ja by som sa na novu najkrajsiu najvonavejsiu MX100 zvysoka vysr..kakal. Pisu ze bude pouzivat najnovsie najlepsie vobec nevyskusane a dlhodobo neoverene firmware a 16nm cipy ktore z dovodov fyziky a zdraveho rozumu MUSIA byt horsie ako existujuce 20nm cipy z hladiska poctu prepisov, vydrze, spolahlivosti, proste musia byt horsie. 20nm su horsie ako boli 25nm, tie su horsie ako boli 35nm a tie su horsie ako prakticky neznicitelne 50nm SLC. Mensi pocet prepisov, citlivejsie na vsetko vratane teploty, proste cele zle tento "pokrok".
Je to tak ci sa to niekomu paci alebo nie.
Zostan pekne pri klasike, dlhymi rokmi overenej - na M500 nie je nic take strasne zle co by ta ohlo cez palubu.
výber ssd
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: výber ssd
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
@uNfEiL: netreba riesit nejake prkotiny a zatazovat sa ako SSD pouzivat. Skratka je to disk a treba ho len pouzivat. W8 uz SSD pozna, cize defrag zakaze automaticky. Popripade stiahnut SSD Tweaker a kliknut na auto tweak, tot vsjo.
Ano, 240GB sa za to kilecko dost oplati. Este pred par rokmi som kupoval 64GB M4 za 107€
BTW, ano loading hier, nacitavanie samotneho OS, startovanie programov bude neporovnatelne rychlejsie, z dovodu pristupovej doby, ake SSD maju. Cize nevymyslat a pouzivat ho ako normalny disk.
Ano, 240GB sa za to kilecko dost oplati. Este pred par rokmi som kupoval 64GB M4 za 107€

Skratka na neho nainstaluj vsetko a nerozmyslaj nad blbostami. Data je dobre mat na klasickom platnovom disku, ved aj naco by boli na SSD, vsak?uNfEiL napísal:Aké je bežné využitie SSD?

BTW, ano loading hier, nacitavanie samotneho OS, startovanie programov bude neporovnatelne rychlejsie, z dovodu pristupovej doby, ake SSD maju. Cize nevymyslat a pouzivat ho ako normalny disk.
Minuly tyzden som presne toto riesil, nakoniec som kupil spominanu Crucial M500 120GB a neviem si vynachvalit, asi najlepsi upgrade co mozes momentalne do kompu dat 

- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ano kedže m500 nebola cenovo moc výhodnejšia kedže samsung nahodil veľmi agresívne cenyrix_o napísal:a kolko ludi si ho 1/2 roka do zadu kupilo, vsak?...evo myslim, vratane mna (tak zatial mam za 4mesiace 1,47TB zapisu)
všetko to čo ohovárame na samsungu teraz sme ale ohovárali aj vtedy lenže vtedy to ubránil ozaj super cena

vtedy aj platilo TLC lacný SSD
TLC malo byť o cene len to nikde nevidím
osobne si myslím že TLC sú lacné ako také, ale všetko čo ušetrili vrazili do vývoja techologií a postupov ako nezapisovať na SSD

ssd sa používa ako klasické hdd, snád sa naň len bežne neukladajú videá, obrázky kôli pomere kapacita/cena ...
samozrejme pokiaľ človek má hdd
dokonca netreba ani nič optimalizovať, bez ohľadu na os
Spoiler: ukázať