GPU pre World of tanks
Re: GPU pre World of tanks
Si skúšal pustiť WOW na tej iGPU v 7950X? Odvážny, má 2CU je to len zobrazovadlo, v 4K na nej sekajú aj 2D hry, pre porovnanie 6700XT má 40CU
Ak bola tvoja predstava 200€ tak tesne nad stoja bazárové 6700XT, ak by si s ňou nemal stabilných 60FPS (ak dobre pozerám toľko dá tvoj monitor) v 4K tak ti pomôže upscaling FSR cez ovládače alebo Lossless scaling (je na STEAMe za 7€, občas ho použijem na Gamepass hry kde nie je upscaling v hre), ak som dobre pozeral WOW nemá integrovaný upscaling priamo v hre. Alebo znížiš nejaký detail, alebo doplatíš za ešte lepšiu, nejaké poradil Miso
Keď namontuješ ktorúkoľvek kartu ktorú kúpiš over si aby ťa nebrzdil CPU, vraj občas bývajú problémy keď si Windows zmyslí a začne ako debil prehadzovať vlákna hry medzi rôznymi CCD, potom padajú FPS. Najjednoduchšie bude overiť či ti to brzdí FPS zakázaním jedného CCD. Ak bude rozdiel zanedbateľný tak máš po starostiach a nemusíš nič riešiť
Tiež som čítal že by to mohol riešiť aj nejaký nový update UEFI: https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -x3d-chips
Primárne mierené na X3D CPU lebo tam je rozdiel výraznejší, ale pomôcť by malo aj "bežným" Ryzen 9.
Ak bola tvoja predstava 200€ tak tesne nad stoja bazárové 6700XT, ak by si s ňou nemal stabilných 60FPS (ak dobre pozerám toľko dá tvoj monitor) v 4K tak ti pomôže upscaling FSR cez ovládače alebo Lossless scaling (je na STEAMe za 7€, občas ho použijem na Gamepass hry kde nie je upscaling v hre), ak som dobre pozeral WOW nemá integrovaný upscaling priamo v hre. Alebo znížiš nejaký detail, alebo doplatíš za ešte lepšiu, nejaké poradil Miso
Keď namontuješ ktorúkoľvek kartu ktorú kúpiš over si aby ťa nebrzdil CPU, vraj občas bývajú problémy keď si Windows zmyslí a začne ako debil prehadzovať vlákna hry medzi rôznymi CCD, potom padajú FPS. Najjednoduchšie bude overiť či ti to brzdí FPS zakázaním jedného CCD. Ak bude rozdiel zanedbateľný tak máš po starostiach a nemusíš nič riešiť
Tiež som čítal že by to mohol riešiť aj nejaký nový update UEFI: https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -x3d-chips
Primárne mierené na X3D CPU lebo tam je rozdiel výraznejší, ale pomôcť by malo aj "bežným" Ryzen 9.
Spoiler: ukázať
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
vsetko fajn ale ceny su mimo rozpocet ...dexterav napísal: Št 16. Jan, 2025, 21:08 tak 4k + 4090 200fps+
hodne fps dáva aj 4070ti 3860x1600 v pohode cez 160fps
rtx 3070 vyzera ako ok volba, i ked mi je luto dat 330 za take stare zelezo len na "mozno hranie"
skusal nemal som sajn o co sa jedna, pri kupe pc som neriesil grafiku lebo som ju nepotrebovalwingo napísal: Št 16. Jan, 2025, 21:38 Si skúšal pustiť WOW na tej iGPU v 7950X? Odvážny, má 2CU je to len zobrazovadlo, v 4K na nej sekajú aj 2D hry, pre porovnanie 6700XT má 40CU
neviem do akej miery to je relevantne, ale wot bezi na debiane navyse tieto veci su spanielska dedinawingo napísal: Št 16. Jan, 2025, 21:38 Si skúšal pustiť WOW na tej iGPU v 7950X? Odvážny, má 2CU je to len zobrazovadlo, v 4K na nej sekajú aj 2D hry, pre porovnanie 6700XT má 40CU
Ak bola tvoja predstava 200€ tak tesne nad stoja bazárové 6700XT, ak by si s ňou nemal stabilných 60FPS (ak dobre pozerám toľko dá tvoj monitor) v 4K tak ti pomôže upscaling FSR cez ovládače alebo Lossless scaling (je na STEAMe za 7€, občas ho použijem na Gamepass hry kde nie je upscaling v hre)
kupoval som ho presne pre taky ucel a ucel splna, som s nim spokojny - mam ho rovno pred sebou ako primarny na kodenie zaveseny na dvojramene z alzy. Slo mi pri nom len o rozlisenie - pracu. Farby su na ..... ale to mi nevadi, nepozeram na nom fimy a doteraz som ani nic nehralmp3turbo napísal: Št 16. Jan, 2025, 21:32 hele budem vtirka : skus mi strucne napisat volaco k tomu monitoru - ci si ho mam kupit. Chcem to vyhradne na kancelarsku robotu ako nenarocny uzivatel... cize ma nezaujimaju ghosty, 500Hz, jedna sa mi o kvalitu obrazu. Viem ze nie je vyskovo nastavitelny, je to VA cize pruser s farbami z uhla (ako to vyzera pri beznom sedeni cize v strede obrazovky ? registrujes zmenu farieb smerom ku krajom ?). Nedajboze to nebude mat uplne rozstrelene podsvietenie.
NEcakam od toho ziadne zazraky, proste je to najlacnejsie h0vienko na trhu. Len aby to nebolo uplne naprd.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Neviem ako výrazne klesne výkon v Linuxe ale tu pozerám že 6700XT dáva na Ultra v 4K cca 80-100FPS s Ryzen 5500 (na 4K zmení v 6:26) takže tá karta by ti mala stačiť aj bez upscalingu (predpokladám že v Linuxe by nefungovalo ani FSR cez AMD ovládače ani aplikácia Lossless scaling):
Hmm podľa tohto je aktuálne pokles nejakých 15% oproti Windows takže by si mohol mať aj tak stabilne cez 60FPS:
https://www.protondb.com/app/1407200/
Hmm podľa tohto je aktuálne pokles nejakých 15% oproti Windows takže by si mohol mať aj tak stabilne cez 60FPS:
https://www.protondb.com/app/1407200/
- mArtinko5MB
- Používateľ
Mam pocit, ze aj to by mi stacilo ... ps. predpokladam to tiez
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
inac tvoj monitor je len 60Hz cize nahanat sa za FPS nema zmysel
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
wotko nemá žiaden upscaling a wow aka lodičky majú FSR1
inak chodí to aj nejakých tých lepších iGPU
myslím hrateln
btw ak nechceš bazár tak 6600 200e, 4060 pod 300e
inak chodí to aj nejakých tých lepších iGPU
myslím hrateln
btw ak nechceš bazár tak 6600 200e, 4060 pod 300e
Naposledy upravil/-a dexterav v Pi 17. Jan, 2025, 19:32, upravené celkom 1 krát.
- mArtinko5MB
- Používateľ
100+ hlavne pre pripadne znizenie skrz linux a lutrislopo1 napísal: Št 16. Jan, 2025, 22:43 inac tvoj monitor je len 60Hz cize nahanat sa za FPS nema zmysel
6600 uz je velmi na hrane pre 4k gaming, 4060 vyzera OK
https://howmanyfps.com/games/world-of-t ... arch=tanks
https://howmanyfps.com/games/world-of-t ... arch=tanks
RTX 4060 ( nova ) vs 6700 XT ( bazar ) ?
4060 vyzera ze to bude zvladat na lock 60fps v pohodke
https://www.youtube.com/watch?v=Ak6uEQ2Z5Ys
Osobne by som radsej bral novu ( zaruka a pod. ), ked je taka moznost
napr toto https://www.alza.sk/gainward-geforce-rt ... 81.htm?o=3 ?
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Priplať za ASUS DUAL s chladičom s heatpipe, hento ak dobre pozerám má ako chladič len kus hliníka, to bude hlučné...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ze by to ubralo 40fps? hadam ee...
Tiez neviem o tom ze by WoT malo tzv. "Counterstrike syndrom", kde ludia vravia ze musia mat 100+fps inac to nieje ono a su lagy, ze oni to vidia citia na pohybe
Pokial chces co najviac fps, tak este pomoze zapnutie stareho sposobu renderingu, nie toho noveho "enhanced" ci ako to volaju, v nastaveniach hry.
Mam podobny, kuk podpis. Tiez je to VA. Sedim od toho cca 80cm. Na okrajoch je pozorovatelne stmavenie obrazu, kvoli horsim uhlom, ale nic tragicke. Musis mat svetlu plochu a pozriet sa na okraj. Da sa to prirovnat k slabemu vignette efektu. Ked sa posadim este o kusok dalej, takmer uplne to zmizne. V hrach to neregistrujem vobec.mp3turbo napísal: Št 16. Jan, 2025, 21:32 hele budem vtirka : skus mi strucne napisat volaco k tomu monitoru - ci si ho mam kupit. Chcem to vyhradne na kancelarsku robotu ako nenarocny uzivatel... cize ma nezaujimaju ghosty, 500Hz, jedna sa mi o kvalitu obrazu. Viem ze nie je vyskovo nastavitelny, je to VA cize pruser s farbami z uhla (ako to vyzera pri beznom sedeni cize v strede obrazovky ? registrujes zmenu farieb smerom ku krajom ?). Nedajboze to nebude mat uplne rozstrelene podsvietenie.
NEcakam od toho ziadne zazraky, proste je to najlacnejsie h0vienko na trhu. Len aby to nebolo uplne naprd.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- mArtinko5MB
- Používateľ
toto https://www.alza.sk/asus-dual-geforce-r ... 275882.htm ?wingo napísal: Pi 17. Jan, 2025, 09:27 Priplať za ASUS DUAL s chladičom s heatpipe, hento ak dobre pozerám má ako chladič len kus hliníka, to bude hlučné...
istota je gulometshiro napísal: Pi 17. Jan, 2025, 10:11Ze by to ubralo 40fps? hadam ee...
Tiez neviem o tom ze by WoT malo tzv. "Counterstrike syndrom", kde ludia vravia ze musia mat 100+fps inac to nieje ono a su lagy, ze oni to vidia citia na pohybe
Pokial chces co najviac fps, tak este pomoze zapnutie stareho sposobu renderingu, nie toho noveho "enhanced" ci ako to volaju, v nastaveniach hry.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Hej, na obrázku vidno že má heatpipe a zo skúseností z minulosti je to sakra rozdiel, ale ak máš čas pohľadaj aj recenzie.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Cital som par, pisu ze je relativne ticha ... vyzera to OK, cisto nova za 300 - to asi budem brat ak sa este nic ine nenajde. Buduci tyzden ma prist par kusov do alzy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tak 200e si naznačil ty
a ja som zase naznačil kde by si sa mal pohybovať
dalšia na hranie Wotko nepotrbuje fakt nič extra osobne som sa trapil na HD4400
konečný verdikt je aj tak na na tebe
za mňa niečo z výkonom od 3070+
mám skusenosť z https://www.alza.sk/msi-geforce-rtx-406 ... 74.htm?o=1
prekvapivo tichá, pozerám že nám to podraželo
4060 boli už na urovni 285e
a ja som zase naznačil kde by si sa mal pohybovať
dalšia na hranie Wotko nepotrbuje fakt nič extra osobne som sa trapil na HD4400
konečný verdikt je aj tak na na tebe
za mňa niečo z výkonom od 3070+
mám skusenosť z https://www.alza.sk/msi-geforce-rtx-406 ... 74.htm?o=1
prekvapivo tichá, pozerám že nám to podraželo
4060 boli už na urovni 285e
Naposledy upravil/-a dexterav v Pi 17. Jan, 2025, 19:32, upravené celkom 1 krát.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Objednal som ASUSku, dodanie je az v pondelok, stale sa da zmenit. Su to prakticky rovnake karty, cize nejdem vymyslat
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto