Nové vetráky na chladič cpu+do case
Re: Nové vetráky na chladič cpu+do case
takže vec sa má tak že ventilatory do case 140mm budem mat poriešene.bazarove alpenfohny od člena fora tak uvidime ako budu natom.A 120mm fany na chladič procesora..hmm este nemam uplne poriešene.20 e sa mi zda moc za hoc jaky.Podla mna toto ked davaju na scythe ninja 5 malo by mi to stačit nie? tak isto overena značka žiadma mačka vo vreci či? ))) http://www.tichepc.sk/Scythe-KazeFlex-1 ... l?arg1=001 http://www.dvtests.com/scythe-test-review/
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Ľudia ti tu radia dobre, ale ty aj tak spravíš ináč... A potom budeš ľutovať. Raz zainvestuješ viac do SW3 a máš pokoj na roky. Tiež som to tak urobil a aj som sa celkom buchol po peňaženke, nakoľko som kupoval 3x 120mm a 1x 140mm a keď si spočítame, že 1ks ma stál cca 22-23€, ale neľutujem. Výhoda je aj to, že sú farebne neutrálne, čiže sa hodia do akejkoľvek farebnej kombinácie. Teraz kúpiš nejaké jazdenky a o pol roka už môžu vrčať a budeš musieť znova meniť. Načo potom chceš rady, keď aj tak spravíš podľa seba...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
To by nebolo (ak si dobre pamätám) prvýkrát, čo si spravil chalan po svojom.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Tak tie drahé vetráky idú roky bezchybne, platíš si okrem výkonu aj za spoľahlivosť. Ak chceš dačo relatívne tiché a čo najlacnejšie tak rovno ber Arctic Cooling F12 alebo F14 podľa potreby rozmeru, najlacnejšie vyjde zobrať 5ks balenie F12 za nejakých 20-25€ podľa obchodu a jednoducho ich dať aj tam kde by sa zmestili aj 14cm, za tú cenu to je neprekonateľný deal. Ale musíš rátať s tým že nemajú taký dobrý pomer výkon/ticho a nevydržia toľko čo napr. Noctua či Silent Wings 3 a je väčšia šanca že časom začnú rapkať, hlavne ak ich dáš dole hlavou (horná pozícia skrinky). Na druhú stranu za cenu jedného kvalitného máš 5ks F12 a môžeš priebežne meniť ak sa pokazí, je to na tebe. IMHO nič medzi nemá extra zmysel riešiť.
Spoiler: ukázať
Máš pravdu a som si toho vedomí,ale vieš potrebujem 8 vetrakov 6 na skrinu a 2 na cpu to mas 160 eur a ja tolko proste za vetráky nedám.Aj na cpu dat 2 za 40 eur.ved cely chladic pomaly stoji tolko a cul som kupil 1080ti a zachvilu nove cpu a na vetraky mi uz nezostáva no Dalej si zober ze pri noctui platis tak 50 percent len za znackuloleqboleq napísal: ↑Št 20. Sep, 2018, 08:40 To by nebolo (ak si dobre pamätám) prvýkrát, čo si spravil chalan po svojom.
Topi mi dost grafika,preto.2 dopredu,3 navrch ( nad cpu),jeden vzadu. A cpu fany na chladic
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
No zrovna tie 3 navrchu by som skusil vypnut, ci nenarusaju prudenie vzduchu. Ale to si musis otestovat uz sam.
Neplatí že viac vetrákov viac adidas, dôležitý je airflow. Pre inšpiráciu (nebrať ako dogmu, ale pre ilustráciu nad čím treba uvažovať):
https://www.bit-tech.net/reviews/tech/t ... igation/1/
https://www.bit-tech.net/reviews/tech/t ... igation/1/
Spoiler: ukázať
Mam dobry airfow.Chcem skusit ci to pomoze lebo ne.
To mozes skusit tak ze otvoris bocnicu. Nemusis kupovat 12 fanov na test.
.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Nepotrebuješ, na Ninju dáš len jeden, dozadu dáš jeden, dopredu 1-2 a maximálne hore (do pozície najbližšie k zadku skrinky) 1. To sú 3-4 ventilátory, ktoré už nepotrebuješ predať.dave1979 napísal: ↑Št 20. Sep, 2018, 10:29Máš pravdu a som si toho vedomí,ale vieš potrebujem 8 vetrakov 6 na skrinu a 2 na cpu to mas 160 eur a ja tolko proste za vetráky nedám.Aj na cpu dat 2 za 40 eur.ved cely chladic pomaly stoji tolko a cul som kupil 1080ti a zachvilu nove cpu a na vetraky mi uz nezostáva no Dalej si zober ze pri noctui platis tak 50 percent len za znackuloleqboleq napísal: ↑Št 20. Sep, 2018, 08:40 To by nebolo (ak si dobre pamätám) prvýkrát, čo si spravil chalan po svojom.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ja nemam ninju.Scythe Fuma
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Tak pokojne aj jeden do stredu.
Skrinka je aká?
Skrinka je aká?