Vsetko su sice SSD, ale dve nemam plne, resp. som lenivy ich rozdelit, ale uz musim do toho

minimalne ti naplnenost disku ukazuje cervenouwingo napísal: Ne 07. Jan, 2018, 15:45 omentálne mám voľné 21GB na C: a vôbec ma to nesere, moc to na výkone necítiť a ani Win nepindá
lebo si nastavil 20% overprovisioning, len som to zabudol napisat.mp3turbo napísal: Ne 07. Jan, 2018, 16:26 ten zaver je uplne nacocot. Netusim preco mam 400GB kapacitu kde mam moznost mat data ked mam 500GB disk
vies mi vysvestlit preco tomu dochadza, lebo fakt nerozumiem tomu.mp3turbo napísal: Ne 07. Jan, 2018, 16:26 nadtech testy to jasne a perfektne ukazuju na grafoch na strane ktoru nazyvaju Performance Consistency. Si zober nejaky test, našťukaj tam "25% overprovisioning" a kukaj ako sa zmenia cisla vykonu...
No veď takto to bolo stále aj pri HDD. Flash USB, SD atď.mp3turbo napísal: Ne 07. Jan, 2018, 16:26 Ked si v minulosti kupil 500GB HDD, tak bol binarnych 500GB. Nebol reklamovany ako 536,4GB napriek tomu ze v skutocnosti mal taku fyzicku kapacitu !!!! Ked kupis 500GB SSD, tak je to v skutocnosti 465GB a my uzivatelia truhlici si nechame srat na hlavu lebo nejaky marketingovy genius vymyslel tuto decimalno-binarnu búdu a banda hodne drahych pravnikov mu ju schvalila.
A to je také upozornenie ktoré mi absolútne nevadí a 99% času ho vôbec nevidím. Nie ako v mobile, kde ti Android nedá pokoja a neustále po tebe bliaka keď máš voľné pod 1GB z papierových 16 (reálnych tak 10) a výkon ide do stratena...
to je mi jasne ze rozklada zapis, ale preco to nevie rozkladat ked tam nie je overprovisioning? vsak ho vie rozkladat rovnako na naformatovane ale volne miesto. skor mam dojem ze tie testy z anandechu prebiehaju tak ze testuju disk kde je naformatovana particia zapisana po okraj, potom sazmorejme ze overprovisioning robi rozdiel, ale do su take nasilne nerealne testy.mp3turbo napísal: Ne 07. Jan, 2018, 17:14 jasne, vnutorne mechanizmy SSDcka na udrzanie zivotnosti - rozklad zapisov krizomkrazom cez bunky aby sa niektore neprepisovali dokolecka lebo ich zabijes za dve hodiny. Seriozne by umreli. Ved vravim, TLC maju 400-500 zapisov, radovo...
Preto pri 500GB diskoch mozu davat vyrobcovia radovo 150-250TB garanciu na zapisy. Pri 3D je to samozrejme trosku viac, zhruba 1000x.
MLC 3D vydrzi asi 20.000 zapisov statisticky. Samsung priznal ze 128GB 850Pro verzia zapisala 8.000TB a furt nemali dojem ze by mala zdochnut.
Preco ? No lebo Samsung pouziva nejaku 40nm litografiu pre tie bunky... nie tie typicke 16/19um sracky.