj sa budem ešte dva dni oblizovať za ušami a to mi v reštike nehrozí ani omylom a zaplatím 3x tolko...
To sa lepšie naje človek u čínana, kde má jedlo + nápoj za 5-6€, nečaká pol hodinu a má toho tolko že ide prasknúť
Takže za mna kludne nech vykapú. Aspon sa s covidom preriedi trh
Zakladna rovnicka v gastre je cena surovin krat tri plus dan. A to je minimum od ktoreho sa treba odrazit. Mysli na to ked budes najblizsie jest trojeurove menucko
Tak uz lahko spocitas kolko by ta stal v restike tvoj vyborny 7 eurovy stejk. A vsak vdaka google mapam sa da dneska vcelku jednoducho odhadnut kvalita podniku este predtym nez tam vojdes.
Inak v nemecku nejak korona neexistuje. Sice cisla nakazenych idu hore, ale zatial som nejake extra opatrenia neregistroval.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 8731
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
- Bydlisko: Banska Bystrica
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
Mali sme stejkhausy v BB, oba robili dobre stejky. Netusim ako, doma som to nikdy nevedel zreplikovat a je fuk ake navody som cital online. A to ma stejkovanie/grilovanie velmi bavi. Museli tam mat kucharov co sa vyznaju ale aj tak, chcipli este pred koronou. Skoda ich. Mame aj teraz nejake restiky, ale uz to nieje ono. Posledne potesil aspon StreetFoodie v BB, vedia robit v pohode stejk, aj ked skor na vychodny sposob (thajsko a tak)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Používateľ
- Príspevky: 1921
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
- Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
Miško, keby si ty niekedy varil, tak by si netrepal také hlúposti...
Ja si viem kúpiť kvalitný steak za 6-7€. Prečo v reštike nekúpia ani tak kvalitné mäso a predávajú ho za 12-15€ (podla gramaže) a k tomu si priúčtujú prílohu, nápoj ...
Ako mne sa nezdá málo si prihodiť 6-8€ len za to že mi ho upečie a k tomu si ešte nahodí dačo na prílohe aj nápoji...
A ten +-300g ribeye čo si viem kúpiť za 6-7€ v bežnom Tescu stojí v prepočte cca 24€/kg a oni to robia veeeeelmi často z falošnej sviečkovice čo sa predáva 8-10€/kg (teda ten steak čo ti predajú za 12-15€ ich stojí cca 3€)
Tak za čo chcú tie prachy?
Bol som 2x v Habanero vo Vrútkach, ano vyhlásená reštika, ceny zodpovedajú kvalite a realita je taká že som tam bol aj prvý aj posledný krát.
U mna Habanero suverejne "vyhráva" ako najhoršia reštika kde hodnotím kompromis ceny za jedlo vs kvalita
Inak sorry za OT, ale obhajovať "chudákov" majitelov väčšiny reštaurácii rozhodne nebudem
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
dovod preco nepredavaju jedlo za suroviny krat dva ti uz bol vysvetleny vyssie. steak za 6e z tesca je vsetko len nie "kvalitny" je to ok maso za tu cenu, ale tym to konci. ich finest edicia je na tom ovela lepsie, ale zas platis za ribeye +-12e.
preco by som dobrovolne chodil do podnikov, kde su steaky len falosna svieckovica, to teda fakt neviem.
preco by som dobrovolne chodil do podnikov, kde su steaky len falosna svieckovica, to teda fakt neviem.
ITX >>> ATX
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
lebo kuchari robia zdarma, najom tiez nic nestoji, ani vybavenie kuchyne a vsetko ide majitelovi do vacku, aby si kupil kazdy druhy rok noveho medveda, pretoIvko napísal: ↑St 13. Okt, 2021, 20:40Miško, keby si ty niekedy varil, tak by si netrepal také hlúposti...
Ja si viem kúpiť kvalitný steak za 6-7€. Prečo v reštike nekúpia ani tak kvalitné mäso a predávajú ho za 12-15€ (podla gramaže) a k tomu si priúčtujú prílohu, nápoj ...
Ako mne sa nezdá málo si prihodiť 6-8€ len za to že mi ho upečie a k tomu si ešte nahodí dačo na prílohe aj nápoji...
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
pri takychto temach sa velmi rychlo ukaze kto cely zivot robil u zamestnavatela, a kto mal realne nieco na starosti sam
-
- Používateľ
- Príspevky: 1921
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
- Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
A mne sa zasa ukáže že niekto nechápe o čom píšem...
Karé stojí 4€/kg , klasický vyprážaný rezen ti predajú za 5,50€ + príloha a to dostaneš 150g šušen čo vychádza cca 0,60€, teda za prácu si vypýta 5€
Tak ked za steak pýta 12-15€ a vie ho kúpiť za 6-7€ tak zarobí presne to isté ako pri rezni...
Prečo teda predá zákaznikovi 200g steak z falošnej sviečkovice (8-10€/kg) v sume 2€ za 12-15€? Zrazu chce zarobiť nie 5€, ale rovno 10-13€
Ked robí hovädzinu tak má vyšší nájom ako ked robí z bravčového? Alebo musí kuchárovi pri hovädzine platiť viac na hodinu?
Ja sa nečudujem že prevádzkari reštaurácií vyplakávajú, ale ja som počítať nezabudol...
Karé stojí 4€/kg , klasický vyprážaný rezen ti predajú za 5,50€ + príloha a to dostaneš 150g šušen čo vychádza cca 0,60€, teda za prácu si vypýta 5€
Tak ked za steak pýta 12-15€ a vie ho kúpiť za 6-7€ tak zarobí presne to isté ako pri rezni...
Prečo teda predá zákaznikovi 200g steak z falošnej sviečkovice (8-10€/kg) v sume 2€ za 12-15€? Zrazu chce zarobiť nie 5€, ale rovno 10-13€
Ked robí hovädzinu tak má vyšší nájom ako ked robí z bravčového? Alebo musí kuchárovi pri hovädzine platiť viac na hodinu?
Ja sa nečudujem že prevádzkari reštaurácií vyplakávajú, ale ja som počítať nezabudol...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Príspevky: 12537
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
- Bydlisko: Turčianske Teplice
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
vsetko je to o marziach. Niekto ma marzu ledva par percent a niekto nema problem strielit marzu aj niekolko stovak parcent. Nie je to len v gastre
Chlapci a nemajte zas predstavu, ze ten steak co papate je z bycka, ktory doteraz behal slobodne po Alpach a jednol tu najlepsiu travu. Drviva vacsina berie od velkych dodavatelov a tlaci ceny na nakup potravin smerom dolu.
Potom tu mame naozaj podnikatelov, co chcu predat kvalitu, ale skrz "odrbavacov" sa len tazko uchytia
skilex: toto co si napisal je teda mudrost hodna 15 rocneho. Sorry
Chlapci a nemajte zas predstavu, ze ten steak co papate je z bycka, ktory doteraz behal slobodne po Alpach a jednol tu najlepsiu travu. Drviva vacsina berie od velkych dodavatelov a tlaci ceny na nakup potravin smerom dolu.
Potom tu mame naozaj podnikatelov, co chcu predat kvalitu, ale skrz "odrbavacov" sa len tazko uchytia
skilex: toto co si napisal je teda mudrost hodna 15 rocneho. Sorry
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)