ma vysoka teplota Hdd vplyv na jeho vykon??
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Dedusko, ty si este nevidel odrezany 120mm FAN na 100mm? To si toho teda videl maaaaaaaaalo vzhladom na svoj pokrocily vek...
Spoiler: ukázať
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Niesom fizik ale z toho co sa z prednasok pametam tak na samotny magnetimus ma teblota 58°C nulovy vpliv - pri ted teplote sa z platne same od seba na 100% nevyparia.="andydul"Tych 58 stupnov by ti uz malo poskodzovat data, pokial je to skutocna teplota.
Najvecim problemom tepla je jeho negativny vpliv na polovodicove suciastky, teda sa moze pokazit riadiaca doska HDD, onieco mensim problemom moze bit tepelna roztaznost kovou, teoreticky by to mohlo mat vpliv na polohu hlavy nad diskom (ale aj ked len v nanometroch)
T.
Naposledy upravil/-a Toman v Ut 18. Júl, 2006, 09:03, upravené celkom 1 krát.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
[OT]cece tvoje posty su cim Dalej uzasnejsie. Nechapem ako sa vobec mozes cudovat tomuto:andydul napísal:Dedusko, ty si este nevidel odrezany 120mm FAN na 100mm? To si toho teda videl maaaaaaaaalo vzhladom na svoj pokrocily vek...
...cim to asi tak budeandydul napísal:...Vidim,ze na tejto stranke lezim v krku dost vela ludom...
[/OT]
Tych 58°C na disku WD by mohla byt chyba cidla dokazana napr. u serie WDxxxxJS, kedy zobrazovane teploty isli az k 80°C. Fyzicky boli ale teploty samozrejme v norme.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Chlapcusikovcami si familiarne nazyvaj svoje deti, ak si bol nuteny pocas vypadku prudu opustit PC a podarilo sa ti nejake narobit a prepac mi, o velky a mudry, ze som si dovolil pre zmenu ja okomentovat tvoj prispevok, co je u teba ako som si vsimol bezna prax mimo urazok uzivatelov. Nepovysuj sa nad ostatnych, az taky boss zasa niesi, ked mas v hlave vsetko o HW, mozes byt kludne jediny, kto bude moct prispievat a snad budes spokojny.Bikermotyl napísal:To, ze ste, chlapcusikovci, nevideli este 100mm fan neznamena, ze neexistuje. Kaze Jyu 10cm Case Fan.
Spoiler: ukázať