Najlacnejsia PC zostava pre rodicov (youtube, internet atd)
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Najlacnejsia PC zostava pre rodicov (youtube, internet
Vravel som ti, že disk bude SATA
CPU postačí hocijaké novšie dvojjadro. Uvidíš, čo sa ti podarí splašiť v bazári, dosku kúp k tomu nejakú micro ATX. Možno by som vzal skôr AMD, tam je výborná spätná kompatibilita, takže nebude problém zohnať neskôr CPU, ak by náhodou bolo treba, Intel strieda sockety ako na bežiacom páse (podľa mňa to PC potom tiež skôr vymeníš ako komplet, keď už to bude pomalé. Takže to je v podstate jedno, môžeš aj Intel vziať).

vela toho nie je na bazosi pre socket 1150 alebo 1155.. pre 775 je, ale nova maticna stoji 50eur+
za 20eur som nasiel Intel Celeron G1820 - Dual-Core, 2.70GHz (53W)
http://pc.bazos.sk/inzerat/37983545/Int ... aphics.php
btw niekto postol link na mb s cpu:
http://www.alza.sk/gigabyte-e350n-win8-d502273.htm ale bezi len na 1600mhz (dualcore)
alebo intel (pasivne chladenie):
http://www.alza.sk/gigabyte-j1800n-d2p-d1532337.htm 1.8ghz (Intel Dual-Core Celeron J1800)
http://www.alza.sk/gigabyte-j1900n-d3v-d1150499.htm 2ghz (Intel Quad-Core Celeron J1900)
by to stacilo na youtube(hd) a surfovanie?
za 20eur som nasiel Intel Celeron G1820 - Dual-Core, 2.70GHz (53W)
http://pc.bazos.sk/inzerat/37983545/Int ... aphics.php
btw niekto postol link na mb s cpu:
http://www.alza.sk/gigabyte-e350n-win8-d502273.htm ale bezi len na 1600mhz (dualcore)
alebo intel (pasivne chladenie):
http://www.alza.sk/gigabyte-j1800n-d2p-d1532337.htm 1.8ghz (Intel Dual-Core Celeron J1800)
http://www.alza.sk/gigabyte-j1900n-d3v-d1150499.htm 2ghz (Intel Quad-Core Celeron J1900)
by to stacilo na youtube(hd) a surfovanie?
MSI B760 GAMING PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / EVOLVEO Silens S1 / DeepCool AK400 Zero Dark / GIGABYTE UD850GM / Kingston FURY 16GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black
- dendroid
- Sponzor fóra gold
To si budeš musieť vygoogliť, ja osobne ti neporadím. Zobral by som ten Celeron na socket 1150, kým ešte je, tie CPU sa strašne rýchlo predávajú. Chybu neurobíš ani so socketom 1155 si myslím, tam by nemal tiež byť problém v budúcnosti zohnať CPU, kým ti to zastará, tak už aj tak príde Intel s novým socketom. A skúsil by som ešte aj bazár tu na fóre.
nasiel som k tomu board (o 10 eur lacnejsiu ako v alze) http://pc.bazos.sk/inzerat/37766296/Asr ... zaruke.php
cpu ma gpu v sebe, takze uz len ramky a je to ok.. dufam, ze zdroj bude na to stacit
cpu ma gpu v sebe, takze uz len ramky a je to ok.. dufam, ze zdroj bude na to stacit

MSI B760 GAMING PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / EVOLVEO Silens S1 / DeepCool AK400 Zero Dark / GIGABYTE UD850GM / Kingston FURY 16GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black
- dendroid
- Sponzor fóra gold
35 eur sa mi zdá za tú dosku veľa, je neskoro, takže žiaľ teraz nebudem pozerať parametre tej dosky. No micro ATX dosky s tým istým chipsetom idú od cca 39 eur nové, porovnaj si parametre a skús s ním potom dohodnúť prípadne cenu. Ja tam narýchlo vidím rozdiel len v PCIex slotoch, ktoré aj tak nevyužiješ.
EDIT: Pozeral som si tú dosku, za 39 eur máš túto dosku v alze, síce má menej PCIex slotov, no stále podľa mňa dostatok a má 7.1 zvukovku. No má o 1 napájaciu fázu menej. Ideálne by asi bolo, keby si zjednal cenu za tú Asrock, aspoň na 30 eur.
EDIT: Pozeral som si tú dosku, za 39 eur máš túto dosku v alze, síce má menej PCIex slotov, no stále podľa mňa dostatok a má 7.1 zvukovku. No má o 1 napájaciu fázu menej. Ideálne by asi bolo, keby si zjednal cenu za tú Asrock, aspoň na 30 eur.
momentalne problem je v tom, ze uz tipek ma kupcu na ten cpu, ale hladam dalej 

- dendroid
- Sponzor fóra gold
Podľa mňa si počkáš, kým nájdeš niekoho, kto bude predávať naraz CPU aj MB. A dosku by som bral aj so zárukou. Ak ti ju dá za 30 eur, je to dobrá kúpa. Prinajhoršom kúpiš nový CPU za 35 eur http://datacomp.sk/intel-celeron-g1840- ... 4dPTigYOpo
Aj tak na používanom veľa neušetríš, tak 10 eur tipujem. Tak prajem veľa šťastia.
Aj tak na používanom veľa neušetríš, tak 10 eur tipujem. Tak prajem veľa šťastia.
jj dik 

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Tie PC-čká ktoré si dával na prvej strane za tie ceny sa to absolútne neoplatia. Určite ak chceš ušetriť striehni po bazárových PC/komponentoch ktoré sa dajú zohnať aj v záruke a za lepšiu cenu ako kupovať nové. Ale len v prípade že chceš výraznejšie šetriť. Inakšie by som určite skôr išiel do niečoho nového v plnej záruke. Pri kúpe určite odporúčam ale rátať aj s budúcnosťou, lebo prípadný ďalší upgrade by mohol celkovo pekne peňaženku ponaháňať. Z väčšinou predajcov sa dá cena zjednávať.
No uz vyzera tak, ze to bude rocne CPU Pentium G2020 (1150), nove 2x2GB kingston ddr3 z bazosu a nova/repas maticna z alzy.
V pripade zaujmu by osm tu mal Dosku ma 1150 mATX ASUS... Samozrejme zaruka ( ma par mesiacov), krabica, proste komplet... Mozno aj Zdroj a RAMki...
To len keby nahodov, ked tak mi napis SS...
To len keby nahodov, ked tak mi napis SS...
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Repas dosku z alzy by som na tvojom mieste nebral, ušetríš pár eur, máš ročnú záruku a bohvie, čo sa s tou doskou dialo. Na nete som už párkrát čítal negatívne skúsenosti s týmito doskami.
CasteLl, neviem, kde si prišiel na všetky tie múdrosti, musíš mať fakt veľa skúseností. Za akú cenu by sa podľa teba tie PCčka oplatili ? Vyrátaj si, za koľko kúpiš podobnú zostavu novú s originálnym windowsom. Tá cena je celkom OK, ešte tak 10 eur dole a bolo by to výborné. Teda mám na mysli zostavu 1 a 3, do zostavy 3 dokúpiš dvojjadro za pár šupov.
Ak to človek nepotrebuje na najbližších x rokov, bez problémov by som do toho šiel.
A fakt sa dajú v bazári zohnať komponenty so zárukou a sú lacnejšie ako nové
? Dobre, že vravíš, to tuší len málokto
. Kupovať bazárové komponenty sa oplatí vždy, naopak sa neoplatí kupovať všetko nové s plnou zárukou, procáky sa prakticky vôbec nekazia a RAM iba minimálne. A ostatné komponenty sa tiež viac oplatí kúpiť v bazári, pokiaľ je na ne záruka, ak človek nechce riskovať. So zárukou idú tak max za 3/4 ceny. Plná záruka za tie prachy naviac nestojí, dnešné komponenty majú životnosť pekných pár rokov a ak sa nič nepokazí počas záručnej lehoty, väčšinou to spoľahlivo funguje ešte pár rokov po záruke. A to platí obzvlášť pre bežné využitie na net + filmy a office, kde sa PC väčšinou fláka. Čo sa týka upgradu, to je v tomto prípade irelevantné, to PC sa najskôr nebude meniť pekných pár rokov a potom už to nebude mať zmysel upgradeovať, znova kúpi nové veci. Celkovo kupovať nejakú platformu s ohľadom na budúci upgrade sa v dnešnej dobe neoplatí (u AMD nad tým netreba uvažovať, je to samozrejmosť), vývoj už nejde zďaleka tak dopredu a s lepšími CPU prichádzajú aj tak nové sockety, aby vytiahol Intel čo najviac prašulí, keď už si to môže dovoliť.
CasteLl, neviem, kde si prišiel na všetky tie múdrosti, musíš mať fakt veľa skúseností. Za akú cenu by sa podľa teba tie PCčka oplatili ? Vyrátaj si, za koľko kúpiš podobnú zostavu novú s originálnym windowsom. Tá cena je celkom OK, ešte tak 10 eur dole a bolo by to výborné. Teda mám na mysli zostavu 1 a 3, do zostavy 3 dokúpiš dvojjadro za pár šupov.
Ak to človek nepotrebuje na najbližších x rokov, bez problémov by som do toho šiel.
A fakt sa dajú v bazári zohnať komponenty so zárukou a sú lacnejšie ako nové

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
dendroid, radšej si priplatím za nové komponenty v obchode ktorý mám poruke v meste a navyše je overený, prípadnú reklamáciu nebudem musieť riešiť štýlom posielania komponentu do Madagaskaru (obrazne) a čakania mesiaca kým sa všetko vyrieši ako teda platiť o 15 € menej za bazárový komponent, samozrejme len v prípade ak to financie dovoľujú. Na bazároch (mimo tohto, tu neviem aké sú ceny) 70% inzerátov sú cenovo úplne mimo. Za 5 rokov mi nekeflo ani jedno CPU či RAM, no základné dosky na socket 775 mi zdochli pod rukami 3 a jednu na AM3+ som musel reklamovať, tam mi našťastie dali aj náhradnú počas čakacej doby reklamácie (2 týždne).
Pri tých zostavách som nezohľadňoval Win7 ale dané komponenty ktoré nemajú žiadnu hodnotu a výkon to je tiež fakt skôr výsmech. Za 60 € sa dá zohnať nejaký lacnejší Core 2 Duo, MB 775, Zdroj a aj 2 GB ram, čo bude výkonom omnoho lepšie na tom ako nejaký Intel Pentium 4 ktorý asi veľmi šťastný nebude ak sa budú na PC púšťať filmy vo väčšom rozlíšení. A ak nastane problém že zo zostavy klapne niečo, potom riešiť kúpu ďalšieho deduška? Určite súhlasím že CPU a RAM sú spoľahlivé komponenty.
Pri tých zostavách som nezohľadňoval Win7 ale dané komponenty ktoré nemajú žiadnu hodnotu a výkon to je tiež fakt skôr výsmech. Za 60 € sa dá zohnať nejaký lacnejší Core 2 Duo, MB 775, Zdroj a aj 2 GB ram, čo bude výkonom omnoho lepšie na tom ako nejaký Intel Pentium 4 ktorý asi veľmi šťastný nebude ak sa budú na PC púšťať filmy vo väčšom rozlíšení. A ak nastane problém že zo zostavy klapne niečo, potom riešiť kúpu ďalšieho deduška? Určite súhlasím že CPU a RAM sú spoľahlivé komponenty.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
http://pc.bazos.sk/inzerat/38180960/Int ... -27GHz.php
CasteLl, s tým pohodlím s tebou súhlasím, to si ale vyššie nespomínal. Niekomu to za tie ušetrené peniaze stojí, niekomu nie. Zas až také komplikácie pri kúpe z bazáru ale nemáš, väčšinou záruku riešiť aj tak nemusíš. S kúpou novej dosky súhlasím, sám som mu to navrhol, RAM a CPU kupovať nové, ak rýchlo nájde niečo v bazári, nemá zmysel. Ináč si si tie zostavy asi poriadne nepozrel, zostava č.1 presne zodpovedá tomu, čo si tu napísal a ten win za 10 eur je OK. Zostava č.3 je tiež OK, stačilo by len vymeniť CPU za dvojjadro a máš to to isté, čo zostava 1.
CasteLl, s tým pohodlím s tebou súhlasím, to si ale vyššie nespomínal. Niekomu to za tie ušetrené peniaze stojí, niekomu nie. Zas až také komplikácie pri kúpe z bazáru ale nemáš, väčšinou záruku riešiť aj tak nemusíš. S kúpou novej dosky súhlasím, sám som mu to navrhol, RAM a CPU kupovať nové, ak rýchlo nájde niečo v bazári, nemá zmysel. Ináč si si tie zostavy asi poriadne nepozrel, zostava č.1 presne zodpovedá tomu, čo si tu napísal a ten win za 10 eur je OK. Zostava č.3 je tiež OK, stačilo by len vymeniť CPU za dvojjadro a máš to to isté, čo zostava 1.
ok maticnu som zobral novu z alzy. dufam, ze zdroj bude stacit.. ale predtym bolo tam zvlast aj gpu a dvd, takze asi to bude ok