COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
K infolinke NCZI: 02/32 35 30 30. Ja som mal asi šťastie - potreboval som zmeniť termín druhej dávky po tom čo som dostal SMS, dovolal som sa na prvýkrát. Síce 1 - 2 min som čakal na linke ale potom so slečnou/pani vybavené k plnej spokojnosti - rýchlo a vecne. Volal som ešte pre 8 ráno.
- adam102
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00
Mne prislo oznamenie o termine na druhu davku AZ na SOS Ostrovskeho v KE po necelych 10 tyzdnoch SMS aj email. Prva davka 07. 03., oznamenie o druhej 12. 05., pripomienka na email 19. 05. a ockovanie 20. 05. Po druhej davke v ten den aj dakovny email.
SMSky aj emaily vsetko od NCZI.
SMSky aj emaily vsetko od NCZI.
MB: Gigabyte B550 Vision D CPU: AMD Ryzen 9 3900X/Noctua NH-D12L RAM: Gigabyte Designare 128 GB 3200 MHz CL16 GPU: AMD Radeon Pro Ⅶ SSD: 2 × Samsung 990 PRO 2 TB HDD: 2 × WD40EZRZ PSU: Seasonic PRIME Fanless TX-700 ODD: Pioneer BDR-XS07B-UHD CASE: Lian Li PC-O11 WXC FAN: 6 × Noiseblocker Multiframe M12-1 LCD: NEC PA301W | NEC LCD2090UXi KB: Filco Majestouch 2 MX Brown | Ducky One 2 Mini MX Blue MOUSE: Zowie FK2/Zowie P-SR HP: Beyerdynamic DT 990 PRO TV: Pioneer PDP-LX5090H
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
No ja som sa nakoniec dovolal na tu nestastnu linku, tvrdili mi, ze az do 40 dni Pfizer, tak som zvedavy.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Prihlasil sa niekto na sputnik?
Ja mam druhu davku astry za sebou
Ja mam druhu davku astry za sebou
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Tak nakoniec mi dosiel mail na sobotu, 30. den od prvej davky. Takze to nemusi byt presne na 28. den. Mozno to aj s tym suvisi, ze som siel ako nahradnik v ramci KSK.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Rozmýšlam, že či čítam vtipník alebo správy.Premiér nie je zástancom finančnej motivácie k očkovaniu, nevylučuje ju však.
„Aj my sme diskutovali, že cestou môže byť finančná motivácia. Som zástancom toho, aby sme ľuďom v prvom rade vysvetľovali dôležitosť očkovania, s ktorým prichádza sloboda," uviedol Eduard Heger a dodal, že to je podľa neho dostatočná motivácia.
Vacsina sputnikarov je 60+ bez zaujmu o ockovanie inde nez pri "svojom" lekarovi co najblizsie k domovu. Medzitym sputnik chcu davat iba v par mestach, takze vacsina musi cestovat pre ockovanie desiatky, mozno aj sto kilometrov.
Potom su 60+ nesputnikari, ktori tiez nechcu cestovat. Dufam ze pre tuto skupinu uz aspon planuju sfunkcnenie mobilnych ockovacich centier, aby ich o mesiac, mesiac a pol mohli spustit ked cakaren bude prazdna.
Potom tu mame necelych 800 tisic ludi, co mali pozitivny test, tato skupina tiez nema momentalne dovod ponahlat sa na ockovanie - ukazkovym pripadom je akysi Igor M., minister financii. Tato skupina sa tiez na ockovanie nebude ponahlat.
Kedze okrem 'dobreho pocitu' neexistuje ziadne zvyhodnenie/odmena za ockovanie, tak kopec ludi to proste nespravi, pretoze si myslia, ze prace oni budu mat mierny priebeh (rozumej neskoncia v nemocnici, vylezia doma). A pravdepodobne maju aj pravdu, akurat pre tych co sa netrafia bude asi dalsia vlna este horsia nez tato, kedze je velka sanca ze v nasledujucich 2-3 mesiacoch nam odide kopec lekarov a sestriciek bud do dochodu alebo zahranicia.
Skupina, ktora isla na ockovanie pre vlastne zdravie uz je v cakarni na prvu alebo druhu davku, pripadne uz maju obe ockovania za sebou. Pre zvysok argument "sloboda" (ktory mimochodom momentalne znamena nulovy rozdiel oproti nezaockovanym) nefunguje.
Mobilné očkovanie už dávno funguje, aj keď v menšej miere, očkovanie u obvodných začína pilotnými fázami. Púšťajú to postupne, po fázach, s klesajúcim vyťažením veľkokapacitných centier budú rozširovať tieto menej efektívne spôsoby. Nedavno som sem dával link na rozhovor o tejto téme.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
60+ a Sputnik nejde dokopy, nemá schválenie, iba do 60r.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
To som ani nespomenul, ja som pisal iba o dovodoch preco nechcu ist.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Dovody preco vacsina ludi nechce ist: https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slov ... ge_id=5607
300 ludi uz malo zavazne vedlajsie ucinky na slovensku + 3 urmtia. Imho ta statistika je slaba jak caj lebo viem o dalsich dvoch pripadoch z okolia, kedy ludia kratko po vakcine opustili tento svet (infarkt). Mozno nahoda, mozno nie.
Len minimum ludi pred vakcinou absolvovalo protilatkovy test. Z mojho zaockovaneho okolia nikto okrem radicov, ktorym som to odporucil. Vysledok? Oficialne covid neprekonali, neoficialne asi obaja v novembri ( priebeh chripky) a dnes maju stale dostatok protilatok. Im by bola aktualne vakcina viac na skodu a ako uzitok.
300 ludi uz malo zavazne vedlajsie ucinky na slovensku + 3 urmtia. Imho ta statistika je slaba jak caj lebo viem o dalsich dvoch pripadoch z okolia, kedy ludia kratko po vakcine opustili tento svet (infarkt). Mozno nahoda, mozno nie.
Len minimum ludi pred vakcinou absolvovalo protilatkovy test. Z mojho zaockovaneho okolia nikto okrem radicov, ktorym som to odporucil. Vysledok? Oficialne covid neprekonali, neoficialne asi obaja v novembri ( priebeh chripky) a dnes maju stale dostatok protilatok. Im by bola aktualne vakcina viac na skodu a ako uzitok.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Neviem o ničom, čo by dokazovalo, že vakcína je na škodu, ak si prekonal ochorenie.
Cize vies prd, ale podla teba je statistika slaba jak caj.
Spoiler: ukázať
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ak niekto dostane par dni po vakcine infarkt, tazko dokazat, ze je to kvoli vakcine a zaroven je tazke dokazat, ze to kvoli vakcine nie je. Taketo pripady by bolo vhodne do tejto statistiky nejakym sposobom zahrnut napriklad ako: "umrtie do 14 dni od podania vakciny s nepreukazanou suvislostou" . Ja si myslim, ze na vynimky schvalena vakcine si takuto statistiku zasluzi a tiez si myslim, ze v statistike su len pripady, kde je suvislost s vakcinou nepriestrelna.
Riskovat vedlajsie ucinky ak mas protilatky nie je na skodu?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X