faugusztin napísal:Krasa, konecne je VGA a DVI iba spomienka na davnu minulost.
Tak tak, konecne
No, zatial to vyzera vseliako... jednoznacne nie tragedia (aj to je pri AMD velky uspech), len by to chcelo o tych +/-20€ nizsie ceny, co by sa po prvotnom hype (hadam) malo utriast a potom by to podla vsetkeho uz mohla byt fakt vpohode karta.
Hlavne som zvedavy na neref pcb, kvoli tomu napajaniu (pridat 6pin pcie s adekvatnym vrm), ci to tie budu vediet s oc dotiahnut dalej alebo nie...
DESKTOPMB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case:Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 DESKTOP 2MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB) Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
Tiez pockam kym sa ceny ustalia a pridu nereferencne, hadam asus vyda nejaku OC verziu s 2x6pin/1x8pin napajanim.
Inak moja R9 290 na referaku pada az na 880mhz, ale vacsinou ide stable 920mhz. Ked som mal custom chladic tak drzala jak hlucha. Ale aj tak pouzivam fps limit na 60fps a potom karta ma aj 600mhz a teploty 70°C a drzi 60fps Co sa tyka spotreby tak sa tu bavime o jednotkach eur rocne navyse. Ci ma zostava pri hrani 350W alebo 280W.
Fail to urcite nieje, kedze tato karta tu ma byt niekolko rokov a bolo treba nahradit stare karty drahe na vyrobu, mainstreamom s rovnakym vykonom.
Neviem no, čakal som ešte o trochu viac výkonu a hlavne menšiu spotrebu. Fakt som čakal v reále tak 120W, na základe toho do akého segmentu to mierilo a menšieho výrobného procesu... plus ten jeden 6-pin navnadil a ono je to fakt poddimenzované. V podstate len tak-tak dohnali Maxwell v efektivite. Ak sa ceny u nás dostanú do normálu, tak to bude dobrá kúpa s nereferenčnýcm chladením, ale to je tak všetko. Je to posun, ale žiadny gamechanger v mainstreame v ktorý sme dúfali. Uvidíme jak zakontruje 1060, výkonom, spotrebou aj cenou.
Začínam mať ale obavy hlavne o high-end, keď vidím tie grafy v spotrebe kde je to bok po boku s 1080 a výkon sa krúti niekde okolo 60% v priemere... Ak to má výpovednú hodnotu pre celý výrobný proces, tak konkurencieschopnosť veľkých čipov môže masívne limitovať spotreba, ak nechcú celý line-up postaviť na AiO a 350-400W TDP. Aj to len na to aby dorovnali 1080 a NV má v zálohe ešte hentú kravu. Ale to len tak teoretizujem. Každopádne otvára to veľa otázok ohľadom väčších čipov a v pomere výkon/watt nvidia evidentne utiekla ešte o pár krokov.
Taktovaniem a netrapi, ked mi idu hry 50fps tak je to zbitocne a ked mi sekaju hry 20fps tak to nepomoze
Co sa tyka spotreby tak cenovy rozdiel zostavy 350W vs 280W pri hrani, je nejakych 7-8eur rocne. A to sa oplati To je jak priplacat 50% za lepsi zdroj v domneni, ze lepsia ucinnost sa prejavy na navratnosti