OK, meniť násobič a napätie úplne stačí, s BCLK sa nepotrebuješ babrať, to aj tak tie procáky zvládajú len kozmeticky. Skôr mi šlo o to či si nedvihol BCLK takty a nepadá ti to kvôli tomu.
Okrem toho ak sa chceš dostať na takty okolo 4,5 GHz, tak zapnúť Load Line Calibration (LLC), vyššie nad 4,5 GHz a už aj PLL overvoltage, ak to bez toho nedrží. Ale radil by som ti držať sa okolo tých 4,5 GHz, progres z vyšších taktov už ani nezbadáš a hlavne to oveľa viac pečie.
i5 2550k moze limitovat radeon R9 280x ?
Re: i5 2550k moze limitovat radeon R9 280x ?
K Zaklínačovi 3 len toľko že po vypnutí vyhladzovania mi ide na full detailoch vrátane Gameworks na max plynulo (akurát v niektorých cutscénach som si všimol dropy), takže nataktovaná Sandy Bridge i5 na to stačí. Teba akurát bude najviac brzdiť práve tá grafika ako vraví Dexter.
A čo sa taktovania týka, moja skúsenosť (kúpil som asi týždeň-dva hneď po uvedení) bola taká že nechal som všetko na auto vrátane voltáže, dal som Turbo na 4,4GHz a všetko bolo super, ale raz mi jedna hra padla, znížil som na 4,3 a odvtedy úplne stabilne, a to všetko na stock chladiči. Výmena chladiča pomohla k nižším teplotám a hluku. Spokojnosť.
Tento rok som si povedal skúsim čo to dá a strávil som s tým skoro celý deň. Tak dalo to myslím max 4,8GHz do Win, ale čokoľvek nad 4,5GHz skôr či neskôr padlo aj pri 1,5V Vcore a skúšaní rôznych hodnôt nastavení v BIOSe, pričom teploty boli v poho do 70°C. Tak som sa pekne vrátil k osvedčeným 4,3GHz pri auto voltáži a nastaveniach všetkého
A čo sa taktovania týka, moja skúsenosť (kúpil som asi týždeň-dva hneď po uvedení) bola taká že nechal som všetko na auto vrátane voltáže, dal som Turbo na 4,4GHz a všetko bolo super, ale raz mi jedna hra padla, znížil som na 4,3 a odvtedy úplne stabilne, a to všetko na stock chladiči. Výmena chladiča pomohla k nižším teplotám a hluku. Spokojnosť.
Tento rok som si povedal skúsim čo to dá a strávil som s tým skoro celý deň. Tak dalo to myslím max 4,8GHz do Win, ale čokoľvek nad 4,5GHz skôr či neskôr padlo aj pri 1,5V Vcore a skúšaní rôznych hodnôt nastavení v BIOSe, pričom teploty boli v poho do 70°C. Tak som sa pekne vrátil k osvedčeným 4,3GHz pri auto voltáži a nastaveniach všetkého
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: i5 2550k moze limitovat radeon R9 280x ?
auto voltaz neni zrovna idealna,vacsinou tam pusta celkom neidealne cisla teda aspon na Z170