ze porovnavas neporovnatelne cpu ti nevadi?
lisia sa poctom jadier a tiez intel vynika v dacom a amd v inom. to je vseobecne zname.
amd vzdy hreje viac a je fuk co tvrdis. posledne intely co piekli boli stare P4. ten ntb co sa ti prehrieva bude najskor zadrbany prachom, alebo sa tam nieco nedobre deje. u i7 (hociktorej) nieje dovod aby sa daco prehrievalo, tie cpu nebyvaju horuce.
tiez som amdckar, na intela v podpise som presiel az teraz, predtym som mal duron1200, athlon64, athlon 64 x2 a phenom II x4 955. mozem porovnavat do aleluja

Na phenome v zatazi som mal 57-60C, podla toho ci leto alebo zima.
Nespoliehaj sa nejak velmi na porovnavanie dvojjadroveho i5 s stvor ci sestjadrovym phenomom. viac jadier vzdy pomoze. Ale zase ako mozes vidiet v mnohych testoch, i5 dokaze niekedy dat na prdel amd stvorjadru. No zalezi od aplikacie a cpu.
Keby kamos dal k tej 980Ti nejaku i7-4770, tak by si nemal sancu. Tato grafika nema co robit v spojeni so starsim dvojjadrom. Je hodne brzdena.
A nakoniec - nepotrebujes ziadnu vodu. Nepotrebujes. Vzduchove chladenie ti bohate staci. Alebo chces struhat machra pred kamosmi?
Skoro všetci povedali že je to 100x lepšie ako predtým čo prešli z Pentiuma a z i3 a atoma atd
No bodaj by nie, ked novsie phenomy su ovela vykonnejsie ako pentium ci i3...sak to su intel lowend cpu. Taketo bludy tu ani nepis, nic tym neziskas a nemas sa cim chvalit, kedze toto je jasne kazdemu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB