Dokupenie RAM / Kupa 16GB RAM
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Dokupenie RAM / Kupa 16GB RAM
som jediny kto este zije v tom ze na doske sa nemaju osadzat ani 4 pamatove sloty? upgrade roky otalam lebo som v tom ze 4 sloty = problem
Spoiler: ukázať
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Pred rokom som skladal novu zostavu a pouzil som 4x16GB pamate. Nie som ziadny "overclocker", ktory tlaci hw na max, takze som iba nastavil v biose xmp a viac som neriesil. Do dnesneho dna ziadny problem (klop-klop na drevo).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Objednal som hyperx z datacompu, vdaka za rady
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Citam, ba aj s porozumenim. Zopakoval si mu presne to iste, co som napisal ja o kombinovani modulov, neviem naco. K tomu dodal, ze na 99 percent kvoli tomu problem nebude. A nasledne napisal, ze je podstatnejsie, aby RAM doska podporovala. Ako prepac, ale neviem, ako sa toto da inac precitat. A zasa tu hudies svoje o podpore RAM. On tu riesi obycajnu pamat na defaulte, support list nie je podstatnejsi, je uplne nepodstatny. Ked uz nic ine, co si myslis, ze Kingston, co je jeden z najvacsich vyrobcov RAM si neosefuje, aby mu ta pamat fungovala na beznych doskach ? Nepoviem, keby to bola nejaka obskurna znacka, ale Patriot, Kingston ... Tu citaj ty svoj prispevok radsej:HellAngel napísal: ↑Št 11. Feb, 2021, 21:54 Citaj, napisal som mu, ze na 99% problem nebude mat. Support listy nie su updatovane, ale davaju aspon aky taky prehlad o podpore RAM.
Ak mozes zober co ponuka peto, urcite sa dohodnete a usetris nejake eurace. Podla mna je skoda vyhadzovat peiaze za staru RAMku naviac
HellAngel napísal: ↑Št 11. Feb, 2021, 15:44 problem ze je ina znacka, alebo pracuje na vyzsej frekvenci nevadi. Doska si automaticky upravi frekvenciu pamete podla tej najpomalsej. Na 99% by si nemal mat problem. Podstatnejsie je, aby tvoja doska podporovala tu konkretnu pamat. Pred kupov doporucujem si pozriet support list pameti pre dosku
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
OMG. Pre tvoje info, ani kingstony nefunguju vzdy. Uz sa mi to stalo. Mal som pripad s kingston ramkou, kedy bralo len polovicnu kapacitu ram. Namiesto 2gb ukazovala v Biose a windowse iba 1gb. V inom pc na inej doske isla bez problemov. A support listy sa pozeraju. Aj ked nemusia by aktualne, hlavne pri starsich ramkach, je v nich vidiet akych vyrobcom doska podporuje a do akej rychlosti. Pri NB ramkach je to este kus zlozitejsie
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- mArtinko5MB
- Používateľ
Chalani, coskoro Valentin, nebudte na seba zli
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Podobna skusenost s Patriot DDR3 4GB modulom, doska ho videla ako 2GB, pritom mala udavanu podporu 4GB modulov.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Martinko pohoda, len mi preslo uz nieco pc cez ruky a viem, ze niekedy sa problem s podporou ram objavi. Urcite je to dnes lepsie, ako za cias ddr2 pameti, vyrobcovia dosiek podstatne zlepsili pre ne support
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- mArtinko5MB
- Používateľ
RAM funguje, presla aj diagnostika. Po objednavke inak datacomp zmenil cenu na 44.50 EUR, takze aj usetreno
Vdaka
Vdaka
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto