Keď nad tým takto uvažujem,tak sa mi do toho vôbec nechce. Pretože je pravda,že by som najskôr musel zrušiť net od Orangeu,to som sa informoval a povedali mi,že keby ho zruším tento mesiac,tak oficiálne ma odpoja až posledný novembrový deň. Proste nechcem byť zbytočne bez internetu,keď to nie je nutné. Ja internet potrebujem,a nevydržal by som bez neho asi ani deň. Uvažujem o tej alternatíve,že by som skúsil nejako ten Orange,nech mi dajú aspon to DSL 20 za 15€ a budem spokojný. Už som tu čítal,a vraj dali aj VDSL 30 za 15€,ale vraj až po tom,ako volali na retenčné oddelenie...čo netuším ako sa dá,ale myslím,že je to nejak tak,že pridem na predajnu a poviem,že chcem zrušiť internet a následne by mi mali ponúknuť nejakú ponuku,aby som ostal. Lenže bojím sa toho,že to zruším a nikto mi volať nebude a budú kašlať na to

Potom bude dosť čudné ísť zase do Orangeu podpisovať novú zmluvu
Tak ja na optiku tuto na dedine ani nepomyslím,pretože by to absolutne nemalo zmysel

Zase je pravda,že tu na fore niekto písal,že nejaké dedina na východe má optiku a išiel si na 300mbps

Ale ako už hovoríš,tuto na dedine je vačšina tá stará generácia,ktorá buď internet nepotrebuje k životu vôbec,alebo si čeknú Fejsbuk a tým to pre nich hasne. Nás,čo potrebujeme rýchlejší internet na prácu/zábavu/multimédia je málo a nikto nebude kvôli nám budovať novú infraštruktúru. Zase daľšia vec je tá,že žijeme na Slovensku,a tu je všetko tak trochu za ''opicami ''. V Nemecku už ponúkajú najpomalšie DSL 18MBPS a všetko v poriadku. V CZ dokážu dostať VDSL do 1.2-1.5 km,čo sa nám môže len snívať. A tie wifinky to áno,to keď sa pozriem von oknom a na bytovke vidím tie wifiny,tak mi je do smiechu. Potom sa stažujú,že im lietajú pingy.
Túto nájdeš tie dokumenty na plánované pokrytie
https://www.telekom.sk/dokumenty/informacie-o-vts-st/