Ohľadom tých prepäťoviek tak ak chceš aby mala zmysel tá predlžovačka s prepäťovkou (ochrana typu D) tak potrebuješ mať aj v rozvádzači prepäťovku (typ B a C prípadne B+C). Pretože bez nej pri prepätí ti veľmi tá zásuvka nepomôže.
tu to máš vysvetlené na strane 8
http://www.aos.sk/spe/seminare/SPE_2009 ... avy_09.pdf
Nový zdroj
Re: Nový zdroj
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Záleží čo od toho chceš, ale napr. je rozdiel či pri 500W jeden točí 400 rpm a druhý 1200 /Prime vs. Focus 650/750/. Nevravím, že Focus je zlý zdroj, ale je to iná kategória a ak dal rozpočet 150 €, tak mi príde blbé núkať mu mainstream za 100. Rozdiel tam určite je.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Tak tak Ja mám ešte z prvej verzie Prime (bez ultra) 850W verziu a je to momentálne top zdroj aký sa na trhu dá kúpiť. (resp v1 sa bohužiaľ už nedá). Prime ultra už dostala od Jonnyho pol boda dole. Črevá by mali byť totožné, tak isto zvlnenie a efektivita ale čo som pozeral tak aj 650W aj 1000W dostali ten pol boda dole za to isté. Tak asi taiwanci zabudli na jeden kondík
Inak mino k tým RPM, neviem aký mod používaš, ale bez hybrid módu sa fany točia už od 100W, je to tak navrhnuté schválne, kvôli životnosti. To čo si počul ty bolo možno už zvýšenie kvôli väčšej wattáži. Môj sa na 8700K a EVGA 1080Ti ešte nikdy viac neroztočil (zase mám aj rezervu na wattáž). Fan sa točí na minime okolo 7-8 dB, čo je nepočutelný zvuk, preto si myslíš, že pri IDLE sa netočí ale on ide
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bežím v hybrid mode a tam sa v idle netočí. Samozrejme ak vypnem hybrid mode, tak už hej. Čo som testol, tak pri Prime95 to bežalo pasívne (odhadujem cca 160-170W), keď som k tomu pridal grafu s 300W, tak po 10 min. sa roztočil, ale ozaj len tých 400 rpm, musel som fyzicky pozrieť do zdroja aby som prišiel na to, že sa točí. Aj keď fan mierne rapká, ale fakt minimálne, jedine s uchom na zdroji som to registroval, z bežnej diaľky od skrine nepočuteľné.
Prvé verzie Prime vraj mali poddimenzované káble /mám to od Gaba/, preto zrejme vyšla tá druhá "ultra" revíza, tá už má inú kabeláž.
Prvé verzie Prime vraj mali poddimenzované káble /mám to od Gaba/, preto zrejme vyšla tá druhá "ultra" revíza, tá už má inú kabeláž.
Strana 8 tam nie je. Ale neviem, ak nefunguje tá predlžovačka, tak jednak nechápem, prečo sa to predáva, a jednak to tým pre mňa hasne, lebo neplánoval som kupvať nič iné okrem zdroja a predlžovačky.Energetik napísal: ↑Ut 24. Apr, 2018, 07:28 Ohľadom tých prepäťoviek tak ak chceš aby mala zmysel tá predlžovačka s prepäťovkou (ochrana typu D) tak potrebuješ mať aj v rozvádzači prepäťovku (typ B a C prípadne B+C). Pretože bez nej pri prepätí ti veľmi tá zásuvka nepomôže.
Mne to normálne otvára pdf nahraté na nete...Ono tie zásuvky sú ochrana D, čiže jemná ochrana na "malú" prepäťovú vlnu. Ak náhodou nemáš už pred tým v rozvádzači prepäťové ochrany tak nemá čo zadržať "veľkú" prepäťovú vlnu a takú predlžovačku to odpáli spolu so spotrebičmi. Ale zase ja doma nemám žiadnu prepäťovku a nič sa mi zatial za tie roky nestalo ale je to len zatiaľcobr4in napísal: ↑Ut 24. Apr, 2018, 13:51Strana 8 tam nie je. Ale neviem, ak nefunguje tá predlžovačka, tak jednak nechápem, prečo sa to predáva, a jednak to tým pre mňa hasne, lebo neplánoval som kupvať nič iné okrem zdroja a predlžovačky.Energetik napísal: ↑Ut 24. Apr, 2018, 07:28 Ohľadom tých prepäťoviek tak ak chceš aby mala zmysel tá predlžovačka s prepäťovkou (ochrana typu D) tak potrebuješ mať aj v rozvádzači prepäťovku (typ B a C prípadne B+C). Pretože bez nej pri prepätí ti veľmi tá zásuvka nepomôže.