bakalarska praca
Re: bakalarska praca
ano.. algoritmus kontroly originality a velmi zaujimava vec.
Lenze vzhladom na pocet odovzdanych prac je nemozne, aby skontroloval vsetky. Cize ide to nejak namatkovo.
Preto niektori tvoji kolegovia mozu mat zhodu 0.00%.
zhodu do 10% akceptuju. Okolo 30tky ta s najvacsou pravdepodobnostou nepustia k obhajobe.
Ostatok je na diskusiu.
ostatok ti poslem do SS.
Lenze vzhladom na pocet odovzdanych prac je nemozne, aby skontroloval vsetky. Cize ide to nejak namatkovo.
Preto niektori tvoji kolegovia mozu mat zhodu 0.00%.
zhodu do 10% akceptuju. Okolo 30tky ta s najvacsou pravdepodobnostou nepustia k obhajobe.
Ostatok je na diskusiu.
ostatok ti poslem do SS.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Júl, 2014, 12:16
Diky lacika
S ebay nemam skusenosti. No ucet tam uz mam dost dlho a pozeram ze neake tie arduino kity maju
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... o&_sacat=0

S ebay nemam skusenosti. No ucet tam uz mam dost dlho a pozeram ze neake tie arduino kity maju
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... o&_sacat=0
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
jop, su to proste fejkove arduina (aj ked je arduino OS), teda cely plosak arduina je volne dostupny, jedine co je chranene je logo, ale cinania nemaju problem ani stym.
Tebe to moze byt jedno, ak mas mesiac casu na to kym to pride nie je co riesit.
Tebe to moze byt jedno, ak mas mesiac casu na to kym to pride nie je co riesit.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Nový používateľ
tak uz svieti aj zadanie na maise
Využívanie algoritmu optical-flow a vývojového kitu arduino pri automatickom sledovaní objektov v reálnom priestore.
1. Analyzujte dostupné trasovacie algoritmy vo video systémoch z hľadiska jednoduchosti implementácie a výpočtovej náročnosti 2. Analyzujte možnosťi ovládania kamery z PC pomocou vývojového kitu Arduino 3. Navrhnite model spolupráce vybraného trasovacieho algoritmu a natáčania kamery prostredníctvom kitu Arduino 4. Otestujte navrhnutý model formou praktickej implementácie prototypu. 5. Z nameraných údajov vyhodnotte úspešnosť sledovania objektu v reálnom priestore. 6. Vypracujte dokumentáciu podľa štandardov katedry
Akurat sa ma pytal naco mi bude pohybove cidlo

Využívanie algoritmu optical-flow a vývojového kitu arduino pri automatickom sledovaní objektov v reálnom priestore.
1. Analyzujte dostupné trasovacie algoritmy vo video systémoch z hľadiska jednoduchosti implementácie a výpočtovej náročnosti 2. Analyzujte možnosťi ovládania kamery z PC pomocou vývojového kitu Arduino 3. Navrhnite model spolupráce vybraného trasovacieho algoritmu a natáčania kamery prostredníctvom kitu Arduino 4. Otestujte navrhnutý model formou praktickej implementácie prototypu. 5. Z nameraných údajov vyhodnotte úspešnosť sledovania objektu v reálnom priestore. 6. Vypracujte dokumentáciu podľa štandardov katedry
Akurat sa ma pytal naco mi bude pohybove cidlo

- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Sice sa v tom moc nevyznam, no pohybove cidlo asi len zisti, ci v oblasti nastava pohyb alebo nie. Asi nezisti smer a "velkost" pohybu. Na to by si mal asi pouzit nejaku analyzu obrazu z kamery 

Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
no tak som nad tym aj ja rozmyslal no ze ak by cidlo zachytilo pohyb tak by sa spustil algoritmus ktory by analyzoval obraz nasiel objekt a uz ho sledoval a riadil natacanie kamery...ale tiez sa do toho celkom nevyznam 

- M1ch4l
- VIP
nie ty ziadne cidlo nepotrebujes, staci ti ta kamera
-
- Sponzor fóra gold
myslim, ze presne na to je ten algoritmus 

main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Nový používateľ
bude to asi tak ako vravite
...no mohol mi uz v mailoch skor napisat ze to bude tiez na baze optical flow a nie az ked som mal temu pridelenu na maise tak som si to precital v ramci zadania

pekne to skombinoval.
cize ano, chcu od teba aby si mal kameru, z nej odchytil snimku, analyzoval ju a nasiel objekty, z druhej snimky porovnal objekt urcil zmenu jeho pohybu a natocil kameru.
viz.: https://www.youtube.com/watch?v=aOhMDE-DISY tato kamera sa vedela natacat na uzivatela
cize ano, chcu od teba aby si mal kameru, z nej odchytil snimku, analyzoval ju a nasiel objekty, z druhej snimky porovnal objekt urcil zmenu jeho pohybu a natocil kameru.
viz.: https://www.youtube.com/watch?v=aOhMDE-DISY tato kamera sa vedela natacat na uzivatela
-
- Nový používateľ
"Aby ste to pochopili - oznacite si na obraze z kamery objekt a ta ho bude
automaticky sledovat. Chapensie ?
"
sranda takze predsa trosilinku inak
automaticky sledovat. Chapensie ?

sranda takze predsa trosilinku inak

ja to chapem.. detekcia predmetov je riesena v BP mojej priatelky, co som ti poslal, ale toho by som sa asi nedrzal co je tam.
Max. pre predstavu.
Inak v skratke ako si to predstavujem.
Mas zaznam videa real-time, 25-30fps. Ale to HW nebude asi stihat. Stacilo by snimanie kazdu polsec. Na to aplikovanie filtra, napr. (tresnem) robinson. z toho detekovat hranu a urcite nejaky bod. V dalsej snimke to iste a porovnat rozdiel bodov a posunut to.
Max. pre predstavu.
Inak v skratke ako si to predstavujem.
Mas zaznam videa real-time, 25-30fps. Ale to HW nebude asi stihat. Stacilo by snimanie kazdu polsec. Na to aplikovanie filtra, napr. (tresnem) robinson. z toho detekovat hranu a urcite nejaky bod. V dalsej snimke to iste a porovnat rozdiel bodov a posunut to.
-
- Nový používateľ
Tak musim si nastudovat dobre ten open flow algoritmus a mozno ani nebudem musiet aplikovat neake filtre. Takisto ked som sa pytal na temy v ramci kodenia C#/java a spominal ze ma tema kde sa pouzivaju kniznice opencv/fastcv a podobne. Teraz tak narychlo som hned nasiel nieco co sa tomu venuje.
http://robots.stanford.edu/cs223b05/not ... l_flow.pdf
Musim este zistit ako donutim C# spolupracovat s arduinom
http://robots.stanford.edu/cs223b05/not ... l_flow.pdf
Musim este zistit ako donutim C# spolupracovat s arduinom
-
- Sponzor fóra gold
niesom si isty, ci si uz pozrel nejaky ten kod co bezi na arduine
- M1ch4l
- VIP
on nebude programovat optical flow na arduine...?
Ja tomu chapem tak, ze arduino je tam len na kontrolu otacania.
Zoberies na PC obraz z kamery, tam to spocitas a posles arduinu ako sa ma pohnut...
Ja tomu chapem tak, ze arduino je tam len na kontrolu otacania.
Zoberies na PC obraz z kamery, tam to spocitas a posles arduinu ako sa ma pohnut...