Kupa novej TV - plazma, alebo 4k LCD

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Re: Kupa novej TV - plazma, alebo 4k LCD

Príspevok od používateľa quicky »

ST/Vt/ZT sa lisi skutocne len "detailami v obraze" so zlym pomerom pridana hodnota vzhladom k cene... je len na tebe ci si o tolko ochotny doplatit ,za nieco co realne zrejme "neuvidis", pokial si neni typ co je uchylny na "testove" vysledky a pod... :good: som si isty,ze to lutovat nebudes...

ja pozeram na 65St60e z 4metrov a neni to bohvie co... okamzite by som prijal 70/75palc...prip. viac...
predtym som pozeral na 50palc z cca 2-2.5m a momentalne mam taky isty "filmovy zazitok"...
Používateľov profilový obrázok
F242
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa F242 »

andrejsvk: preco zabehlo...? mam obyvacku, kde telka bude tak daleko, co je na tom divne?
ale dik za recky a tip.
quicky: nepotrebujem on*ovat nad vysledkami testov, to nie, len hladam best cena/hodnota :-) ale, si ma nepotesil, ak je 65 mala :-(
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

no ze rozmyslas nad 4K z 3-4m, nerozoznas od FullHD
z 4m na 65" nerozoznas ani HD od FullHD
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
F242
Používateľ
Používateľ

jaj, ale vsak preto sa tu pytam tu a hladam informacie. Jasne, ze cim dalej, tym menej uvidim/rozoznam...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

a hlavne ani neni ziadny poriadny content, ktorym by si naplnil tu 4K telku. naviac keby hovorime o 80/90 palcoch 4K, tak ti poviem okej ,tam mozno tych par filmov a pod pustis a rozdiel uvidis,ale pri tychto uhl. vobec:)

ku mne ked pride niekto do obyvacky,kazdy ,ze wau jaka telka... ani oproti 40/42palc ako maju bezni ludia ,je to "luxus",ale pre niekoho kto si filmy/serialy rad vychutna to neni stale ten "kino feeling", proste keby sedim 2.5metra od nej tak poviem paradicka:) takto je to zo 4m uplne bezna tv,aby som nemusel zmurit na titulky, aj ked pri hrani PS4 musim ostrit na "drobne" detaily.

v kazdom pripade best buy ma urcite 65ST60e, ja som ju zohnal za 1 500-1 600e bez dph +- par evri, ak by sa ti podarilo kupit VT60 z nayka za 1990e tak nevahaj... ak nie ,isiel by som urcite po ST60e, nakolko rozdiel cca 700e medzi ST a VT urcite neuvidis,pokial si neni namotany na testy a pod...

ak budes mat cestu cez nitru,kludne napis,dame u mna kafe a pozres si to nazivo cele ,aby si realne videl a vedel porovnat :) ale rozhodne aj 65palc telka ma WAU efekt... a s dobrym BR filmom a domacim kinom si to urcite vychutnas :)

p.s. nastavenia som si dal podla andreja svk ,ako tu uz niekomu radil ohladom ST60 a musim povedat, ze na filmy super ,aj ked na ps4/nejake bezne vysielanie frajerku/navstevu davam ine (presaturovane,telenovela a podobne-proste to vyzera smrncovnejsie pre "bezneho divaka")
F242
Používateľ
Používateľ

Este raz vsetkym velmi pekne dakujem, idem do toho panasa a asi na 99% zoberiem tu 65 velkost, uvidim, co sa bude dat kupit.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nemas zaco :) daj foto obyvacky ked to nahodis :)
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

F242 napísal:Cafte,
potrebujem pocut nazor na kupu novej TV (skor zobrazovadla pre filmy a serialy z blue-ray ako TV vysielanie).
Mam kupit plazmu,konktretne 60" Panasonic TX-P60ZT60E, alebo 4k LCD TV Philips 65PFL9708?
pre plazmu hovori obraz, pre LCD 4k rozlisenie. plazma ma aktive 3D, ten LCD pasivne 3D.
otazka je ci vyuzijem v dohladnej dobe to 4k rozlisenie, ci pripadny upscaling z blue-ray stoji za to.

ma niekto skusenost, poradte, dik.
proti LCD hovori rozlisenie, budes mat totiz kocky ;)

Neviem co tu trepete za bludy, skuste si niekedy spustit FULL HD filmy s beznymi bitrate okolo 25Mbps, co je to BluRay, nie ako pisal (mp3turbo, ze nejakych 50mbps..).. Uz tam su kocky, a pri takom beznom 10mbps, to bude hrozne...
4K obsah za 5 rokov ? :hysterical: Pridaj.. 10-15 rokov... 4K sa nevysiela ani v zahranici..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

do piatich rokov bude novych 4K filmov na torrentoch dost. Vsetci teraz po tom pojdu pretoze je to novy zdroj prijmov. A aj kvality, bez debaty.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
F242
Používateľ
Používateľ

Sice som mal problem nakoniec ju vobec kupit... ale podarilo sa z CZ..
Nikdy by som nepovedal, ze je to tak velke.... teda iba ked to kurier doniesol :-)
Takze TX65VT60 je u mna... (a kedze este v dome nebyvam), tak vazne zabera polovicu obyvacky... normale sa bojim, ze si na tu velkost teraz zvyknem a potom mi bude mala,ked sa prestahujem do domu :-D

Je fakt, ze TV vysielanie je na nej hnus. Teda okrem STV HD, to je celom vpohode (markiza+joj hd je ubohe).
Ale musim uznat, ze take 1080p filmy/serialy z NASka, tak to je ina kava.

Este raz vsetkym dakujem za rady, tato plazma je proste skvela.

ps: este ju musim dat nakalibrovat.
Aladeen
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 19. Jún, 2013, 08:16

Príspevok od používateľa Aladeen »

Tak si ju užívaj. :good: Tiež mám niečo doma podobné TX-P50VT60E neviem či sa nejak extra líšia od seba. Akurát som ešte nezistil ako sa na ňom spúštajú 3D filmy ...Mám 3d film v pc hodil som ho na externý hdd pri zapojení do telky mi vyhodilo hlášku že zariadenie usb je pretažené ...tak som vyskúšal iný hdd a televizor ten 3d film nenašiel ...Neviem či musim mať 3d prehravač alebo ako to mám spraviť ...
F242
Používateľ
Používateľ

Tie telky su podla mna rovnake (teda okrem velkosti).
Neskusal som USB, ani externy HDD. Ja pustam obsah (filmy,serial, hudba) z NASka cez XBMC,a primam to cez WiFi v telke.
3D skusal a ide uplne v pohode. Staci dat prehravane medii, vybrat film, na dialkovom stlacit 3D, nasadit okuliare (zapnut ich) a ide na nato. :good:
Aladeen
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 19. Jún, 2013, 08:16

Príspevok od používateľa Aladeen »

Môžeš mi prosím vysvetliť čo to je to ,,NAS,, a XBMC ? Ja sa totiž vôbec do toho nerozumiem.. Je to nejaká platená služba cez internet ?
Mohol by si ma prosím naviesť? :)
EDIT: tak externý hdd som spojazdnil. Spustil som avatara a všetko ide ako má :good: Lepšie to bude vyzerať v noci a zo zapnutým domácim kinom :cool:
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa lsr »

tie TV od panasonic ako ST60-ST65 atď sa už hádam ani nikde nedajú kúpiť. teda minimálne na internetovom porovnávači cien mi to nenašlo. som celkom zvedavý čo budete ľudom radiť okolo vianoc keď už tieto TV budú naozaj minulosť a hlavne akým smerom sa to celé bude uberať
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

uberať sa to bude smerom, ktorý si určia výrobcovia - LCD už nemá konkurenciu (nehovorím o OLED - to je síce pekný kompromis medzi LCD a plazmou, no...bohvie, či vôbec uzrie svetlo sveta)
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Návrat na "Nákupná poradňa"