Pozri: bež niekde na prednášku štatistiky, pretože očividne nevieš, o čom hovoríš. Pletieš percentá a percentil. Percentil znamená, koľko percent ľudí je pod tebou, neudáva sa v percentách. Ty si splietal o tom, že IQ 100 je 50%(polovica čoho? 50% IQ? 50% ľudí má IQ 100? Je to stredná hodnota, os symetrie, ale nie polovica, resp. polovica áno, ale polovica integrálu. To, že 50% je pod tebou, 50% populácie je nad tebou, je pravda, ale nie je to to isté, naviac si to tam doplnil a teraz vyzerám ako hnidopich. Naviac ak nejaký človek má IQ 100, už nie je 50% populácie pod ním a 50% nad ním, pretože v oboch tých "50%" chýba pol človeka a tu sa formálne matematicky aplikuje presne to, že pravdepodobnosť, že niekto má IQ 100 je nulová, o ktorej som hovoril - v diskrétnom prípade to vôbec neplatí, ak máš IQ 100 a IQ 100 je stredná hodnota neznamená to, že 50% ľudí je pod tebou a 50% nad tebou, to platí, ale platí to pre množinu všetkých ľudí mínus množina ľudí s IQ 100, keď už mám byť úplný hnidopich... Proste trepol si nezmysel.). IQ pod 100 má 50% populácie, nie IQ presne rovné 100. Ak by ste nezaokrúhľovali, pravdepodobnosť, že niekto má IQ 100 je presne nulová. Aj percentil aj sigma-symbolika má v štatistike miesto, ak sa pýtaš "a k čomu by ti bolo vedieť, že 68% obyvateľstva má IQ od 85 do 115" to je ako spýtať sa "a k čomu ti je modus, keď máš medián?" treba si uvedomiť, že to sú dve rôzne veličiny/symboliky/formalizmy používané v rôznych situáciách(výpovednú hodnotu to má rovnakú ako percentil, akurát sa to používa v iných situáciách, dokonca sa to dostane rovnako ako percentil - percentil je len integrácia od mínus nekonečna do danej hodnoty...).
Nie, nič moje neutrpelo, ja ti nekomentujem sprostosťami, na mňa si ani neodpovedal. Ja ti tu predkladám základy štatistiky, nie žiadne extra hlboké matematické veci, ale základy, s ktorými by si mal byť TY oboznámený a pracovať s nimi. Očividne nevieš, o čom tu hovorím, nevieš, na čo tá štatistika je a tvoje znalosti sú tak na úrovni strednej školy, čo nie je pomaly ani len prehľad, nie to ešte základ. Prepáč, ale ty sa tu hráš na múdreho, pritom ani nevieš základy.
To, že ty tu trepneš kravinu a si tak tvrdohlavý, že si nevieš priznať, že si trepol kravinu a obviňuješ ma tu z niečoho, čo nie je pravda, má jediný výsledok, že sa sám seba len zhadzuješ.

A moje príspevky nie sú myslené útočne, len som ťa opravil, tak nabudúce, prosím, dva krát pozri na koho reaguješ, než napíšeš útočný príspevok.