Prve auto
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Prve auto
Ja som mal e34 prvé 2.4 td a to auto má išlo neskor zozrat malé auto je strašne šetrne čo sa dielov týka to je všetko pár korunova záležitosť ja chcem kupovať teraz fiat coupe
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> môžem doporučiť Citroen C3.
>> PK-KE 5 pasažierov, plný kufor som mal 7,3l.
toto sa mi zatial lubilo najviac v tejto teme. To si viezol dva notebooky a jednu igelitku z Teska, ze ?
Ako vidi autor temy, existuje vela aut ktore su lacne, relativne velmi spolahlive a ludia na ne nebudu nadavat lebo svoj ucel splnia. Je problem si vybrat.
>> PK-KE 5 pasažierov, plný kufor som mal 7,3l.
toto sa mi zatial lubilo najviac v tejto teme. To si viezol dva notebooky a jednu igelitku z Teska, ze ?
Ako vidi autor temy, existuje vela aut ktore su lacne, relativne velmi spolahlive a ludia na ne nebudu nadavat lebo svoj ucel splnia. Je problem si vybrat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Dakujem za tipy, musim si to vsetko prebehnut
edit: Hondy sa mi celkom pacia, aj cena je dobra, len neviem co su to za auta -ci sa oplatia
edit: Hondy sa mi celkom pacia, aj cena je dobra, len neviem co su to za auta -ci sa oplatia
Naposledy upravil/-a eFatal2ty v So 05. Júl, 2014, 00:36, upravené celkom 1 krát.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
@mp3turbo Ak myslíš obsah kufra, tak ten si pamätám. 10l bieleho, 25l červeného a oblečenie+základné potreby pre 5 osôb
Ten motor veľa nespapá ak sa s ním jazdí normálne a podľa predpisov...
a aby som nezabudol, tak to bolo 7,3l/100km
btw, ako prvé auto som mal sivý peugeot 309 gti, no ten žral aj trávu popri ceste. 9-11l/100km
potom ford sierra 1.8td- 309 grd- vw bora 1.9tdi pd- c3 1.1i
Ten motor veľa nespapá ak sa s ním jazdí normálne a podľa predpisov...
a aby som nezabudol, tak to bolo 7,3l/100km
btw, ako prvé auto som mal sivý peugeot 309 gti, no ten žral aj trávu popri ceste. 9-11l/100km
potom ford sierra 1.8td- 309 grd- vw bora 1.9tdi pd- c3 1.1i
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
7,3l/100km...bieleho alebo cerveneho?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ja som na fabke zacinal a bol som rad ze mam mensie auto v meste
. vcera som si kupil lancera tak uvidime
. vcera som si kupil lancera tak uvidime
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Sorry, ale nedalo mi, mikro motory a spotreba 6,5l/100km, resp. 7,3l/km? Aký to má zmysel? Fakt nechápem
A aby som nebol úplne mimo témy, tak už pár týždňov hľadám svoje prvé vlastné auto. Mám to o to ťažšie, že viem, čo presne chcem a koľko som ochotný momentálne do toho investovať. V hľadáčiku mám Opel Vectra B, vysnívaná je 2.5 V6, no pre zatiaľ sa uspokojím aj s 1.8 16V
A aby som nebol úplne mimo témy, tak už pár týždňov hľadám svoje prvé vlastné auto. Mám to o to ťažšie, že viem, čo presne chcem a koľko som ochotný momentálne do toho investovať. V hľadáčiku mám Opel Vectra B, vysnívaná je 2.5 V6, no pre zatiaľ sa uspokojím aj s 1.8 16V
-
- Pokročilý používateľ
>> Sorry, ale nedalo mi, mikro motory a spotreba 6,5l/100km, resp. 7,3l/km? Aký to má zmysel? Fakt nechápem
mne dalo a radsej som drzal hubu
S mikromotormi to mas tak ze ked s tym chces ist 115km/h, tak uz na poslednom prevode krutis uzasnych takmer 4000rpm. Takze to akurat vresti, nic nehraje a samozrejme zacina poriadne zrat. Davnopradavno ked zacali Szkody 1.2htp fabie sa kamarati cudovali ze mam na 1997cke mazde 626 2.0i MENSIU spotrebu ako oni pri dialnicnych 120km/h a viac. Cim vacsia rychlost, tym vacsi rozdiel v moj prospech s tym ozrutnym dvojlitrom. Dovod ? Fabia 1.2htp pri 140km/h vresti na cojaviem 5000rpm. Sialene. Dve minuty zrychlenie zo 140km/h na 150km/h, co je u nas samozrejme nelegalne a takto sa nejazdi, cize je to nepodstatne. To su auta ktore proste neboli konstruovane na taku premavku. Uplne rovnaku vec riesil aj TopGear, Toyota co to bolo tusim Corolla ci Yaris versus BMW M3. Toyota poriadne prehrala na spotrebu. Isla na podlahe na plny plyn a M3ka sa za nou len tak lezerne nudila.
mne dalo a radsej som drzal hubu
S mikromotormi to mas tak ze ked s tym chces ist 115km/h, tak uz na poslednom prevode krutis uzasnych takmer 4000rpm. Takze to akurat vresti, nic nehraje a samozrejme zacina poriadne zrat. Davnopradavno ked zacali Szkody 1.2htp fabie sa kamarati cudovali ze mam na 1997cke mazde 626 2.0i MENSIU spotrebu ako oni pri dialnicnych 120km/h a viac. Cim vacsia rychlost, tym vacsi rozdiel v moj prospech s tym ozrutnym dvojlitrom. Dovod ? Fabia 1.2htp pri 140km/h vresti na cojaviem 5000rpm. Sialene. Dve minuty zrychlenie zo 140km/h na 150km/h, co je u nas samozrejme nelegalne a takto sa nejazdi, cize je to nepodstatne. To su auta ktore proste neboli konstruovane na taku premavku. Uplne rovnaku vec riesil aj TopGear, Toyota co to bolo tusim Corolla ci Yaris versus BMW M3. Toyota poriadne prehrala na spotrebu. Isla na podlahe na plny plyn a M3ka sa za nou len tak lezerne nudila.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Nejaku benzinovu 1.6-ku by som videl pre teba ako ideal. Ja som bol velmi spokojny aj s Peugeot benzinakmi, nikdy sa tam nic drahe nepokazilo, udrzba nie draha a ak tam nemas naspikovanej vela vybavy, tak ani s elektrikou neni problem. Nejaku 207-micku by si mohol najst za tu cenu snad.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
pre info, nase polo 1.2 (2006,47kw), malo poslednu nadrz priemernu spotrebu cca 6.7l/100, vacsinou tam su cesty do 5km (mesto-naspat), par 50 km vyletov, a jedna cesta KK-KE a spat
este tam je podstatna info, ze dost bola zapnuta aj klima, co pri takom mini motoriku mohlo par dcl zrobit
t.j. vysledok je taky,ze urcite to chce vacsi objem , lebo nevidim zmysel v 1.2ke
este tam je podstatna info, ze dost bola zapnuta aj klima, co pri takom mini motoriku mohlo par dcl zrobit
t.j. vysledok je taky,ze urcite to chce vacsi objem , lebo nevidim zmysel v 1.2ke
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Suhlasim s tebou. Clovek sa nauci nadbiehat si zakruty a nezvykne si jazdit, ako na motokare. Potom dostane o par rokov do ruk normalne auto (beznu limku, alebo kombi) a zisti, ze vlastne vobec nevie jazdit na normalnom aute. Je mi jasne, ze do mestskej premavky je mensie auto vzdy lepsie, ale na druhu stranu vacsie auto ma vzdy lepsiu stabilitu na ceste. Je to o tom, co clovek od auta ocakava, na co ho potrebuje.Heatman napísal:Tiez si myslim ze prve auto nemusi byt krpate.
BTW ked som si kupil prve auto, vzhladom na okolnosti to bolo Mondeo 1998. Prve kilometre boli sice komplikovane, ale nelutujem toho. Aspon nemam problem sadnut do hociakeho rozmermi podobneho auta. A to su este ovela vacsie hovada, staci sa posadit do akehokolvek Jeepu, Land Rovera a tam su zas odhady uplne niekde inde. No a teraz si predstav, ze sadnes z Pola / kratkeho Golfa do Free Landera.
-
- Pokročilý používateľ
ale no tak zase nebudme babovky, dofrasa, ved sme nejaki chlapi !!
Majme nejaku cest a hrdost v sebe, kurnik sa tu bavime o lanceroch a fabiach ako o velkych autach nevhodnych pre chlapa sofera ? Co sme sa uz uplne scvokli ? A zatial fifleny s čivavkami lozia do Polusu na Q7 ... kurna tam kde sa zmestis s frnakom, tam sa zmestis cely aj s ritou a hotovo.
Co z toho robite tragediu ? Co ste sa dnes depilovali a boli ste na manikure alebo co ?
Majme nejaku cest a hrdost v sebe, kurnik sa tu bavime o lanceroch a fabiach ako o velkych autach nevhodnych pre chlapa sofera ? Co sme sa uz uplne scvokli ? A zatial fifleny s čivavkami lozia do Polusu na Q7 ... kurna tam kde sa zmestis s frnakom, tam sa zmestis cely aj s ritou a hotovo.
Co z toho robite tragediu ? Co ste sa dnes depilovali a boli ste na manikure alebo co ?
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Plne suhlasim.mp3turbo napísal:ale no tak zase nebudme babovky, dofrasa, ved sme nejaki chlapi !!
....
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
mp3turbo --> Sem tam ked vidim parkovat pred barakom kratku Feldu a dotycny tam spekuluje, ako keby mal A8cku, tak je to komicky pohlad
mp3, to mi je jasné, že tie mikromotory sa idú pokakať, aby auto utiahli, mne nie je jasné, aký zmysel to má vôbec kúpiť, keď po
a) to má rovnakú spotrebu, ako napr. mnou vyhliadnutá Vectra 1.8-čka
b) nemáš v tom taký komfort, ako napr. v tej Vectre
c) a napr. ja by som sa bál s tým predbiehať
d) a ani to nie je lacnejšie, že by malo zmysel nad tým nejak uvažovať
a) to má rovnakú spotrebu, ako napr. mnou vyhliadnutá Vectra 1.8-čka
b) nemáš v tom taký komfort, ako napr. v tej Vectre
c) a napr. ja by som sa bál s tým predbiehať
d) a ani to nie je lacnejšie, že by malo zmysel nad tým nejak uvažovať