kovinator napísal:...ak mi povies ako hodnotis fractal fany na jednotlivej voltazi...
Fractal sú ozaj fajn čo sa týka aerohluku, tam do 7V by som povedal nepočuteľné, ani na 9V nerušia a aj na 12V bežia dosť ticho. Len tam je problém kvalita spracovania, povedal by som, že tak z polovice sú to rapkáče, potom veľa brutálne vyosených kusov atď.. toto ich diskvalifikuje v každej serióznej ultratichej zostave.
No, vyspal som sa na to a povedal by som, že nechajme hluk hlukom, v tejto subjektívnej rovine aj tak nič neporiešime, lebo každý má iné ucho, len to bude živná pôda pre flamy. A v princípe toto je aj zmysel tejto témy, dať ľuďom info na základe ktorého budú vedieť či fan ktorý majú alebo sa chystajú kupovať je dostatočne prispôsobiteľný aby vedel byť tichý pre každého.
Ak začneme riešiť hluk v rámci otáčok, tak by sme mali začať riešiť aj výkon a to sme sa razom prehupli do recenzií. Na to nemám ja a počítam ani väčšina z vás adekvátnu techniku, myslím, že je to pre nás slepá ulička. Nechajme to v tejto jednoduchej informatívnej rovine, nech sa v tom aj ľuďom ľahko orientuje.
Snáď len hodím do prvého príspevku nejaký výrazný odkaz, že táto téma nerieši výkon, spoľahlivosť ani akustiku s tým, že kto chce podrobnejšie poradiť, nech si na to založí tému.
S Noctua redukciami je to možné, možno to robia rôznym fanom na mieru a používajú iné odpory aby dostali každý model tam kde si predstavujú. Možno Gabo by vedel ozrejmiť.