Pracovny NB do cca 2k
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: Pracovny NB do cca 2k
kupil som teraz zbook 14 a je to taky do pohody notebook, nic extra. power button vedla DEL je vtip
a teda ja by som bez 120Hz nekupil uz nic je to utrpenie aj na browsovanie ked uz si zvyknes.
a teda ja by som bez 120Hz nekupil uz nic je to utrpenie aj na browsovanie ked uz si zvyknes.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
No ten Zbook hlavne nema moznost nabijat z USB-C, co je jeden z dovodov, preco chcem zmenu, tak mozno G12 ale parametrovo vyzeli zaujimavo.
Nejako som celkovo rozcarovany z tych notebookov, cakal som, ze pri TB3 a TB4 uz to bude beznejsie mat to vsetko na jednom kabli a zaroven moznost upgradovat aspon ten zaklad.
Asi pockam co to bude o 2-3 mesiace a uvidim potom
Nejako som celkovo rozcarovany z tych notebookov, cakal som, ze pri TB3 a TB4 uz to bude beznejsie mat to vsetko na jednom kabli a zaroven moznost upgradovat aspon ten zaklad.
Asi pockam co to bude o 2-3 mesiace a uvidim potom
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
myslis... Power Button medzi zriedka pouzivanymi klavesami Delete a End ?
na kazdom notebooku mam uz 20 rokov nastavene ze "When I press power button" ... "Do nothing".
Navyse, aby sa ta masina uspala (aj to sa da nastavit) alebo vypla, musis ten gombik podrzat tusim 400ms alebo tak nejak. Proste nie je to na ťukanec.
Neviem ake ma panty, konstrukciu celkovo atd, ale 5 rocna fabricka zaruka on-site ma nechava hodne kludne spat.
Isteze, nema 1370Hz displej, 2x 4090 grafiky atd, toto je proste bizniznoutbuk. U mna po troch mesiacoch nelutujem ani trochu.
Zmieneny Zbook G10 som este nijak inak nenabijal nez cez USB-C a ani nebudem: inak totiz nabijat nejde. To iste linkovany G11 = vyhradne USB-C.
USB-C mas vsade, co nema dedikovanu grafiku a aj tam stretnes zopar modelov co maju 100W/140W usb-c.
Samozrejme Zbook G10+ funguje s PowerBankami, pouzil som zopar rozlicnych kusov. Lahoda : v pohode vyuzije aj slabe 20W / 22W modely, v pripade ak chvilkovo potrebuje viac energie tak sa proste taha z baterky.
2-3 mesiace pockaj, zrejme sa dovtedy objavia nove modely s 5060/5070/5080 grafikami. Tu na fore uz boli nejake dve-tri taketo temy, ja osobne som tiez jednu zalozil, tiez som sa nikam daleko nedostal a aj si hovorim ked som videl tuto tvoju - este bola prazdna bez jedineho prispevku - ze kam sa teraz dostaneme.
Nechcel som tazku masinu (2.5kg+), nechcel som tehlovy zdroj (200W+), nemozem mat leskly displej cize papa vsetky OLEDy, nemozem mat naletovanu pamat takze papa 90% ponuky na trhu od 700-1300 eur, nechcem dedikovanu grafiku lebo k tej sa viaze aj velky zdroj aj vaha ale hlavne spotreba statisticky slaba vydrz na baterku a hukot ventilatorov, chcel som 16+ displej uplne idealne 18" ... v principe jedine z coho som zlavil z "wanna be" bol ten displej, lebo ajtak budem pouzivat externe. Len skoda tych momentov kedy niekam idem : do auta som prihodil 32" 4K krabicu a je to. Hajde k moru do Talianska.
na kazdom notebooku mam uz 20 rokov nastavene ze "When I press power button" ... "Do nothing".
Navyse, aby sa ta masina uspala (aj to sa da nastavit) alebo vypla, musis ten gombik podrzat tusim 400ms alebo tak nejak. Proste nie je to na ťukanec.
Neviem ake ma panty, konstrukciu celkovo atd, ale 5 rocna fabricka zaruka on-site ma nechava hodne kludne spat.
Isteze, nema 1370Hz displej, 2x 4090 grafiky atd, toto je proste bizniznoutbuk. U mna po troch mesiacoch nelutujem ani trochu.
Zmieneny Zbook G10 som este nijak inak nenabijal nez cez USB-C a ani nebudem: inak totiz nabijat nejde. To iste linkovany G11 = vyhradne USB-C.
USB-C mas vsade, co nema dedikovanu grafiku a aj tam stretnes zopar modelov co maju 100W/140W usb-c.
Samozrejme Zbook G10+ funguje s PowerBankami, pouzil som zopar rozlicnych kusov. Lahoda : v pohode vyuzije aj slabe 20W / 22W modely, v pripade ak chvilkovo potrebuje viac energie tak sa proste taha z baterky.
2-3 mesiace pockaj, zrejme sa dovtedy objavia nove modely s 5060/5070/5080 grafikami. Tu na fore uz boli nejake dve-tri taketo temy, ja osobne som tiez jednu zalozil, tiez som sa nikam daleko nedostal a aj si hovorim ked som videl tuto tvoju - este bola prazdna bez jedineho prispevku - ze kam sa teraz dostaneme.
Nechcel som tazku masinu (2.5kg+), nechcel som tehlovy zdroj (200W+), nemozem mat leskly displej cize papa vsetky OLEDy, nemozem mat naletovanu pamat takze papa 90% ponuky na trhu od 700-1300 eur, nechcem dedikovanu grafiku lebo k tej sa viaze aj velky zdroj aj vaha ale hlavne spotreba statisticky slaba vydrz na baterku a hukot ventilatorov, chcel som 16+ displej uplne idealne 18" ... v principe jedine z coho som zlavil z "wanna be" bol ten displej, lebo ajtak budem pouzivat externe. Len skoda tych momentov kedy niekam idem : do auta som prihodil 32" 4K krabicu a je to. Hajde k moru do Talianska.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
No praveze v popise je, ze
2× USB-C s Thunderbolt 4
- podpora DisplayPort 1.4
- prenosová rýchlosť signálu 40 Gb/s
- notebook nepodporuje napájanie cez USB-C
a kedze tam vidim klasicky kolik HP, tak tomu sa moze dat aj uverit. Nebolo by to prve HP, ktore nejde z USB-C napajat (a ak ano, tak ako dlho) .. HP Spectre mojej zeny by vedelo hovorit, ze kolko mesiacov zhruba vydrzi doska s 90W USB-PD
2× USB-C s Thunderbolt 4
- podpora DisplayPort 1.4
- prenosová rýchlosť signálu 40 Gb/s
- notebook nepodporuje napájanie cez USB-C
a kedze tam vidim klasicky kolik HP, tak tomu sa moze dat aj uverit. Nebolo by to prve HP, ktore nejde z USB-C napajat (a ak ano, tak ako dlho) .. HP Spectre mojej zeny by vedelo hovorit, ze kolko mesiacov zhruba vydrzi doska s 90W USB-PD
-
- Pokročilý používateľ
hmmmm pravda, je to trochu zašmodrchané ale ma to TandrBolt 4, tak sa to musi aj kŕmiť cez TandrBolt. A samozrejme to funguje :
https://kaas.hpcloud.hp.com/pdf-public/ ... k-SK-1.pdf
strana 86, USB-C od 30 wattov vyssie - teda aj klasicke konektorove adaptery az po 240W, ale aj USB-C.
Strana 6 toho isteho manualu ukazuje samostatny napajaci konektor pri 2x TandrBolt portoch a strana 7 absolutne jasne hovori :
"Napájací konektor USB Type-C® a porty Thunderbolt™ s funkciou HP Sleep and Charge a výstup DisplayPort™ (2) Slúži na pripojenie sieťového napájacieho adaptéra s konektorom USB Type-C poskytujúcim napájanie počítaču. Ak je to potrebné, nabíja batériu počítača."
Zbook G10 aj G11 existuju dve rady :
1) Power, co som si doteraz myslel ze je vyhradne model s dedicated GPU ale urcite mu patri hore linkovany manual (https://support.hp.com/sk-en/product/se ... 2102162739) a potom
2) FireFly, odlahceny len s integrovanou grafikou v procesore (https://support.hp.com/sk-en/product/de ... 2101990486) ktory vobec samostatny napajaci konektor nema. Kedze nema dedicated grafiku, nezere 200 wattov a preto mu 65W usb-c bohato staci. Manual tu https://kaas.hpcloud.hp.com/pdf-public/ ... k-SK-1.pdf strana 6. Nabija sa vyhradne cez USB-C pretoze nic ine nema.
teda vlastne este aj Studio a Fury no, neboj sa USB-C. Ked vyrobca povedal ze 4 roky zaruka, tak ti nabeton viem slubit, ze minimalne 4 roky to budes nabijat cez USB-C pokial nestratis fakturu.
https://kaas.hpcloud.hp.com/pdf-public/ ... k-SK-1.pdf
strana 86, USB-C od 30 wattov vyssie - teda aj klasicke konektorove adaptery az po 240W, ale aj USB-C.
Strana 6 toho isteho manualu ukazuje samostatny napajaci konektor pri 2x TandrBolt portoch a strana 7 absolutne jasne hovori :
"Napájací konektor USB Type-C® a porty Thunderbolt™ s funkciou HP Sleep and Charge a výstup DisplayPort™ (2) Slúži na pripojenie sieťového napájacieho adaptéra s konektorom USB Type-C poskytujúcim napájanie počítaču. Ak je to potrebné, nabíja batériu počítača."
Zbook G10 aj G11 existuju dve rady :
1) Power, co som si doteraz myslel ze je vyhradne model s dedicated GPU ale urcite mu patri hore linkovany manual (https://support.hp.com/sk-en/product/se ... 2102162739) a potom
2) FireFly, odlahceny len s integrovanou grafikou v procesore (https://support.hp.com/sk-en/product/de ... 2101990486) ktory vobec samostatny napajaci konektor nema. Kedze nema dedicated grafiku, nezere 200 wattov a preto mu 65W usb-c bohato staci. Manual tu https://kaas.hpcloud.hp.com/pdf-public/ ... k-SK-1.pdf strana 6. Nabija sa vyhradne cez USB-C pretoze nic ine nema.
teda vlastne este aj Studio a Fury no, neboj sa USB-C. Ked vyrobca povedal ze 4 roky zaruka, tak ti nabeton viem slubit, ze minimalne 4 roky to budes nabijat cez USB-C pokial nestratis fakturu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Urcite sa daju najst dovody preco nie ten HP zbook, ale chybajuce USB nabijanie to nebude.
Ten popis v obchode je chybny.
Ten popis v obchode je chybny.
to je negativum nie? Zbytocne vaha, teplo a hlavne spotreba(vydrz baterie) naviac.
ale vyzera ze vsetky mozu mat vsetko, len ide o chladenie a TDP komponentov...
https://www.hpmarket.cz/document.asp?dc=pruvodce-zbooky
ale vyzera ze vsetky mozu mat vsetko, len ide o chladenie a TDP komponentov...
https://www.hpmarket.cz/document.asp?dc=pruvodce-zbooky
Nicomu to moc nepomoze.
Kazdopadne, vravim uz dlho, nestoja za tie peniaze tie zbooky. Sice sa ti to nerozpadne pod rukami ale taky basic notebook.
Jeej, kvalitnejsi probook. A tam skoncilo cele nadsenie.
Snad budes mat viac stastia. Alebo mensie ocakavania.
Kazdopadne, vravim uz dlho, nestoja za tie peniaze tie zbooky. Sice sa ti to nerozpadne pod rukami ale taky basic notebook.
Jeej, kvalitnejsi probook. A tam skoncilo cele nadsenie.
Snad budes mat viac stastia. Alebo mensie ocakavania.
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
to by bolo smutne kedze v baleni je usb-c adapterlepermessiah napísal: Po 13. Jan, 2025, 15:28 No ten Zbook hlavne nema moznost nabijat z USB-C, co je jeden z dovodov, preco chcem zmenu, tak mozno G12 ale parametrovo vyzeli zaujimavo.
a kde vidis kolik? - 16tka https://www.hpobchod.sk/library/configu ... G11_4b.jpga kedze tam vidim klasicky kolik HP, tak tomu sa moze dat aj uverit.
no vidis a keby nevymyslali blbosti a nechali separatny button mimo klavesnicu tak by si nemusel nastavovat nicmp3turbo napísal: Po 13. Jan, 2025, 15:46 myslis... Power Button medzi zriedka pouzivanymi klavesami Delete a End ?
...
a teda ja som zobral s 2560x1600 120hz a pohoda... ale tak pre mna je to len prenosny notebook ked treba niekde vonku na lavicke fixovat produkciu (tento)
G10 mala este 5r zaruku G11 uz len 4
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
>> no vidis a keby nevymyslali blbosti a nechali separatny button mimo klavesnicu tak by si nemusel nastavovat nic
ako pisem, nastavujem to tak uz dve dekady, narcisticky bez milosti bez ohladu kde sa nachadza pawr batn
inak ano, na mnohych sucasnych notebookoch som si vsimol tieto "klavesnicove integracne asimilačné trendy".
ako pisem, nastavujem to tak uz dve dekady, narcisticky bez milosti bez ohladu kde sa nachadza pawr batn
inak ano, na mnohych sucasnych notebookoch som si vsimol tieto "klavesnicove integracne asimilačné trendy".
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Zo vsetkych tych spomenutych notebookov ma stale najviac oslovuju Thinkpady T. To, ze nemam rad strieborne notebooky zavazi, ale je to individualna vec. Tak napisem, co sa mne paci zasadne viac na Thinkpadoch, nez na Elitebookoch ci tych Delloch:
- Fucking RJ45 konektor, ktory tam stale je a dovidenia. Kazdy rok. Nie ako Elitebook, ze jeden rok nie je, potom je, potom zase nie je a nebodaj este ina uhlopriecka to ma inak. Na tom linkovanom Precisione ten port je, ci to ma kazdy rocnik a model, to neviem. Na nejake RJ45-USB dongle nie som zvedavy, to si mozu nechat uzivatelia Apfail "pracovnych" notebookov, ktorym Svaty Stefan schvalil zo dva porty, kam si striedavo zastrkavaju rozne konektory, ktore prave nemaju na notebooku.
- Som fanusik kovoveho tela (šasi, rollcage), ale nie uz tak uplne strieborneho hladkeho povrchu. Thinkpadacky matny povrch mi pride o triedu lepsi. Nehovoriac o dekli, kde od matneho plastoveho povrchu nikto nic neocakava a tak nejak to pasuje k sebe, ale strieborny plast bola vzdy vyfailovana imitacia niecoho kovoveho.
- Kurzorove sipky ma Thinkpad jediny normalne, tj. pyramidka tlacitok, ktore sa daju aj poslepiacky nahmatat. Nie ako Dell ci HP, kde je sipka hore a dole vlastne len rozkrojena klavesa napoly a clovek neviem v prvotnom okamihu, kde ma prsty. Nenavidim to.
- Spomenute Power tlacitko. Cpat to medzi tlacidla na klavesnici je imho ultra fail na urovni nejakeho Applu v style "chceme mat cisty vzhlad, lebo to je dolezite pre nasich non-binary zakaznikov v kaviarni u bradateho hipstera". Kolko stoji to jedno tlacidlo navyse? Uplne mi je proti srsti nemat to samostatne. Asi ako nejaka stara Chicony PS/2 klavesnica s Power tlacidlami nad sipkami. Vynalez hodny postihnuteho orangutana.
- Mega som si zvykol na cervenu stavovu LED hore na dekli (bodka nad "i"). Ma Dell nieco take? Na Elitebooku som nevidel. Ci len niekde v prdeli na boku, idealne smerom odo mna, ked je notas polozeny na stole.
- Mam rad hranaty dizajn. Oble notebooky mi pripominaju nejake stare low-cost ksunty z 2008. Zrovna ten Thinkpad je taky fajn hranaty. Elitebooky G8 a novsie uz tiez celkom zhranatili. Ten linkovany dell mi pride... taky vselijako meh zaobleny.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Ja som dnes nahodou vyriesil jeden problem a to, ze mi doma zacal monitor fungovat na 120Hz a notebook mi uz neodpaja napajanie USB-C, co predtym robil s tym ze "nedostatocne napajanie". A vyzera to tak, ze je problem v original TB4 kabli od Dellu. S nim som mal na zadnom USB-C len 5.4gbit (pise monitor), s novym TB4 240W 8K (a neviem co viac adidas, je to Ali..) mi to pise 8.1gbit a zrazu aj podporu HDMI2.1, VRR.. Este nech stichne na nulu v noci a vlastne nemusim menit notebook.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Takže si vyriešil problém za 2K za 2Eura cez Aliexpress
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Na noc daj do modreho modu pomocou fn+q
Na tomto ntb je fajn tekuty kov na cpu dost pomoze
Ale je to med takze to trochu poskodi chladic
___
EDIT a sorry pouzival som legion fan control preto to slo tak ticho
Na tomto ntb je fajn tekuty kov na cpu dost pomoze
Ale je to med takze to trochu poskodi chladic
___
EDIT a sorry pouzival som legion fan control preto to slo tak ticho
Naposledy upravil/-a stanomx v Ut 14. Jan, 2025, 21:53, upravené celkom 1 krát.