Kooperativa sa snaží vycúvať .
Re: Kooperativa sa snaží vycúvať .
Minulý rok som to mal podobne tiež s Kooperatívou.Ja som však zavolal hneď policajtov.Všetko zapísali ešte mi aj policajt povedal že poisťovne zvyknú odmietnúť ale nech sa nedám odbyť.Ja som hneď išiel do Hornet sklo a sklo mi vymenili niečo nad 300€.Do 30 dní mi poslali svoje zamietavé stanovisko.Podal som odvolanie a uhradili mi celú čiastku.Ja som sa však v odvolaní nevykecal.Napísala mi ho právnička s použitím príslušných paragrafov z poistnej zmluvy a posledná veta bola , že v prípade zamietavého stanoviska som nútený uplatniť svoj zákonný nárok zo zmluvného poistenia súdnou cestou.
Nemas nahodou niekde text toho listu? Bolo by fajn mat pre pripad nieco take k dispozicii.
Spoiler: ukázať
Pošlem Ti večer do SS.
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
pošli teda aj mne ak by sa ti dalo Ďakujem za radu s právnikmi skúsenosti zatiaľ nemám . ešte som nedostal vyjadrenie asi tak pre každú prkotinu hneĎ policajtov volať keĎ sa snimi inak nedá .
- spencer
- Používateľ
takže prišlo opäť rozhodnutie že sa stále nedokazalo to že by mi škodu spôsobil ten pán . že žiadný spoločný súhlas nám na to nestačí .
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ja nechapem, kam chodite na take "spolocne suhlasy" a pod. Mam ludi v poistovni, ktori tam pracuju a tiez su podriadeni systemu, a ked som im spominal ten spolocny suhlas, tak sa smiali.
Vy si myslite, ze ked Vam clovek s poistovne zamietne plnenie, ze ho len tak par slovickami prinutite k tomu, aby to zmenil? Z akeho to ste kraja? Ved on bohuzial tiez robi len to, co mu kazu, ale nemoze vam napisat ano zrazu priznavame plnenie na zaklade nejakeho papiera? Ak ich realne nepozeniete s pravnikom pred sud /staci predzalobna vyzva/, nemate sancu uspiet - a to nehovorim, ze s papierom na sud uspejete, ale aspon prinutite poistovnu ZVAZIT svoje moznosti - ak si veri /v pripade celneho skla si verit bude/ - na sud pojde. A kvoli tym par euram sa to bohuzial neoplati. Ak budem mat buracku a moznost sudit sa o 8000eur, tak sa to oplati, ale zabudnite, ze nejakeho cloveka s poistovne obmakcite po zamietnuti niecim inym, ako pravnikom a sudom.
Poistovne Vam celne sklo aj napriek stanovisku NBS nepreplatia ani z PZP vinnika ani inej ak to nemate pripoistene. Ved, naco by zaviedli produkty pripoistenia, keby kazdemu preplatili celne sklo z poistovne vinnika? Kto z nas by mal problem najst osobu A ktora by povedala ze ano, to ja som sposobil skodu?
Na takom sude budu poistovne vzdy argumentovat, ze vodic jazdiaci pre vami sa venoval riadeniu, a nemal oci na kazdom zo svojich kolies, preto si nemoze byt vedomy toho, ze prave od jeho kolesa /alebo inac povedane, od kolesa nami poisteneho vozidla/ vyletel kamienok ktory poskodenemu poskodil celne sklo.
Viem o jednom pripade, kedy sud vyhral klient, ale to bol JEDEN pripad z tisicov. Okolnosti toho pripadu neviem ja ani Vy /ci ten sudca nebol znamy a pod./, takze naozaj sa na to pozrite realne tak ako to je...
Vy si myslite, ze ked Vam clovek s poistovne zamietne plnenie, ze ho len tak par slovickami prinutite k tomu, aby to zmenil? Z akeho to ste kraja? Ved on bohuzial tiez robi len to, co mu kazu, ale nemoze vam napisat ano zrazu priznavame plnenie na zaklade nejakeho papiera? Ak ich realne nepozeniete s pravnikom pred sud /staci predzalobna vyzva/, nemate sancu uspiet - a to nehovorim, ze s papierom na sud uspejete, ale aspon prinutite poistovnu ZVAZIT svoje moznosti - ak si veri /v pripade celneho skla si verit bude/ - na sud pojde. A kvoli tym par euram sa to bohuzial neoplati. Ak budem mat buracku a moznost sudit sa o 8000eur, tak sa to oplati, ale zabudnite, ze nejakeho cloveka s poistovne obmakcite po zamietnuti niecim inym, ako pravnikom a sudom.
Poistovne Vam celne sklo aj napriek stanovisku NBS nepreplatia ani z PZP vinnika ani inej ak to nemate pripoistene. Ved, naco by zaviedli produkty pripoistenia, keby kazdemu preplatili celne sklo z poistovne vinnika? Kto z nas by mal problem najst osobu A ktora by povedala ze ano, to ja som sposobil skodu?
Na takom sude budu poistovne vzdy argumentovat, ze vodic jazdiaci pre vami sa venoval riadeniu, a nemal oci na kazdom zo svojich kolies, preto si nemoze byt vedomy toho, ze prave od jeho kolesa /alebo inac povedane, od kolesa nami poisteneho vozidla/ vyletel kamienok ktory poskodenemu poskodil celne sklo.
Viem o jednom pripade, kedy sud vyhral klient, ale to bol JEDEN pripad z tisicov. Okolnosti toho pripadu neviem ja ani Vy /ci ten sudca nebol znamy a pod./, takze naozaj sa na to pozrite realne tak ako to je...
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ale ved hlavny problem je tu
Keby mu to nepovedali tak si to robi za svoje za 170eišiel som na obhliadku kde mi do skla vyrili písmeno "K" a povedali že si to mám dať vymeniť že škodui mi preplatia dostla som nejaké tlačiva s predbežnými cenami u zmluvných partnerov ako stehlik a hornet kde mi vykalkulovali sumu 170 €. prišiel som do hornetu že chcem vymeniť sklo cez poistku a oni že cez poistku to u nich stoji 330€ a že keby to chcem súkromne že to stoji len 170 € - tak som sa vratil do kooperativi povedal že oni chcu viac tak mi povedali že oni v hornete spravia aj obhliadku a rovno dajú fakuturú ktorá mi bude služiť ako doklad a že za tých 330 € môže byť .
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- spencer
- Používateľ
presne tam je ten problém zaplatil som kôli ich ľuďom raz takú sumu peňazi a na to už nikto nehľadi ... nemám nič proti nim ale nech sa k tomu postavia adekvatne .
medializovať celý príbeh (nerobím si srandu, viac krát mi pomohlo keď som sa vyhrážal že dám z toho spraviť reportáž, reklamácia a pod.) naposledy keď do mňa pri dome nacúval pánko a odišiel, ja som bol doma zavolal mi kamarát, mal som 2 svedkov čo to videli, pánka som si vyčíhal trošku na neho nahúkal, spísali sme si papiere o škode, všetko podali, prišiel obhliadač, dal som si to na rozpočet samozrejme, povedal že do 30 dni mi prídu na účet €, nechodilo tak som zavolal, poslali mi mail že je to zamietnuté že nemajú nejaké papiere od neho, tak som mu volal, vravel že všetko poslal (jasne že papiere mali keď prišiel obhliadač pýtal som sa či je to všetko), zavolal som im že nič nebude je to zamietnuté, pani som oznámil že mám známu v markíze, všetky maili, odložené že z toho bude celkom fajin reportáž, čuduj sa svete, za ani nie 2 hodinky som mal na maili novú správu od poisťovne, že udalosť je spracovaná, uzavretá a do neviem či 14 alebo 30 dní mi prídu peniaze na účet, a, prišli
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Aha vidis, no ja som na to pismeno K zabudol.
To beriem, ALE, tie obhliadky im robia externe firmy, nie kooperativa samotna.
Ale mozes sa tym "branit", druha vec je ta, ze si mal poskodene sklo s ktorym nemozes podla zakona jazdit, a teda Ti moze nejaky ich pravnik povedat, ze Ti nesposobil ich obhiadkar aj tak ziadnu skodu, kedze to sklo musis aj tak vymenit.
Ja viem co je to hadat sa s poistovnami, viem aj o pripadoch z opacnej strany, a bohuzial, ak raz poistovna citi ze nebude platit, tak to proste nepreplati.
zedolsi: moze to pomoct a nemusi. ja som sa takto vyhrazal u predajcu mojho prveho noveho auta, a ten mi na to povedal: viete kolko sme tu takych mali? takze asi tak. az ked som fyzicky dosiel so sudnym znalcom im stiahli rite, ale po tom co si tam zavolali asi celu triedu pravnikov a 2-3hodiny riesili, ci ustupia alebo nie, ma aj tak poslali do teplych krajin.
To beriem, ALE, tie obhliadky im robia externe firmy, nie kooperativa samotna.
Ale mozes sa tym "branit", druha vec je ta, ze si mal poskodene sklo s ktorym nemozes podla zakona jazdit, a teda Ti moze nejaky ich pravnik povedat, ze Ti nesposobil ich obhiadkar aj tak ziadnu skodu, kedze to sklo musis aj tak vymenit.
Ja viem co je to hadat sa s poistovnami, viem aj o pripadoch z opacnej strany, a bohuzial, ak raz poistovna citi ze nebude platit, tak to proste nepreplati.
zedolsi: moze to pomoct a nemusi. ja som sa takto vyhrazal u predajcu mojho prveho noveho auta, a ten mi na to povedal: viete kolko sme tu takych mali? takze asi tak. az ked som fyzicky dosiel so sudnym znalcom im stiahli rite, ale po tom co si tam zavolali asi celu triedu pravnikov a 2-3hodiny riesili, ci ustupia alebo nie, ma aj tak poslali do teplych krajin.