mino_85 napísal:Tie teploty sú normálne aj na delid. Ty si nemal nejak extra zlé teploty ani predtým, takže nemôžeš čakať, že to padne o 15-20°C oproti tomu čo si mal a pôjdeš v záťaži na 50 °C. O toľko to klesne ľuďom čo chytili veľmi zlý kus a pieklo im to pred delidom 80°C a viac. Ty si mal podľa všetkého celkom OK kus. Okrem toho to kolíše, záleží od dĺžky záťaže, od intenzity. V MP hrách sa to mení, niekedy je záťaž CPU menšia, niekedy väčšia.
Pochybujem, že si zle naniesol pastu, výrazný prepad v teplotách to spraví len vtedy, ak jej dáš veľmi málo /čiže po zhodení chladiča by na základni bola roztlačená len malá plocha, povedzme o veľkosti polovice plochy CPU. Ináč v podstate nemáš čo pokaziť s napastovaním.
prepacte...mal som zle nastavene fany cpu cez open hw monitor.v tom softe sa da jednotlivo nastavit na manual kazdy vetrak co je napojeny v mb. a mal som ho na stalych 40% nastavene ja debilak uz v pohode
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Tak či tak aj 60°C je úplne OK. Skôr to ešte skús vytočiť, že čo to dá, tam sa uvidí nakoľko efektívny bol ten delid. Aj keď teda nemáš to s čím porovnať.