Až tak tazko nie. Uz je za to pomaly Schiit kombo alebo nejake Audio-GD. Aj za menej sa da napr. Geek out a podobne skatulky.Odar napísal:Za tú cenu ťažko. Jedine ak máš rád zvuk čínskych luntov. To si už musí každý prebrať sám. Tá zvuková karta slušne meria, aj hrá.
ASUS Xonar Essence STX II
Re: ASUS Xonar Essence STX II
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tak si najprv pozri meranie toho Asusu a tych Shiiiiiiiiiiitttttt a AudioGD skatul. Potom pochopis. Ze to niekto chvali na AVfore neznamena, ze je to dobre. Konkretne ten Shiiiiiiit je z technickeho hladiska totalna tragedia v nablyskanej skatuli. AudioGD tiez ziadna vyhra. Tam to dost lieta kus od kusu. Ale ludia radsej kupia cinsky lunt, ktory pochvali n "odbornikov". To je fakt.
To je tak, niekto zvuk vnima sluchom, iny zas vnimanim kriviek na papieri....
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
A tu nie že niekto ide zvukom a nie meraniami ako Dunar písal ale tu sa bavíme nielen o úplne inej kvalite ale aj o tom, že interná je v PC, ktoré nie je ani trošku vhodné na citlivé komponenty ako zvukovky (kus pliešku tomu nepomôže)Odar napísal:Tak si najprv pozri meranie toho Asusu a tych Shiiiiiiiiiiitttttt a AudioGD skatul. Potom pochopis. Ze to niekto chvali na AVfore neznamena, ze je to dobre. Konkretne ten Shiiiiiiit je z technickeho hladiska totalna tragedia v nablyskanej skatuli. AudioGD tiez ziadna vyhra. Tam to dost lieta kus od kusu. Ale ludia radsej kupia cinsky lunt, ktory pochvali n "odbornikov". To je fakt.
A Schiit, neviem, či vieš ale ich nablýskaná škatuľka je veľmi veľmi finančne nenáročný produkt, kde vďaka tomu sa môžu sústrediť na komponenty a ich implementáciu a aj tak držať cenu tak nízko
ohľadom meraní, odkazuješ sa na THD+N ?
THD+N na výstupe pri 1 kHz (predný výstup):
>0.0003 %(-110 dB)
THD+N na výstupe pri 1 kHz (slúchadlový výstup):
>0.001 %(-100 dB)
rád by som ťa upozornil, že Hi-fi produkty uvádzajú opačnú hodnotu, kde napríklad u Magni 2 Uber sa bavíme o hodnote menšej ako 0,002% a to je sakramentský rozdiel ako "prinajlepšom 0,001%
...to sú merania
Tieto "hi-fi" internovky sú smiešne...ak chce autor riešenie aj s mikrofónom, tak nech rieši skôr niečo na úrovni SB Z a Strix Soar...môže potom začať riešiť slúchadlá a ak nájde nejaké s odpojiteľným 3,5mm jackom, tak si môže rovno kúpiť aj
www.muziker.sk/v-moda-boompro-microphone
a dostane parádny balíček hneď od začiatku...
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Odar
- Pokročilý používateľ
Mate pravdu pani. Ste v presile.
Co som chcel som napisal, nech si dotycny kupi, co chce. Hadat sa tu nemienim, lebo to nema vyznam. Evidentne nemate sajnu, o com tocite.
Co som chcel som napisal, nech si dotycny kupi, co chce. Hadat sa tu nemienim, lebo to nema vyznam. Evidentne nemate sajnu, o com tocite.
Naco mat sajnu? Ved ju mas ty, ostatni nemusia. Esteze si nam to vysvetlil tak dopodrobna aj s patricnymi argumentmi.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Argumenty padli:
- tá zvukovka dobre meria (dá sa dohladať, nie údaje z promo materiálov výrobcu, ale reálne nezávislé merania)
- tá zvukovka dobre hrá (nezavisle na viacerých aparatúrach v cene slušného jazdného auta, ktoré som počul a myslím si, že viem rozoznať zrno od pliev)
Toľko moje argumenty. Že niekto nepovažuje meranie za dôležité je jeho problém. Každý si musí vybrať, či kúpi lunt v peknej škatuli, alebo výrobok, ktorý má minimálne štandardné merateľné hodnoty a dobrý zvuk.
Interné zvukovky nie sú vhodné? Tak prečo sa v štúdiu používajú Lynx, RME?
Ako píšem skôr. Nemá to význam. Nech si kúpi čo chce. Ja províziu od Asus nemám, len to proste myslím dobre.
- tá zvukovka dobre meria (dá sa dohladať, nie údaje z promo materiálov výrobcu, ale reálne nezávislé merania)
- tá zvukovka dobre hrá (nezavisle na viacerých aparatúrach v cene slušného jazdného auta, ktoré som počul a myslím si, že viem rozoznať zrno od pliev)
Toľko moje argumenty. Že niekto nepovažuje meranie za dôležité je jeho problém. Každý si musí vybrať, či kúpi lunt v peknej škatuli, alebo výrobok, ktorý má minimálne štandardné merateľné hodnoty a dobrý zvuk.
Interné zvukovky nie sú vhodné? Tak prečo sa v štúdiu používajú Lynx, RME?
Ako píšem skôr. Nemá to význam. Nech si kúpi čo chce. Ja províziu od Asus nemám, len to proste myslím dobre.
Že niekto povazuje merania za dolezite je tiez jeho problem. To je rovnaky argument. Ako som pisal, pre mna je u hudby podstatne co pocujem, nie co vidim.
Nikto tu netvrdil ze ten STX nehra dobre, nerozumiem preco maš potrebu prekrucat. Len reagujem na nezmysly ze tazko zohnat nieco v podobnej kvalite ci lepsie. Ano, v ramci kategorie tazko zozenies nieco lepsie, lenze kategorii je viac, napr. externe.
A kazde riesenie ma nejake svoje klady a zapory.
Nikto tu netvrdil ze ten STX nehra dobre, nerozumiem preco maš potrebu prekrucat. Len reagujem na nezmysly ze tazko zohnat nieco v podobnej kvalite ci lepsie. Ano, v ramci kategorie tazko zozenies nieco lepsie, lenze kategorii je viac, napr. externe.
A kazde riesenie ma nejake svoje klady a zapory.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
a pre dobré hrajúcu internú nemusí vyhodiť tak bohovské peniaze
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305