TOP Smartphone do 380€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Re: TOP Smartphone do 380€

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Zhrnme si tie tvoje minusy:
- otrasny fotak, ktory v dalsom prispevku hodnotis fotkou, ktora nie je az tak ostra ako na G2. Kvoli ostrosti jedej fotky (kde mimochodom mohol zlyhat autofocus, co sa na mobiloch stava dost casto) hodnotis fotak ako "otrasny". Pokial sa budeme drzat nejakych realnych dokazov, tak podla tychto fotiek je ten fotak, mierne povedane, celkom zaujimavy: https://www.flickr.com/photos/124215533@N08/
- hranatost - toto je subjektivna vec, niekomu padne telefon do ruky, niekomu nie. Mne osobne sa dizajnovo celkom paci
- reklamacie - tu nie je o com polemizovat, tu vsak toto riziko z casti kompenzuje nizka cena
- zaseky v hrach - zalezi od toho aky system mu bezi (oficialny CM alebo nightlies verzie)
- problemy s dotykovou plochou/odomykanim myslim boli uz vyriesene

Cize nakoniec to az tak zle nie je, ci? :-)
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

no ale ten OPO fakt nema slavny fotak (mam pristup k 2 kusom). Ale inac je to super telefon :)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Eddward
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Eddward »

LG G2 mozem len doporucit, 32GB variantu samozrejme, sam mam jeden kus a nie je vec na ktoru by som sa mohol stazovat, hoci nejake drobne nedostatky to mozno ma, ale to je skor zalezitost softu, ktory sa aj tak coskoro zmeni kedze sa rozbieha update na Android Lollipop 5.0.1
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
uNfEiL
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 21. Mar, 2014, 01:05

Príspevok od používateľa uNfEiL »

@Blackhawk Tak ešte raz. Nie sú to MOJE mínusy, ktoré som si ja vymyslel. Čo by som mal z toho keby som zavádzal zakladateľa témy? Sú to mínusy samotného mobilu. A samozrejme som sa nebavil o jednej fotke, Bože... Porovnávali sme foťák OPO s G2. Tých fotiek bolo viac aj v rôznych podmienkach. Vo všetkých prípadoch však OPO zaostával a to podstatne. Netvrdím však že OnePlus One je zlá voľba, to nie... Len sa mi nepáči ako ten mobil každý ospevuje ako by to bolo dielo Božie bez jedinej "chybičky krásy". Ale nebudem tu ďalej tento mobil rozoberať, pretože to tu speje do OT a malo by sa to riešiť v inej téme, snažím sa tu len usmerniť zakladateľa témy ktorým krokom by sa mal vydať k svojmu vytúženému mobilu. Samozrejme platí, že každý telefón má svoje + a - a je len čisto na človeku, ktoré mínusy mu prekážajú natoľko, aby si daný mobil nekúpil. :peace:
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC | SSD: Crucial MX200 250GB | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1

Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Ja nechapem, preco tu tolko flamujeme okolo toho fotaku, ved podla tych fotiek je uplne normalny. Pokial chcete fotaky s maximalnou ostrostou, noste na krku zrkadlovky ... :facepalm:
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
kody33
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 03. Jan, 2014, 01:45

Príspevok od používateľa kody33 »

for uNfEiL:
neviem na co by som mal googlit okolo telefonu Oneplusone, ked ho mam doma viac ako pol roka... snazis sa tu niekomu radit, hejtujes tu nieco, a nevies o tom nic, ze ,,jedna baba povedala,, i mna nie je ziadny argument
for mArtinko5MB
teraz citujem:
,, A kamarát ktorý ho má mi spomínal, že niekedy pri nejakých hrách pozoruje (síce nič extra ale všimol si to) nejaké menšie záseky, ktoré nikdy na jeho predchádzajúcej G2 nezažil. ,,
takze mily martinko, nie, nemam 12,a ohanam sa tu benchmarkom prave preto, ze je divne a naviac nepravdepodobne, aby telefon ktory je v benchmarkoch tam kde je mal nejake zaseky - pri hrach...:-)))
CPU:Ryzen 7 1700X,Be Quiet Dark Rock 3PRO,2x8 Gb Patriot Viper 4 3200,Asus Crosshair VI Hero, Fractal Desing Define R6,Sapphire Radeon RX Vega56 Pulse, PSU Corsair RM850x,Kingston HyperX Savage 240Gb,WD Blue SN500 SSD, Seagate Barracuda 2Tb,Toshiba P300 3TB,Monitor:LG 27GK750F
notebook:Lenovo Thinkpad L 540 i5 4200
uNfEiL
Používateľ
Používateľ

Ok takže mám pri sebe kamaráta (budúceho švagra) ktorého budem citovať ohľadom OnePlus One a ostatných značiek z jeho skúseností:

"Mal som LG G2, ale rozhodol som sa pre väčší display a chcel som už niečo silnejšie na hranie a surfovanie po nete. Strávili sme asi 2 dni hľadaním takého pravého telefónu pre mňa a rozhodoval som sa medzi LG G3, OnePlus One a Samsung Galaxy Note 4.
Note 4 som si nevybral kvôli tomu, lebo za 1. bola príliš vysoká cena a 2. keď som vybral SPen z výstavného kusu tak v mieste kde sa nachádzal SPen bola plastová výplň ktorá sa mi zdala ako odfláknutá práca za takú cenu. Už som ho mal v ruke a chcel ho vyplatiť ale potom som si ešte chcel premyslieť a nakoniec som si ho nevybral.

Ešte ku LG G2 - Spadla mi rovno na display z ruky na betón na ktorom bol štrk, pravidelné mi vypadával z teplákoch pod sedadlo v aute kým som si zvykol na tú veľkosť, doteraz na ňom nie je žiadna fólia iba gumený kryt a ani jeden škrabanček nemá. OnePlus One mám týždeň a pol, mám na ňom dokúpené ešte aj Gorila Glass tvrdené sklo no už je na ňom vidno pár škrabancov a to ho mám len vo vrecku a na stole alebo pri hraní a to mi ešte ani raz nespadol na zem ani podobne.

LG G3 - doteraz ľutujem že som si nevybral práve ten. Nemám na neho žiadne mínusy, má ho kolega v práci už tretí mesiac 32GB verziu + 64GB SDcard a má voľných cca 30GB. Dal mi ho vyskúšať a žiadny lag som nepocítil, prechádzal som z hry do inej hry a popritom som mal zapnuté ostatné aplikácie ako FB, Messager, Gmail atď a pritom som ešte zapol nahrávanie plochy telefónu v ktorej som hral hry a telefón ani nesekol, ani som nemal pocit že nejako nestíha, trošku sa však prehrieval okolo foťáku ale nič vážne pretože mal gumený kryt.

OnePlus One 64 GB som si kúpil kvôli kladným recenziám, ktoré ma ošalili. Bol som na neho kvôli tým recenziám nahaluzený no sklamal som sa a to dosť. Už ma nebaví až tak hranie hier kvôli ktorým som ho vlastne kúpil kvôli tomu že niežeby lagoval ale nejde tak svižne ako na G2. Možno mi napíšete prečo som si nekúpil PSP alebo tablet alebo niečo podobné ale kúpil som si ho kvôli tomu že v robote keď sa nudím tak hrajem hry a väčšinou som na internete a práve preto som chcel väčší mobil. To odblokovanie Knock-out sa môže používať iba na odblokovanie ale zablokovať už nejde takže musím použiť bočné tlačidlo čo na G2 sa dalo aj zablokovať. K foťáku len toľko že foťák fotí tak isto ako na G2, možno trochu horšie ale v niektorých prípadoch spraví aj krajšie fotky ale ak fotku priblížim tak fotka nie je taká ostrá ako na G2. Ďalšia vec ktorá mi vadí je že chýba mi odblokovanie zo zadu keď mám napríklad telefón vo vrecku a nemusím ho vôbec vyberať aby som si prepol pesničku a stíšil hlas, takže cez nohavice rovno si to môžem stíšiť, ale to je kvôli tomu že som si na to zvykol z G2. Čo musím pochváliť je predný foťák 5 Mpix a nabíjačka k nemu ktorá strašne rýchlo dokáže nabiť telefón. To že písali recenzie že baterka vydrží 2 dni tak za celý deň som na ňom asi 3 hodiny dokopy, jas mám skoro na minimum, telefón mám asi týždeň a pol no ale nevydrží mi viac ako deň a pol a dokopy hrám na ňom za celý deň asi 20min hry ale niekedy keď zapnem hru tak ma to prejde. Na G2 mi baterka vydržala jeden celý deň ale to bolo tak, že od rána od 7:00 do 9:00 som hral hry, potom som bol asi do obeda len tak že na FB a tak a potom som hral od 12:00 do 14:00 zase hry a doma som bol tiež na mobile a hral hry, pozeral videá na youtube, FB atď. Ďalej som bol zvyknutý z G2 že s mobilom som vypínal telku a pod. človek keď si na to zvykne tak tá funkcia infraport mu strašne chýba. Ešte je viac mínusov ale "neviem ti to teraz z hlavy takto povedať" - autor Miňo Demovič. Jediná vychytávka ktorá sa mi na nej páči je 4K. Nahrávanie 4K mi za 12 sec zabralo rovných 100MB. Neviem si predstaviť také 20min video. Ak nemáš na to monitor alebo telku tak to nevyužiješ, pretože ani mobil nemá 4K rozlíšenie, je ti to na nič, iba sa s tým môžeš pred kamošmi pochváliť že máš 4K nahrávanie. A nahrávanie a pri 720p 120 FPS robí nádherné spomalené video, ktoré využiješ asi raz do roka. A kým ho nastavíš tak momentka bude už dávno preč.

Môj osobný názor na Z3 - má 5,2" Display ako G2 ale je skoro o 1cm väčší. Ďalej čo sa mi na nej nepáči - hoci môže mať 20,7 Mpix ale nefotí lepšie ako G2. Z3 má bratranec a tiež ju mám už tak prezretú, hral som na nej asi 8min no ale jak sa prehrieva tak to je neskutočné. Za tie peniaze sa určite neoplatí. Keby že ho chcem, za čisto nový by som viac ako 250 € nedal.

Samsung Galaxy S5 - tiež ho má druhý kolega a strašne cíti že to má len 2GB RAM. Má ho skoro celkom prázdny, má tam len kontakty a zopár fotiek a 2 hry, aj to len Subway Surfers a ešte aj to mu laguje a to fakt bez srandy. Ďalej keď v menu vchádza do nastavení tak strašne to dlho trvá a cítiť že to je pomalé a tiež sa prehrieva, to proste cítiť. Ďalej toto že je vodotesný - raz vám spadne na zem alebo obijete roh a záruka vám padá a neviem či by som ho už dával pod vodu, takže o ten telefón sa treba maximálne starať a čo je to za telefón že ho už nebudem brať ani vonku. A sám kolega mi poradil ešte predtým než som kúpil OnePlus One aby som určite nešiel do Samsungu. Sklamal sa v nich strašne a poslúchol som ho a som rád.

TOP značka na trhu je LG. Oni prichádzajú so všetkým novým ako prví aj keď sa o nich klebetí že všetko kopírujú. Oni vymyslia nejakú novinku či už aplikácie alebo ten Knock-out alebo teraz oni dali ako prví UHD display, TRUE HD dávajú ako noví, oni prišli s G-Flex a mnoho ďalších vychytávok, ktoré potom konkurencia doladí a zásluhy pripíšu sebe.

Radím ti doplať si na G3 ale iba 32GB verziu s 3GB RAM ktoré určite využiješ. Určite neoľutuješ ten foťák ktorý má laserové zaostrenie ktoré v noci fotí brutálne. Určite nekupuj žiadne mini ani compact a už nie S5 mini, Z3 compact a také podobné. Už je ich strašne veľa a sú strašne kazivé. Nekupuj žiadne také z Číny ani zo zahraničia pretože keď ti niečo odíde tak budeš bez telefónu dlhšiu dobu.

Ja už by som do inej značky ako LG nešiel a rozmýšľam nad predajom OnePlus One. Za týždeň ma sklamal na plnej čiare. Strašne ľutujem že som dal G2 priateľke (uNfEiLovej sestre), ktorá mi ho nechce vrátiť a smeje sa na mojom nešťastí :D. Môžte ma počúvnuť ale nemusíte, píšem vám osobnú skúsenosť a riaďte sa radou. Múdry človek sa učí na chybách iných, nie na svojich. Aj ja som strašne veľa čítal recenzie a dopadol som tak ako som dopadol. Netreba sa stále riadiť recenziami a treba ísť za vlastnou hlavou a spraviť si vlastnú mienku o telefóne a v kľude sa s ním pohrať v predajni a tak lebo nie malé peniaze sú za tieto smartfóny. Ty by si mal vedieť na čo chceš používať telefón a podľa toho si vyber či ho chceš na fotenie, na hranie alebo na surfovanie po internete, sledovanie filmov. Podľa toho si vyber veľkosť displaya, kvalitu foťáku, prípadne výkon celého zariadenia ale ber ohľad na to že ty ho budeš vláčiť vo vrecku a nie tí čo tu radia a ty ho budeš používať, takže v prvom rade by sa telefón mal páčiť tebe a spĺňať tvoje požiadavky."
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC | SSD: Crucial MX200 250GB | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1

kody33
Nový používateľ
Nový používateľ

for uNfEiL:
jo tvoj buduci svagor ma tyzden a pol OnePluOne , nevie s nim robit a ty tu rozsirujes jeho zvasty, a predstav si ze telefon sa da aj zablokovat dvojitym poklepanim, len to tvoj svagor este nezistil, bohuzial:-((( nech poklepe na hornu cast display-a :-))) a ak sa mu nahodou prejavuju zaseky pri hrach nech si to prosim prepne do performance modu, mozno ho ma v mode balanced:-)))ono staci sa opytat na fore Oneplus ked nieco nevie, odbornici ti tam radi poradia, s tou vydrzou je to tiez divne mne dava telefon po poslednom OTA update bez problemov 3-4 dni:-)))
Naposledy upravil/-a kody33 v Po 26. Jan, 2015, 23:58, upravené celkom 1 krát.
CPU:Ryzen 7 1700X,Be Quiet Dark Rock 3PRO,2x8 Gb Patriot Viper 4 3200,Asus Crosshair VI Hero, Fractal Desing Define R6,Sapphire Radeon RX Vega56 Pulse, PSU Corsair RM850x,Kingston HyperX Savage 240Gb,WD Blue SN500 SSD, Seagate Barracuda 2Tb,Toshiba P300 3TB,Monitor:LG 27GK750F
uNfEiL
Používateľ
Používateľ

no teraz si mi vysvetlil 1 vec a čo zvyšné ostatné ako ani mi viac nestrebalo dobre tie detaily ešte musím zistiť ale ide o to že som mu poradil že one by som už nebral radšej do g3 alebo g2 určite nie do samsungu nechcem byť ovečka ... podla môjho názoru aj ako výzorovo či veľkosť alebo všetko skratka u mňa top môže byť hoci aké antutu či čo ... vec pohľadu kto na čo potrebuje fón ... :) a neviem aký update ale 3 dni ??? dávam aktualizáciu systému ale je tam 4.4.4 ---*švagor* ---:D

LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

to je skor oda na LG :-)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
uNfEiL
Používateľ
Používateľ

Možno, ale je to asi tým že som sa v ňom nikdy nesklamal aj po tých pádoch aj po všelijakých stránkach. Mal som ho vyše 8 mesiacov a stále som v ňom našiel niečo nové čo som predtým nevedel a nikdy som nespozoroval žiadne spomalenia ani podobné veci. Raz sa mi reštartoval keď som vkuse hral cca 2,5 hod Dead Trigger 2 čo dá zabrať zariadeniu ALE telefón ma najprv upozornil že sa reštartuje, takže som stihol uložiť pozíciu, vypol som hru a reštartoval sa. Ale to bolo preto že v to bolo v gumenom obale a v lete vo vlaku. Ale inak maximálna spokojnosť. Dobrú noc :bye: - "švagor".

LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

opo ma gorilu 3, g2 ma gorilu 2, za to, ze ty mas nekvalitne tvrdene sklo (nie gorila) na opo neznamena, ze G2 ma lepsiu ochranu
Eddward
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Eddward »

co sa tyka gorilla 2 vs gorilla 3 tak podla mojich zbeznych informacii je rozdiel len v tom ze "3" je tensia, tvrdost by mala byt rovnaka... v podstate to je jedno, pri dobrom stasti sa da bez problemov poskrabat vsetko, hoc len tenuckym jemnym skrabancekom
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
kody33
Nový používateľ
Nový používateľ

for uNfEiL:
V pohode, si sa zalubil do LG telefonow:-))) ale ked nevies nic o inych telefonoch, prosim ta nerad ostnatnym,neporovnavaj ich s ostatnymi fonmi - iba ich zavadzas, kludne si fandi LG su to dobre telefony:-)))
na tomto fore mi ludia len pomohli -samozrejme ti co sa vyznaju:-))) bohuzial to nie je tvoj pripad:-)))
SpQx
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55

Príspevok od používateľa SpQx »

Neviem chalani ako vy, ale pre mňa garancia na telefóne je zlato. Preto som nešiel do OpO. Telefonovanie a vybavovanie vecí cez telefón zaberá 45% pracovnej doby, ale čo sa samsu g ov týka tak, od S2 som reklamovať nikdy nemusel ...

Návrat na "Nákupná poradňa"