Kontrola auta pred kupou

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Re: Kontrola auta pred kupou

Príspevok od používateľa Toman »

tie km z slovenskej STK mam blbe aj ja.... pridali mi iba o 50 000, to budem tasko vysvetlovat......
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

Obrázok
pozeram, ze konci STK, zachvilku tam bude 40k :D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Momentálnym králom pretocenia je Merc. Sprinter, ktory nacuval po prichode do Ciech neuveritelnych 750 000km. :facepalm:

http://www.sdruzeni-sova.cz/data/vincheck/4363713.jpg
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ak este existuje na svete taky strasny megakreten ktory veri tomu ze DODAVKA z roku 2006 ma dnes najazdenych 120.000km, tak si proste nic ine ani nezasluzi.

A to sa bavime o akejkolvek dodavke, nieto o DRAHOM PRESTIZNOM voze v plnej vybave a maximalnej velkosti a konfiguracii. Co sa da proste k takemuto dodat... nezacnite s tym ze mozno existuju aj take kusy na planete co naozaj maju po 8 rokoch tvrdej sluzby 120.000km, ano mozno dva kusy fakt existuju, ale tie sa nepredavaju na posraty inzerat a podobne, ale taketo vozy zmenia majitela okamzite ked sa vypusti z ust myslienka o ich predaji.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ako som na predchadzajucej strane jasne a snad dostatocne vystizne napisal, internetove previerky su dost nahovno.

Navyse Cebia... co je to za firmu... chapes... zijes vo falosnom svete nadeji. To ze "kilometre v Cebii sedia" neznamena absolutne nic, ani najmensi prd. Sofistikuju sa metody kontroly, sofistikuju sa metody podvadzania. Velmi jednoduche. Cebia ako tretostranovy partner v tejto diskusii je zavisla iba od udajov co si vie zistit - neviem ake maju prepojenie na autorizovane servisy, avsak pristup do tychto znaciek nie je jednoduchy a garantovany ani ked mas peniaze. Viem ze maju prepojenie na STK/EK, rovnako ako si aj ty mozes pozret tie informacie na linkovanej stranke (zaciatok tejto temy). Aku pridanu hodnotu ma cebia ? Ze este opajcuju udaje z kontrol originality, presne tak ako si mozes pozret aj ty a ja zadarmo ?

Pche.

Cely tento system hry na macku a psa sa zmeni vtedy, ked ludia konecne pochopia ze auto co ma 120.000km, alebo 160.000km alebo 190.000km alebo 250.000km vobec nepatri do srotu. Pokial sa o neho majitel staral a nie je hovado, co sa internetom preverit neda, a v zavislosti od jazd (dialnica - mesto), autiak co ma 389.000km moze byt v 3x lepsom stave ako autiak co ma 098.482km a to myslim absolutne bez akejkolvek nadsazky.

Prestane pozerat na ciselka, zacnite riesit realny stav auta. Nikto z vas pred kupou neskontroloval stav vstrekovacov aspon cez fabricku diagnostiku (vyrovnavacie davky na volnobehu/pod zatazou, BIP, timing a kopec inych parametrov). Nikto z vas nepreveril tlaky turba, stav vah vzduchu, realne parametre DPFka, pracu EGR ventilov, to vsetko sa da pozriet cez diagnostiku. Nikto z vas nezhodil dole hadicu z turba (robota na 5 minut na vacsina aut, avsak na zdvihaku) aby skontroloval axialne a radialne vole aspon jednej vrtule na turbe, co by veeeelmi prezradilo stav tej druhej. Nikto z vas nezmeral kompresne tlaky na motore pred kupou auta, aby videl ci nie je uderena hlava, spodok alebo vrch motora (neviem si predstavit lepsi a vypovednejsi parameter, ktory bol rychlejsie ziskatelny a hovoril viac o stave kazdeho valca - ked mas zakarbonovane ventily, pripecene, uderenu hlavu teraz myslim na motore, tesnenie, ked ti kdekolvek akokolvek uteka tlak z valcov co znamena seriozny problem, tak to kompresiami okamzite zistis a budes sa cudovat, kompresie motora sa daju merat nielen tlakomerom, ale aj osciloskopom). Nikto z vas si nikdy nepozrel diagnostikou pracu automatickej prevodovky, napriklad cim dalej tym viac oblubene DSGcka koncernu pripadne ine dvojspojkove manualy v automatickej skrini. Tam je tolko parametrov ze by sa z toho jeden az posral - viem ti dopredu zagarantovat ze dana prevodovka sa ti pokazi zhruba po odjazdeni 10.000 az 15.000km a ty ako majitel vozu nebudes citit absolutne ziadne naznaky prichadzajuceho zlyhania. A ona sa fakt pokazi, prisamvacku... nejeden takyto pripad som vyhmatal. DSG prevodovka ma, okrem inych, zapisane aj take udaje ktore vas tak strasne ukrutne zaujimaju. Ano, tie vsemocne ciselka. Wow. Skoro nikto o tom nevie. Ano, samozrejme daju sa jednoducho sfalsovat ale 99.9% zmotavacov o tom proste nevie a z tych ktori vedia 99.9% nema na to vybavenie.

Ach ano, osciloskop... 99% problemov ktore autorizovane servisy hadaju a tapaju TRI TYZDNE, krcia plecami a vymienaju naslepo suciastky za tisice eur chytis obycajnym osciloskopom do maximalne TROCH MINUT. Osciloskopom zistis odchadzajuce commonrailove cerpadlo co ziadnym inym sposobom nezistis. Videl si niekoho ze pripoji volaco na CR cerpadlo ? Nevidel. Tak potom o akej previerke sa bavime, ved tie CRka stoja vacsinou len okolo 3000eur, takze to neni az take drahe. Turbo na mercedes 320cdi stoji 6000eur v autorizaku, a aj tak si nikdy nikoho nevidel aspon diagnostikou si pozret jeho parametre pred kupou ojazdeneho mercedesa... ze nie ?

Takze tak, strucne o kontrole aut pred kupou. Kto sa tomu nerozumie, nech si kupuje ojazdeny BENZIN a nie diesel. Kto sa tomu nerozumie uplne, nech si kupi nove auto.

Jednoduche, ze ? Toto co popisujem je VELMI STRUCNA elektronicka kontrola auta, potom nasleduje mechanicka previerka :)

Nerobte si srandu s tymito internetovymi "cestovačkami" a mudrostami, to je na smiech. Vsetky tie mudrovacky a "skusenych mechanikov ktori sa do toho rozumeju" co radia nestastnym majitelom pred kupou auta som uz tolko videl... Zase jednu vec musim priznat, takyto chlapci, zvlast ti ktori sa motaju okolo plechariny = strasnych buraciek, viacmenej slusne dokazu odhalit to, ci auto bolo uderene a skratene o dva metre. To im ide vcelku dobre a je to extremne dolezite. Ale je to len jedna jedina cast, co treba spravit pred kupou auta.

Este nikdy som nevidel serioznu diagnosticku previerku auta. Ked som niekam dosiel a robil som ja veci pre seba, pozerali na mna akokeby som isiel startovat rakety na Mars. Ze take este nikdy nevideli. Suhlasim.

Este raz : nerobte si srandu s tymito internetovymi "previerkami", to je cele zle. Nerobte to takto.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Cebia je len zdrap papiera a vela krat sa dokazalo, ze aj ked oni nieco potvrdili, tak skutocnost bola niekde inde.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"