Kúpa ťuknutého hdd
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Kúpa ťuknutého hdd
HDd padnuty na roh , mno ja by som tipol mrtvola kedže to je ten najhorši pád
Spoiler: ukázať
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Je na tom napísané recertified. Vraj je to tak z továrne.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Dobry for.
Akekolvek recertified/refurbished produkty z tovarni rozhodne neodchadzaju mechanicky poskodene. Na to idu do tovarne, aby sa na nich riadnym sposobom spravila generalka a vymenilo, co je potrebne.
Uvazovat o kupe toho disku si skratka mal prestat ihned, ako si uvidel ten preliaceny roh.
Alebo ked uz chces silou-mocou prist o peniaze, posli mi tu sumu na ucet, vyuzijem ju urcite lepsie.
Akekolvek recertified/refurbished produkty z tovarni rozhodne neodchadzaju mechanicky poskodene. Na to idu do tovarne, aby sa na nich riadnym sposobom spravila generalka a vymenilo, co je potrebne.
Uvazovat o kupe toho disku si skratka mal prestat ihned, ako si uvidel ten preliaceny roh.
Alebo ked uz chces silou-mocou prist o peniaze, posli mi tu sumu na ucet, vyuzijem ju urcite lepsie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Aj keď bol spravený test povrchu? Bez chýb? Ani tak nie?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Som pozrel čo stojí nový - cca 420€ a niekto chce 180€ za disk, čo utrpel dosť silný náraz???
Ako sorry, ty si nejaký náraz neutrpel?
By som to nezobral ani za 1/4 ceny nového, je to mechanický disk, kde to rotuje a to ložisko dostalo tiež ranu, tie platne tiež dačo vážia
Ako sorry, ty si nejaký náraz neutrpel?
By som to nezobral ani za 1/4 ceny nového, je to mechanický disk, kde to rotuje a to ložisko dostalo tiež ranu, tie platne tiež dačo vážia
Naposledy upravil/-a Ivko v Ne 27. Okt, 2024, 16:26, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
NIE, nekupuj to.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
kejda, ty sa stale pytas ci ho kupit? uz niekolkokrat ti tu bolo napisane nie a aj odovodnenie. Co viacej chces pocut? Ak chces tak si ho kup, aj ked ti vsetci vravia nie. Ten disk nema cenu a z tovarne urcite nie je. Tak ako pise shiro, ani ja som sa este s takto tuknutym hdd z tovarne nestretol. Vsetky disky co som mal refurbrished a podobne, boli bez vizualnych chyb, bez mechanickeho poskodenia a odtestovane a bola na ne zaruka
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
pridam taky fun fact: pol roka dozadu som kupoval 8 12TB diskov po 90 eur za kus vratane DPH. vsetky disky mali na sebe datum vyroby 2020, jeden bol 2023 a oznaceny ako recertified, podla SMART mal takmer nulovy nabeh. hadajte ktory zdochol do tyzdna. nastastie raklamacia uznana, peniaze vratene.
za ten disk by 180 eur bola adekvatna cena kebyze nema ziadny znak fyzickeho poskodenia. takto mozno za 50-80 eur by to stal za risk.
ale zasa kebyze chces mat istotu, tak napis na podporu seagate, seriove cislo mas, mozno ti potvrdia ze ten disk bol naozaj takto recertifikovany
za ten disk by 180 eur bola adekvatna cena kebyze nema ziadny znak fyzickeho poskodenia. takto mozno za 50-80 eur by to stal za risk.
ale zasa kebyze chces mat istotu, tak napis na podporu seagate, seriove cislo mas, mozno ti potvrdia ze ten disk bol naozaj takto recertifikovany
OK. Ďakujem. Nie nekúpim. Ale opýtam sa na to. Keď vy viete že mohlo dôjsť k poškodeniu ložiská. Alebo niečoho iného tak určite nie. Nejde o peniaze ale mal by som tam uložené fotky a videá čo som natočil za posledných 30 rokov a to je pre mňa nevyčísliteľná hodnota. Takže určite toto riskovať nechcem. Musím teda pozrieť niečo iné. Lebo moje disky majú už okolo 60 tisíc hodín najazdené a viac. Neviem kedy ktorý môže odísť a ako to zistiť. Niektorý sa dlhšie rozbieha. Ale ten má len 40tisic hodín.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Pri tolkych nabehanych hodinach ich vymen vsetky co najskor.
Dolezite veci za poslednych 30r mas mat zalohovane 3-2-1 systemom a kludne aj v 2-3 kopiach kazdeho disku + spakovane niekde v cloude na heslo.
Su ludia, ktori nezalohuju, a su taki, co sa to naucili. Bohuzia v 99% tou najhorsou metodou - odidenim disku a stratou dat. Lebo ignorovali rady okolia. Vyrastanie dietata uz druhy krat nenafotis.
Dolezite veci za poslednych 30r mas mat zalohovane 3-2-1 systemom a kludne aj v 2-3 kopiach kazdeho disku + spakovane niekde v cloude na heslo.
Disky so zalohami pouzivaj len na zalohy, nieze ti budu bezat kazdy den v PC. Maj ich ulozene v antistatickom sacku vo vystlanej klabici v skrini. Zaloh nieje nikdy dost.Čo pravidlo 3-2-1 obsahuje?
3- Vytvorte 3 kópie vašich dát (viac neuskodi)
2- Uložte tieto kópie na dve (ci viac) odlisnych medii. V pripade domaceho uzivatela na fyzicky iny HDD, externy, vypalit na DVD a pod.
1- Majte aspoň 1 zálohu mimo hlavnej lokality, offline v zabezpečenom priestore (ine bydlisko, cloud atd.)
Su ludia, ktori nezalohuju, a su taki, co sa to naucili. Bohuzia v 99% tou najhorsou metodou - odidenim disku a stratou dat. Lebo ignorovali rady okolia. Vyrastanie dietata uz druhy krat nenafotis.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
kolko mas dat ktore su seriozne dolezite? pozri veci backblaze alebo amazon glacier deep archive, tam si vies nahrat stovky gigabitov dat za doslova par centov mesacne.