Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit
Pise ze ma hassio, tam standardne ani ssh nie je, je to dost orezany system
Spoiler: ukázať
jj hassio os - to je oficialny os pre home assistanta. ssh pristup ako taky tam mam (root) ale neviem ako to nainstalovat. Viac menej nejako to urcite ide lebo je na to navod priamo na HA: https://www.home-assistant.io/integrations/hdmi_cec/
ale konkretne takto mi to nejde (mozno nieco robim zle)
ale konkretne takto mi to nejde (mozno nieco robim zle)
este pre info doplnim vystup z prikazov podla navodu vyssie
Kód: Vybrať všetko
sudo apt install cec-utils
sudo: apt: command not found
echo scan | cec-client -s -d 1
zsh: command not found: cec-client
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
a mas tam nainstalovane sudo? ak mas pristup ako root tak sudo nepotrebujes, ale hassio som pouzival asi tyzden, potom som presiel na docker, tak neviem povedat ako to funguje.
som to skusal aj so sudo aj bez - vystup rovnaky.
brw u mna bol ten ten supervised nestabilny preto som presiel na hassio os
brw u mna bol ten ten supervised nestabilny preto som presiel na hassio os
len update ak by to zaujimalo aj ostatnych philipserov: Nahodou som zistil ze ak na tv spustim appku vlc (mozno aj inu, netestoval som) a vypnem tv ked je spusteny vlc tak potom tv neprejde do deep sleepu a da sa zobudit hocikedy aj cez lan resp. HA
Paradox je ze v pripade philips integracie sa HA neda pouzit na pohybovanie / ovladanie v appkach pretoze v HA nie su sipky - ovladacies prvky pohybu.Asi by sa dali tlacidla doplnit (napisat kod) ale to uz je cez moj aktualny skill limit.
Paradox je ze v pripade philips integracie sa HA neda pouzit na pohybovanie / ovladanie v appkach pretoze v HA nie su sipky - ovladacies prvky pohybu.Asi by sa dali tlacidla doplnit (napisat kod) ale to uz je cez moj aktualny skill limit.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Neviem ci nie je lacnejsie kupit IR krabicku a naparovat ju na TV ako nechavat TV v spanku kvoli zobudzaniu. Nemas moznost vyskusat kolko ti to zerie? Investicia sa ti asi rychlo vrati, kedze IR krabicky napr. Tuya co mam ja doma stoji nejakych 11e a mne to riesi aj stropne svetlo z OBI a Vero4K s Hyperion boxom.. a to IR zerie 2W, co je asi menej ako TV v spanku
aj mna sameho by to zaujimalo kolko to zerie ale nemam to ako vyskusat zatial aj ked uz sa dlhsie chystam kupit zasuvku s meranim spotreby este som sa k tomu nedostal. Ale myslim ze taka tragedia to nebude zase a kupovat dalsi kus hw sa mi moc kvoli tomu nechce (uz to pomaly nemam kam davat ) ono ja ten WOL alebo vseobecne ovladanie mimo ovladac v praxi mozno ani nebudem vyuzivat. Teraz sa s tym hram lebo som "objavil" HA ale ten hype ma mozno o chvilu prejde