Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
Ale su priplatky za roky, funkcie, tituly, projekty, spoluprace v zahranici, 14 platov...
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ale u nas je to aj tak problematicke...
v IT mas neraz studentov s vyssim platom ako ludia co ich vyucuju
v IT mas neraz studentov s vyssim platom ako ludia co ich vyucuju
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Neviem, co vsetko berie banka do uvahy ale mne dali 100% hypo na apartman v BA. V case, ked mi ju schvalili som na ucte este nemal ani tretiu vyplatu ,rucim len danou nehnutelnostou a nemam ziadne poistenie.
Urcite brali do uvahy fakt, ze som kupoval priamo od developera, pretoze hypo na podobny apartman (mensi a lacnejsi ) na inom poschodi, ktory som chcel kupovat od nejakej firmy mi schvalili len na 60%. Pravdepodobne beru ohlad aj na povolanie, zamestnavatela a TPP na dobu neurcitu.
Jedine, co ma serie je fakt, ze som ku tomu nezobral aj parkovacie miesto v garazi
Urcite brali do uvahy fakt, ze som kupoval priamo od developera, pretoze hypo na podobny apartman (mensi a lacnejsi ) na inom poschodi, ktory som chcel kupovat od nejakej firmy mi schvalili len na 60%. Pravdepodobne beru ohlad aj na povolanie, zamestnavatela a TPP na dobu neurcitu.
Jedine, co ma serie je fakt, ze som ku tomu nezobral aj parkovacie miesto v garazi
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Chlapci, ked su take vyborne podmienky vo vedeckych oboroch (co trebars zahrna aj posobenie na VS), preco tam nepracujete? Schvalne - kolko z Vas robi v nejakom podobnom obore? Isto existuju vynimky, ako napisal Broslo, ale neverim, ze je to typicky priklad a ze je to iba o snazeni sa. Velmi, este raz velmi zavisi od toho, ci mate stastie na projekt, ci su v tom projekte prachy a ci je zadavatel motivovany, aby vas zaplatil.
Pravda je taka, ze absolvent sa moze mat po par rokoch praxe v IT sektore ovela lepsie, ako vedecky pracovnik kdekolvek inde.
Pravda je taka, ze absolvent sa moze mat po par rokoch praxe v IT sektore ovela lepsie, ako vedecky pracovnik kdekolvek inde.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ved ja som nikde netvrdil, ze som na tom zle. Nemam problem dat dokopy 10 000€ za rok dva, to je najmenej. Ved 2auta mi nespadli z neba (vzal som ich na uver, kde som prakticky MUSEL dat dokopy 10 000€ naraz...- dovolim si tvrdit, ze tolko penazi, kolko som ja dal dokopy ako 21 rocny za rok nedal dokopy nikto smojim platom v tom case.... Ano, keby som nekupil druhe auto, tak teraz by som asi mal vlastne byvanie. Ale nemal by som auto. Kazdy ma svoje priority. Ja zarabam vacsinou najma vdaka autu. Xyz veci, ktore mam "pomimo" prace, za to dakujem moznosti, ake mi dava to auto. Takze to vobec nieje ze auto nepotrebujem, a je to navyse. Skor nepotrebujem riesit byvanie, ale chcem. Mam kde byvat, ale chcem svoje, vlastne byvanie.
A uz fakt nechapem, naco stale dzubes do toho, ze mal som 2auta. Co to nevies prehltnut? Ano, samozrejme vidim ako nefer, ze pred 2rokmi dosiel clovek jak ja do banky, a na druhy den obrazne bral byt, a mal na ucte 1000€, a teraz musis mat na ucte 15 000€. Ano, je to rozdiel. Bohuzial, som kupil druhe auto v blby cas, preplacat a investovat stovky eur do prveho auta na ktorom sa raz daco dodrbalo, clovek to vyriesil a zasvietila dalsia kontrolka som uz nemohol.
Ja som obe auta kupoval s tym, ze som doniesil cash 33% ceny, a zvysok som splacal. Prakticky, rovnako, ako budem byt. Len je rozdiel dat dokopy 5000€ a za dva roky splatit zvysok, a je rozdiel splacat daco 30rokov....
Auto som bral preto, lebo som vedel, ze o dva roky som zasa financne slobodny, a mam stale cca 60-70% hodnoty "v aute". Ked kupim byt, prakticky mam "noz na krku" do 60tky +-
A uz fakt nechapem, naco stale dzubes do toho, ze mal som 2auta. Co to nevies prehltnut? Ano, samozrejme vidim ako nefer, ze pred 2rokmi dosiel clovek jak ja do banky, a na druhy den obrazne bral byt, a mal na ucte 1000€, a teraz musis mat na ucte 15 000€. Ano, je to rozdiel. Bohuzial, som kupil druhe auto v blby cas, preplacat a investovat stovky eur do prveho auta na ktorom sa raz daco dodrbalo, clovek to vyriesil a zasvietila dalsia kontrolka som uz nemohol.
Ja som obe auta kupoval s tym, ze som doniesil cash 33% ceny, a zvysok som splacal. Prakticky, rovnako, ako budem byt. Len je rozdiel dat dokopy 5000€ a za dva roky splatit zvysok, a je rozdiel splacat daco 30rokov....
Auto som bral preto, lebo som vedel, ze o dva roky som zasa financne slobodny, a mam stale cca 60-70% hodnoty "v aute". Ked kupim byt, prakticky mam "noz na krku" do 60tky +-
Spoiler: ukázať
dobre si kral. Toto je už ale dost OT - späť k téme
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ako si ich presvedcil po 4. krat ?
btw. zacni zdanovat poriadne prijmy, okradas nas !!! ( ako vravia sudruhovia )
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
praveze ich poctivo zdanujem a v tom bol problem (preto som nesedel do tabuliek) ja som to neriesil, ale pani v banke, ktorej na tom zalezalo
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Kt banku teraz riesis na hypo?a felipe. Kamos 21rocny si otvoril jazykovku a restiku a robil so mnou u operatora. A neni povolanie syn. Ale vzal si milfku
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Pokročilý používateľ
pistik aj to je riesenie
VUB
VUB
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Toto si riadne zadrel... Ze sa nehambis za seba. Na vychode nie je nic!
Apropo, dnes som bol ziadal aj hypo vo VUB a tie ich podmienky, riadne som sa nasmial. Dali mi na moj setup predschvalenych 1.69/5 rokov fix/30 rokov, inde mam na papieri uz predschvalene 1.39. Tetuske som ukazal ponuky a ona nic
0.0 ochota. Idem za dalsou riaditelkou, kedze pobocka v Eurovei je prispata.
Najlepsie na tom, ako mat nulovy poplatok vo VUB za vedenie uctu pri hypo: nestaci vam len hypo, ale 500 na ucet, trvaly, 10k na ucte, kreditka, sporiaci ucet a este nieco (samozrejme nakombinovane). Na toto sa napriklad VUB nechyta voci UniCreditu.
A to mi este v Q4 minuly rok dali najlepsie podmienky. Teraz odpad.
Preco sa ides tlacit do VUB ked inde uz mas lepsiu ponuku predschvalenu?
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
No lebo dana ponuka moze byt inde lepsia.
-
- Pokročilý používateľ
A mne dali 1.29/5r/30r pri 160t-180t eur... :O ozaj neviem jak to maju...
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Treba pytat hypo teraz ku koncu mesiaca ak niekde nemaju plne kvoty tak to potlacia. ale to je su gadzovske praktiky