BSOD pri prechode do spánku + občasný BSOD (teraz už nie)

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Re: BSOD pri prechode do spánku + občasný BSOD (teraz už nie

Príspevok od používateľa loleqboleq »

takže monsterov problém bol o inom, pomohla SP1tka

mne nie...nevadí, tak som si povedal, že pozriem sa ešte raz na ten BSOD
1. oprel som sa o prvú hlášku "INTERNAL_POWER_ERROR" - tak som hneď v prvom linku cez google zistil, že tam niekto píše o S-režimoch spánku, teda S1-S4; rovnako zmienka o ACPI
2. oprel som sa o prvú hlášku v kóde "0x00000A0" a zistil niečo v zmysle - nič som nezistil

tak som si povedal, že pri prvom bode som našiel zmienky o ACPI a o nastavení v biose, tak som skočil do biosu,
http://images.anandtech.com/galleries/2 ... _575px.png
skočil do settings, do "settings\boot\hard disk drive BBS priorities" a všimol som si, že na prvom mieste nie je ssd, no môj black, čo neviem, či bol problém, no opravil som to;
po ďalšom skúmaní biosu som došiel k "settings\advanced\Intel(R) RapidStart Technology" a zapol to, no nič už nemenil

reštartoval som, logol som sa do winu, skúsil sleep a ide to...neviem, čo z toho pomohlo, no už to ide

síce mám v správcovi zariadení stále to neznáme zariadenie, no to už neriešim
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ak nevadí, nechcem robiť novú tému, no zase mám problém so sleep módom...teraz žiadny BSOD, no prejde akože do sleepu a power ledka by mala blikať, nie ? no nebliká, on sa vypne (dávam sleep mód) keď zapnem, tak klasicky tá hláška, že bolo zistené nesprávny vypnutie systému windows ako keď na tvrdo vypneme PC

ináč, minule, keď som to spravil a zo zaujímavosti dal hneď zase sleep, tak už to šľapalo úplne v pohode a bol to už naozaj sleep mode...
neviete, čo môže byť problémom ? ako hovorím, žiadne BSOD to nesprevádzalo (ani po zapnutí bluescreenviewer nič neukázal)
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
j4ro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37

Príspevok od používateľa j4ro »

doska
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

doska ? akože je tam niečo vadné ?

zatiaľ som našiel na nete nejaké trhavé info, tak som spravil to, že v detailnom nastavní power planu som vypol hybridný režim spánku, tak uvidím
j4ro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37

Príspevok od používateľa j4ro »

Hybernácia a desktop?
Prvý krok po inštalácii Winu "powercfg -h off"

Narážal som na bios dosky.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak už to funguje...zatiaľ

ináč jo, pri predchádzajúcom probléme, kde pri prechode do sleep som dostával BSOD od internal power error som prefutral trošku bios a už to šľapalo, len čo som vtedy aj našiel riešenia, tak zaujímavé, že tie nastavenia, ktoré popisovali bohužiaľ pri mojom biose chýbali (beriem to tak, že výrobcovia si pomenia tie názvy)

Návrat na "Operačné Systémy"