Ano mas pravdu, ze som zacal z inou cenovou kategoriou. Som bol zase raz naivny a myslel som si, ze v nej najdem nieco, ale nenasiel. Aj ked da sa povedat, ze ak by som zostal pri ramceku 1cm, tak asi najdeme aj monitor do 130EUR
Tak ci onak pojdem do tych P20-2 a az ked budem riesit nieco nove, tak zase napisem a dufam, ze uz bude z coho vyberat a hlavne moj rozpocet nastavim o dost vyssie
No na Intel HD4000 eyefinity nespravis pokial viem. Tiez kupovat monitory za 660EUR dokopy a robit do nich zasach, hlavne ked je na ne zaruka si dovolit nemozem. Je rozdiel prestriekat P20-2-ky za 150EUR dokopy.
Skoda, ze nemozem pouzivat ultramoon aby som vedel roztiahnut jedno okno cez vsetky monitory a free nahrada pouzitelna v business sfere nie je alebo o nej neviem.
Problem v 3600x1920 vidim v tom, ze ked budem chciet mat jeden program na jednom monitore, tak na 1200 sa mi nezmesti a zase budem musiet pouzivat horizontalny scroll. Sice nebudem musiet pouzivat vertikalny, ale prirodzenejsie je scrollovat vertikalne ako horizontalne.
Dalej ma zmysel skladat velku ploch z troch 1920x1200, ked tu prichadza 4k na scenu ? Je pravda, ze 4k je cenovo inde, ale stoji to za to aby mi nezavadzali ramceky. Neviem ako je s kvalitou na tom Seiki, ale potom uz ani cena nie je az tak problem.
Dovod preco chcem tri oddelene monitory/plochy je, ze presuvanie okien medzi nimi je jednoduche. Kedze kazdy program pouzivam maximalizovane, tak ho nemusim nikdy upravovat. Staci pouzit win + shift + narrow key a presuniem ho na iny monitor ked ho chcem len odlozit nan a vidiet co sa tam deje alebo ho chcem tam pouzivat. Dost programov sa neotvori v normalnom okne tak aby som ich nemusel menit. Potom menezovat tolko okien je peklo si myslim. Nehovorim, ze ked ich vsetky zavriem a budem znova otvarat, ze to procedurov presuvania a menenia velkosti okna nebudem musiet znova prejst.
Mozno neviem pouzivat jednu velku plochu, ale vzdy mi prislo jednoduchsie a lepsie riesenie pouzivat oddelene monitory ako sa hrat z oknami na jednej ploche.
No az teraz som sa dopatral k tomu dellu lebo som zasiel do cenovej kategorie, do ktorej som nechcel a ani nepojdem.
LG 24MP76HM tak tento vyzera naozaj nadejne a videl som ho za 170EUR a to uz by som si vedel predstavit.
http://www.guru3d.com/news_story/lg_24m ... nitor.html
Ten dalsi LG vo mne vzbudzuje rovnaku nedoveru co sa ramceka tyka, ale nenasiel som info kolko realne ten ramcek je, kedze vyzera ako mensi brat 24MP76HM. Hlavne ma kensigton lock dieru.
Ak by recenzia dopadla dobre pre LG 24MP76HM, tak si asi nepomozem, pretoze nema kensigton lock
Alebo existuju take male bezpecnostne srouby, kedze to pojde na stojan cez vesa ??? Alebo ako to zabezpecit aby sa to nedalo odcudzit ???