Zabezpecenie auta
Re: Zabezpecenie auta
ukradnutie auta odtiahnutim je prilis okate, nakladne a rizikove.
dost vela ludi si zvykne natocit odtahovku, lebo dufa, ze tomu auto nieco spravia, aby to dali na YT.
Ani si nemusia vsimnut, ze ich niekto nataca z balkona/okna.
kazdy chce odist po vlastnej ose bez povsimnutia.
Na druhej strane, ak by si mal auto v jedinecnej konfiguracii, na kt. maju kupca, tak mozno sa im to riziko oplati.
dost vela ludi si zvykne natocit odtahovku, lebo dufa, ze tomu auto nieco spravia, aby to dali na YT.
Ani si nemusia vsimnut, ze ich niekto nataca z balkona/okna.
kazdy chce odist po vlastnej ose bez povsimnutia.
Na druhej strane, ak by si mal auto v jedinecnej konfiguracii, na kt. maju kupca, tak mozno sa im to riziko oplati.
ak GAP nedas, tak existuje ista, takmer 0% sanca ze ti auto ukradnu, a ty prides o nejake peniaze
ak GAP das, tak o tie peniaze prides na 100%
ak GAP das, tak o tie peniaze prides na 100%
za GAP platim 328.44€ rocne, aj preto, ze som este mlady a auto som kupil v znevyhodnenej kategorii, lebo malo 3r, ked som ho prihlasoval.
Nove ma nizsie gap ako par rocne. Klesa to az, ked je starsie 4 roky+..
Cize ak si necham auto poistene 6 rokov, tak "stratim" na tom 1970.64€
Je to podla mna lepsia varianta, ako ked ti ukradnu auto a ty ostanes z dlhym nosom.
Ak klesne hodnota auta pod urcitu hranicu, tak sa GAP zrusi.
O tom to poistenie je, ze ak sa nieco stane, tak ta to usetri od niekedy likvidacnej situacie. Neviem preco si to niekori mylia so sporenim.
Nove ma nizsie gap ako par rocne. Klesa to az, ked je starsie 4 roky+..
Cize ak si necham auto poistene 6 rokov, tak "stratim" na tom 1970.64€
Je to podla mna lepsia varianta, ako ked ti ukradnu auto a ty ostanes z dlhym nosom.
Ak klesne hodnota auta pod urcitu hranicu, tak sa GAP zrusi.
O tom to poistenie je, ze ak sa nieco stane, tak ta to usetri od niekedy likvidacnej situacie. Neviem preco si to niekori mylia so sporenim.
To myslíš vážne tú otázku? VAGy sa kradnú najviac, škoda, vw, seat ... To by ťa vyšlo 55€ mesačne, ja platím za ehm ibizu 70+€ (PZP, HAV, GAP)...
104+328.. gap nemam, kedze som nekupoval nove.
A spoluucast mam 5% alebo min. 150€
A spoluucast mam 5% alebo min. 150€
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
taky "imobilizer" by som do noveho auta nedal ani omylom, do starsieho mozno, ale ani do mojej 20 rocnej dyne by som to nedal. malo elektroniky, lahko obides, vela elektroniky, lahko dojebabres .. a ked si to niekto napichne na diagnostiku a vidi ze mu nekomunikuje to a to .. myslis ze mu zaberie vela casu, kym to najde a prepoji nazad kablik ? ako zalezi samozrejme od sikovnosti a napadnosti, ale tieto tajne vypinace a jednoduche odpajacie zariadenia su prekonatelne..
Spoiler: ukázať
su.. ale ty musis s tym ratat, ze on chce odist do par minut.
jemu ked napise na OBD, ze ignition system failure, tak zbali NB ide dalej.
On nema cas na ulici riesit tvoju elektriku, otvarat kapotu alebo lahat pod palubovku a hladat, kt. kablik bypassnut.
btw: v sobotu som isiel nase cez parkvisko, Octavia I PH2 bola to len 1/4 tina parkoviska, 2 rady zaparkovanych miest a boli na dlzke 25 metrov hned 4 ochcavky.
jemu ked napise na OBD, ze ignition system failure, tak zbali NB ide dalej.
On nema cas na ulici riesit tvoju elektriku, otvarat kapotu alebo lahat pod palubovku a hladat, kt. kablik bypassnut.
btw: v sobotu som isiel nase cez parkvisko, Octavia I PH2 bola to len 1/4 tina parkoviska, 2 rady zaparkovanych miest a boli na dlzke 25 metrov hned 4 ochcavky.
Presne ako píše Lacika.
Ok, povedzme že preruším okruh čerpadla, kde sa skrýva čerpadlo? Mno v motorovom priestore to nebude...
A pochybujem, že týpek, ktorý chce ísť s autom za pár sekúnd preč bude rozoberať auto aby sa dostal k čerpadlu . Jednoduché riešenie, týpek s autom možno kúsok prejde, neviem, a možno ani nenaštartuje.
Určite lepšie aj nejaký trápny skrytý vypínač ako nič, to ti povie úplne každý. Aj nad vypínačom som premýšlaľ, ale to je nepohodlné, jedine nejaký magnetický, schováš to na nejakom mieste o ktorom vieš len ty a toto kým by niekto našiel tak môže mať diagnostík aj zo 10 a s autom sa nepohne.. asi tak
Ok, povedzme že preruším okruh čerpadla, kde sa skrýva čerpadlo? Mno v motorovom priestore to nebude...
A pochybujem, že týpek, ktorý chce ísť s autom za pár sekúnd preč bude rozoberať auto aby sa dostal k čerpadlu . Jednoduché riešenie, týpek s autom možno kúsok prejde, neviem, a možno ani nenaštartuje.
Určite lepšie aj nejaký trápny skrytý vypínač ako nič, to ti povie úplne každý. Aj nad vypínačom som premýšlaľ, ale to je nepohodlné, jedine nejaký magnetický, schováš to na nejakom mieste o ktorom vieš len ty a toto kým by niekto našiel tak môže mať diagnostík aj zo 10 a s autom sa nepohne.. asi tak
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
a este prepinovat diagnosticku zasuvku, pripadne do nej pustit 230V
jj a pri naslednej diagnostike budes platit diagnosticku hlavu, neraz sa stalo, plus ktory idiot by sa napichaval na OBD konektor, na to nikto nema cas...
PS: kde by si tych 230 asi chcel vyrobit? Cez menic? Vies co by si mal z baterky rano? Pripadne z CAN jednotky?
PS: kde by si tych 230 asi chcel vyrobit? Cez menic? Vies co by si mal z baterky rano? Pripadne z CAN jednotky?
.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Niektoriii pozeraju vela filmov a potom trochu bluznia.
Ku kradnutiu mazd, vedla avionu spred biznis centra za tyzden cmajzli tusim 4 skyactive mazdy 3/6
Ku kradnutiu mazd, vedla avionu spred biznis centra za tyzden cmajzli tusim 4 skyactive mazdy 3/6
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs