nebude to aj kvoli tomu, ze amd ma vacsinou viac vram v danej triede?
ked si porovnas napr obsadenie vram v hrach na 4090 vs 4070, tak tiez mas na 4090 viac obsadene (a nie je to tym, ze by 4070 bola na limite)
Na alze sa vypredali tie lespie ako rozky.
Mal by som otazku na majitela 7800xt. Ake to ma minimalne rpm na fanoch? Nemyslim teraz nulove, co ma karty v idle, ale tie, ktore su pri rozbehnuti sa fanov pri vyssich teplotach.
Zoltan Balaton napísal: St 20. Sep, 2023, 09:33
Na alze sa vypredali tie lespie ako rozky.
Mal by som otazku na majitela 7800xt. Ake to ma minimalne rpm na fanoch? Nemyslim teraz nulove, co ma karty v idle, ale tie, ktore su pri rozbehnuti sa fanov pri vyssich teplotach.
Čauko,
skúsil som teraz ale musel som vypnúť všetky ventilátory v case aby sa to realne dostalo na teplotu aby to triggerlo fans a otačky sú 550-750rpm cca 18% písalo gpu-z prikladam log file z gpu z, realne ked máš aspon nejaky airflow v case tak idle / bežná praca prípadne youtube tú teplotu ani nedostane aby sa tie ventilátory zapli.
Ahojte. Otázka: mám 7800xt od saphire Nitro+ a pri hrách sem tam výpíše nejaký error alebo hra zamrzne a musím ju jedine vypnúť. Môže to byt kvôli tomu že pri zapojení karty som použil jeden kábel ktorý ma dve vetvy ? Niekde som čítal že treba zvlášť dva káble zapojiť. Alebo je to kvôli zlým ovládačom amd ?
Máš tú kartu už dlhšie a nerobila problém, či si ju kúpil teraz a hneď je problém?
Káble nezvyknú robiť problém, ale môžu. Radšej zapoj dva samostatné káble.
Pozri teploty, hlavne hotspot či sa neblíži k 100°C.
Ak máš OC/UV, skús to zrušiť/zresetovať na default. Aj keď sa UV/OC javí stabilné v niektorých hrách, inde stabilné nemusí byť.
Ak používaš Afterburner alebo podobné utility, vypni ich. Môžu robiť problémy.
Ak máš AMD CPU, nainštaluj najnovšie AMD chipset driver a UEFI.
Overiť si že máš aktuálne ovládače GPU je asi samozrejmosť, ale over aj či korektné. Ak dlhšie ignoruješ upozornenie v Adrenaline že sú vonku nové ovládače a nenainštaluješ ich tak Windows si občas zmyslí že ich nahradí svojimi a vtedy začína sranda, zvyčajný príznak je že sa ti neotvorí ovládací panel Adrenaline alebo mu to strašne dlho trvá. Istota je stiahnuť aktuálne zo stránky AMD a spraviť reinstall.
Ktorá hra to robí a aký error vypíše? Robia to aj iné hry? Môže to byť aj hrou a nemusí to byť len s AMD kartou, stáva sa že hry padajú hlavne v dnešnej dobe keď je mantra vydáme hru dnes a chyby možno opravíme o rok. Vždy ma fascinuje keď problémy hry s nVidiou je chyba hry, problémy hry s AMD je chyba AMD.