Novo skladaný pc sa nezapne
Re: Novo skladaný pc sa nezapne
tu máš názorne konektory aj, kde ich zapojiť
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
Lepšie by sa to hľadalo, keby tam nebol taký bordel s kablami a možno lepšia fotka.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Ja by som to zobral niekomu, kto sa tomu rozumie. Ja teda nepojdem varit, ked neviem ako vyzera varecha
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
http://www.gigabyte.com/support-downloa ... px?fid=816 pozri si v beep code čo znamenajú tvoje dve pípnutia. Nepísal si či sú to obidve krátke, alebo jedno krátke - jednodlhé ale tipujem to že nebudeš mať iba niečo zapojené. Vyber Grafickú kartu a zatiaľ to skúšaj iba na integrovanej, monitor zapojíš zo zadu na I/O panely, poodpájaj aj hardisky, dvdromku, nechaj zapojené len najhlavnejšie veci čiže MB,CPU,RAM,ZDROJ do biosu ti to nabehne aj bez Hardiskov. Ak ti to nepôjde ani tak tak možno by som skúsil odpojiť dosku od zdroja (vytiahnuť z nej všetky káble) a vybrať baterku, tým by sa ti mal resetovať BIOS. A hlavne sprav poriadnu fotku kde bude vidieť komplet celú základnú dosku, proste sprav fotku z većšej diaľky
Working on
Takže dve krátke pípnutia boli a to by malo znamenať "cmos error" (netuším čo to je). Každopádne grafickú kartu som odpojil ako aj všetky sata zariadenia a výsledok je stále rovnaký Skúšal som aj vybrať baterku a založiť naspäť ale nepomohlo ani to. A po vymontovaní grafy robí to isté, ale už to ani nepípa. Tu je aktuálny obrázok http://img24.eu/images/81136931637212402785.jpg
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Mas zapojeny vga/dvi do integrovanej gk ked si externu vytiahol dufam
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
-
- Používateľ
Pravdepodobne ti doska nepodporuje ten cpu. Ma podporu 4. generacie intel cpu co je haswell, haswell refresh je 5.
Takže kvôli tomu to nenabehne? Ale veď sa dá nahrať nový bios ktorý haswell refresh už podporuje
-
- Používateľ
Neda lebo ako pisal Stenly, na tu dosku je len jeden bios a to na podporu 4. gen, co je haswell.
Aha... takže to vyzerá tak že som mal naozaj kúpiť H97 dosku ktorú som tam mal pôvodne a nedávať na rady ktoré som tu dostal na fóre, že môžem použiť aj B85 dosku?
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Nič v zlom, ja tam vidím: (Ak teda mas tento procesor) Intel Core i5-4460 3.20GHz 6MB 1100 MHz Haswell Refresh 22nm C0 84W 100 F12
Teda sa ti asi stalo to,co mne.
Teda sa ti asi stalo to,co mne.
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
Áno, je to tak. Aj keď som sa pýtal či naozaj môžem použiť dosku B85, som dostal odpoveď že áno. Ešte aj Gigabyte na svojej stránke uvádza podporu tejto dosky pre Haswell Refresh a začiatkom mája vydali BIOS F12 ktorý som mal nahrať aby to fungovalo.
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Mne nepomohlo nic. Ani vymena dosky za rovnaku novu. Pomohla len vymena za iny model dosky,na ktorom som dufal,ze to bude fungovat...
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
-
- Používateľ
Pravdepodobne to bude len a len tym, pouzit ju mozes ak ma podporu, vidis ze tvoj cpu mal launch 2q 2014 a ma jeden jediny bios, mozno dostane podporu refreshu, je to problem tych ludi ktori ti ju silou mocou radili, na tvojom mieste asi vratim cpu a zoberiem starsi haswell ktory je 100% kompatibilny aby si nemusel demontovat cele pc a menit dosku http://www.alza.sk/intel-core-i5-4570-d430871.htm ten urcite podporu bude mat.
Pockaj este chvilu ci motyka nevystreli a niekoho nieco nenapadne.
Kde tu vidis bios vydany v maji? To je 5.02.2014 a je to pravdepodobne first release bios alebo citame ako tatari odzadu?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =4567#bios
Pockaj este chvilu ci motyka nevystreli a niekoho nieco nenapadne.
Kde tu vidis bios vydany v maji? To je 5.02.2014 a je to pravdepodobne first release bios alebo citame ako tatari odzadu?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =4567#bios