Inteligentná zásuvka
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Inteligentná zásuvka
@molnart mas s tou zasuvkou skusenosti? podla toho co citam, daju sa ovladat a nastavovat cez mobilnu aplikaciu. Za tie peniaze fajn ponuka
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mam asi 8 kusov, niektore wifi, niektore zigbee. trochu beriem s rezervou to meranie spotreby, lebo napr. pri rekuperacii ked bezi doohrev tak spotreba preskakuje medzi 20w a 900w, namiesto toho ze by ukazoval konstatnych dajme tomu 100w. potom este na racku mi pride ze ukazuje vela, podla zasuvkoveho meraca mam spotrebu 110w na server s 45w cpu + 4 disky, poe switch, router a ked sa divam na spotrebu na faze ked nikto nie je doma, tak tam mi ukazuje len 75w, ale ani ten merac na faze nemusi byt presny
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
meranie beriem ze to je taky bonus a par percentna nepresnot by mi nevadila. Objednal som 3ks tych zasuviek. Paci sa mi to ovladanie cez aplikaciu v telefone a moznost jej ovladania
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
tiez mam zopar tych co postol molnart, zopar immax predlzovaciek a vsetko funguje. vyhoda ze to fakt ide sparovat pomaly s cimkolvek a daju sa robit aj automatizacie. Napr. u mna ked vypnem svetlo pri PC, vypne mi zasuvku s repro, zvukovkou .. akurat by som chcel este tlacitka na spustanie scen manualne, no to uz je len zigbee a kvoli tomu sa mi nechce riesit zigbee branu
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
LAN zigbee brany stoja 20-30e to by si vedel aj relativne bezbolestne spojazdnit
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
To mas sice pravdu, ale ako som pisal, ta kompatibilita je trochu problem, ak uz mas toho viac. Takze ti ostava len Philips Hue brana za dvojnasobok. To nie je taka zla cena, ale kvoli 4 teplomerom, 3 zasuvkam a 2 vypinacom mi to pride zbytocne vela a zas keby som kupil teraz lacnejsiu, musel by som ju menit, ked zacnem riesit IKEA/Philips/Samsung komponenty
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Problem je, ze vyrobcov Zigbee zariadeni je vela a castokrat si to ohybaju podla seba. Takze sice vidis zariadenie pripojene na brane, ale nevies z neho vycitat hodnoty, ovladat funkcie, pripadne sa zariadenie z neznameho dovodu po chvili odpaja.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
s nejakymi ikea alebo tuya zigbee gatewaymi nemam skusenost, na zigbee pouzivam home assistant a deconz usb stick a ten zatial podporoval vsetko okrem lidl smart zavlazovacieho ovladaca, ale tusim posledna verzia pridala aj to, len som este neskusal.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
no zavisi ako velmi by sa stym isiel hrat, na nete ludia pouzivaju iba zopar cipov a funguje im to (napr. taka hue brana je dost na nic mimo HUE ekosystem)
napr. lidl brana sa da pekne preflashovat a je z toho paradna gateway ale to uz zas chce mat niekde aj nejaky HA alebo nieco podobne
na take domace zuvanie teraz vyslo all in one napr.
https://itead.cc/product/sonoff-ihost-smart-home-hub/
uvidime co to bude zac v praxi
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Tak som najprv radšej kúpil toto najprv ako tú zásuvku, keď pozerám ako tu píšete, že to nie je také ľahké ako som si myslellepermessiah napísal: ↑Ut 07. Mar, 2023, 21:48 No to ti asi neporadim, ja som to kupil na ebay, presne taketo:
https://www.sleepsolutions.com.au/light ... c-displays
Našiel som toto na Aliexpresse: https://www.aliexpress.com/item/1005005250758450.html prekvapivo za 10 dní to prišlo SPS kuriérom
Je super, že tam je viacej veľkostí aj jeden veĺký papier kde si viem nastrihať na akú veľkosť chcem. Ale... vôbec nie je to prehliadné, je to úplne čierne a nie je cez to vidno prelepil som najväčšiu ledku na dokovacej stanici, na vysácač to asi lepiť nebudem keďže by to vyzeralo úplne škaredo a zároveň potrebujem vidieť či svieti
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
No to bude tym, ze si kupil 80% blackout (a mozno ti poslali 100% blackout). Original je tusim 50% a ked prelepis 2x cez seba tak 80%.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Ďakujem za upozornenie, takže moja chyba, že som poriadne neprečítal si popis, ono som pozeral skôr obrázky v popise chcel som hlavne podľa recenzií, ale nenašiel som vôbec žiadne také kde by nejaké recenzie boli Ale aj tak blbosť tam majú, že 80% keď mi prišlo 100% ešte, že to nestálo tak veľa aby ma to mrzelo, aj keď som blbec objednal dvakrát od iných predajcov a vyzerá to tak, že to prišlo ako keby od toho istého predajcu to isté, len rôzne ceny majú
Našiel som teda ďalšie a tam sa píše 50% - 70% tak som zvedavý či príde to čo má a nepošlú mi to isté čo už mám Nechám sa prekvapiť
Ja len nechápem aký má zmysel dávať na spotrebiče tak silné diódy. Niekedy vedia pekne spraviť, že už od výroby je dióda rovno prekrytá čiernym/bielym polopriepustným plastom, ako na routroch/satelitoch. Ale tu na mojom robotickom vysávači na dokovacej stanici proste dali jednu veľkú modrú diódu, ktorá nie je nijak prekrytá žiadnym plastom. Pritom si myslím, že keby to prekryli tak by to určite nestálo na výrobu viac peňazí
Našiel som teda ďalšie a tam sa píše 50% - 70% tak som zvedavý či príde to čo má a nepošlú mi to isté čo už mám Nechám sa prekvapiť
Ja len nechápem aký má zmysel dávať na spotrebiče tak silné diódy. Niekedy vedia pekne spraviť, že už od výroby je dióda rovno prekrytá čiernym/bielym polopriepustným plastom, ako na routroch/satelitoch. Ale tu na mojom robotickom vysávači na dokovacej stanici proste dali jednu veľkú modrú diódu, ktorá nie je nijak prekrytá žiadnym plastom. Pritom si myslím, že keby to prekryli tak by to určite nestálo na výrobu viac peňazí