HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)
Re: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT
Jeden klik v Rufuse na zmenu MBR alebo GPT.To je všetko.Už som viackrát čítal ,ako MCT odfajčil USB alebo si niekto omylom spravil inštalačku z disku.DVD funguje vždy ,akurát že väčšina v PC ani nemá DVD mechaniku.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Mct odpalilo tak trt si myslim, proste usb umrelo zrovna pri robeni instalacky
Niektore usb kluciky su ciste odpady ale smola
Rufus je tak na 2 kliky alebo na jeden...
Osobne robim cez rufus
Ak je bios nastaveny inak ako bios tak instalacka je vtedy nefunkcna(rufus mbr/gpt)
Niektore usb kluciky su ciste odpady ale smola
Rufus je tak na 2 kliky alebo na jeden...
Osobne robim cez rufus
Ak je bios nastaveny inak ako bios tak instalacka je vtedy nefunkcna(rufus mbr/gpt)
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Neviem, s rufusom som pozazival haluzi a iba v nastaveni mbr/gpt to veru nebolo...
Mame externe dvd mechaniky a aj tie cez usb funguju vzdy a vsade. Niekolko krat som vytvaral instalacku cez MCT a prislo mi ovela spolahlivejsie jak rufus
Samozrejme, tazatel nech pouzije co sa mu paci, napisal som len svoje skusenosti.
Mame externe dvd mechaniky a aj tie cez usb funguju vzdy a vsade. Niekolko krat som vytvaral instalacku cez MCT a prislo mi ovela spolahlivejsie jak rufus
Samozrejme, tazatel nech pouzije co sa mu paci, napisal som len svoje skusenosti.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Už sa to zmenilo a nemusíš nič iné meniť.
Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)
PROSÍM o radu: spravil som cez MCT iso, napálil DVD, spustil inštaláciu. Info: mal som "Windows 8", bez akéhokoľvek prívlastku
Pri inštalácii sa ma spýtal na verziu, ktorú chcem inštalovať (robil som clear install z DVD mechaniky, vymazal som všetky partície (okrem interného 20GB SSD), t.j. len na 2,5" SSD Patriot disku, spojil v jednu a začal inštaláciu
Vybral som "Windows 10 Pro" - reku keď ho ponúka, poďme doňho
Problém je: že neviem po naištalovani ACTIVATION spraviť, vypisuje mi chybu... Skúšal som aj zadať KEY, ktoré som pred inštaláciou prečítal tými tools čo ste odporučili - neberie ho
Otázka: bude to tým, že som dal PRO verziu? Ďakujem
Pri inštalácii sa ma spýtal na verziu, ktorú chcem inštalovať (robil som clear install z DVD mechaniky, vymazal som všetky partície (okrem interného 20GB SSD), t.j. len na 2,5" SSD Patriot disku, spojil v jednu a začal inštaláciu
Vybral som "Windows 10 Pro" - reku keď ho ponúka, poďme doňho
Problém je: že neviem po naištalovani ACTIVATION spraviť, vypisuje mi chybu... Skúšal som aj zadať KEY, ktoré som pred inštaláciou prečítal tými tools čo ste odporučili - neberie ho
Otázka: bude to tým, že som dal PRO verziu? Ďakujem
...the most important is justice...
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Áno. Mal si dať verziu akú si mal predtým u 8
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Veď asi hej, lenže ja som nevidel na mojej osmičke žiadne "Home", ani "Pro", tak som nevedel či si môžem vybrať "čokoľvek" z ponuky Win10...
Otázka:
1. musím celý install od začiatku, alebo viem "downgrade" z PRO na "čistú", resp. "Home"?
2. pokiaľ nechám Pro a nebude aktivované, prichádzam o nejakú funkcionalitu?
Ďakujem
Otázka:
1. musím celý install od začiatku, alebo viem "downgrade" z PRO na "čistú", resp. "Home"?
2. pokiaľ nechám Pro a nebude aktivované, prichádzam o nejakú funkcionalitu?
Ďakujem
Neviem ,či je možnosť vrátiť sa z verzie Pro na Home, bez preinštalovania ale skús.Odpoj net,vyber si zmeniť kľúč a vlož tam :
YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7.Ak ho zoberie , tak po reštarte sa pozri ,akú máš verziu.Ak Home , tak pripoj net, či sa aktivuje sám.Ak nie zadaj svoj kľúč.
YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7.Ak ho zoberie , tak po reštarte sa pozri ,akú máš verziu.Ak Home , tak pripoj net, či sa aktivuje sám.Ak nie zadaj svoj kľúč.
Downgrade je mozny iba z enterprise na pro
.
4040 - The product key you entered did not work... Pri odpojenom NETe
Chlapi takže install odznova? Zoberie to potom ten môj originál kľúč z BIOSu (alebo aj manuálne, len nech to ide...)?
Chlapi takže install odznova? Zoberie to potom ten môj originál kľúč z BIOSu (alebo aj manuálne, len nech to ide...)?
OK, idem teda na to... Vďaka
Hotovo: zvolil som Home a sám sa aktivoval Vďaka!