V high-end zdrojoch sú tie otáčky fajn, ale problém je, že rapkajú motorčeky. Platí aj pre SS Titanovku, keď raz za čas zopne ten vetrák u mňa na 650-ke, tak to počujem hneď aj keď to točí 400 rpm a CPU aj grafa sú v záťaži. Jednoducho hneď si všimnem to "tikanie". Problém je, že aj ozaj top zdroje používajú generické OEM vetráky. V tomto majú komplet pasív zdroje určite výhodu, ale problém je cena. Ak za cenu 600-700W pasívu vieš kúpiť 1 kW polopasív, tak vieš pri danom odbere teoreticky bežať komplet pasívne tiež a máš navyše výkon "zadarmo" ak by bolo treba.
Druhá vec je návrh zdroja, pasívy majú otočenú koncepciu, teda pri klasickom osadení zdroja majú plošák dole a cez perforáciu odpadové teplo sála bez problémov von. Pri polopasívoch ak to človek osadí klasicky fanom dole, tak teplo sa kumuluje pod stropom zdroja okolo plošáku a súčiastok, čo z hľadiska životnosti zdroja určite nie je ideálne, hlavne ak má zdroj ozaj dlhý pasívny chod. Na druhej strane sú ľudia ktorým vadí ak teplo zo zdroja ide do skrine rovno pod grafiku. Čiže nechcú polopasív otočiť fanom hore. Samo pri Platinum/Titanium zdrojoch je to odpadové teplo dosť zanedbateľné... ale proste sú tam funkčné rozdiely jak z hľadiska samotného zdroja, tak smerom ku koncepcii chladenia samotnej skrine.
Každopádne dostupnosť SS Titanoviek je fakt biedna a cena na to reaguje. Ja som kupoval 650 Titanovku za 150 € a to bol ozaj super deal, dnes ak už niekde je, tak 200 € a to si človek rozmyslí či nevezme Corsair RMx Gold za stovku. Keby to bolo len o rozume, tak je to asi jasná voľba.
Ktory zdroj je najlepsi? 800-1200W
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Ktory zdroj je najlepsi? 800-1200W
ono väčšina tých pasívov sú "iba prerobené" silnejšie verzie
čiže 500w pasív bol cca 750W klasika
ono pri semipasívoch je tam vždy tá poistka že proste zopne vetroň
fakt by ma zaujímalo ako by sa 800w chovala po 24h pri odbere 400-500w
hlavne komplet teplo by sa ukladalo pod gk v skrinke atd
ironicky myslím že pasívny zdroj je síce super ale bez odvetrania to nemusí byť žiadna hitparáda
a tým pádom to stráca zmysel
inak len tak na okraj zatiaľ sa mi pri všetkých semipasívoch pokazil ten pasívny režim vetroň na plno
pozitívne je že pri trvalej prevádze sa tie vetrone točia cca 400-600min aj v najhoršom loade
čiže 500w pasív bol cca 750W klasika
ono pri semipasívoch je tam vždy tá poistka že proste zopne vetroň
fakt by ma zaujímalo ako by sa 800w chovala po 24h pri odbere 400-500w
hlavne komplet teplo by sa ukladalo pod gk v skrinke atd
ironicky myslím že pasívny zdroj je síce super ale bez odvetrania to nemusí byť žiadna hitparáda
a tým pádom to stráca zmysel
inak len tak na okraj zatiaľ sa mi pri všetkých semipasívoch pokazil ten pasívny režim vetroň na plno
pozitívne je že pri trvalej prevádze sa tie vetrone točia cca 400-600min aj v najhoršom loade
Spoiler: ukázať
Re: Ktory zdroj je najlepsi? 800-1200W
Uvazujem nahlas- nedaju sa zdroje poriesit tak, aby boli mimo skrinky? Ved novy standard spolieha na prud z dosky.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.