PC pre Davinci Resolve

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: PC pre Davinci Resolve

Príspevok od používateľa mp3turbo »

procesor by som nechcel 6jadro na spracovanie videa, ale chapeme ze je to kompromis kvoli cenovke. Skus poskulovat po 8jadre vo svetle napisaneho.

zakladna doska : presne tuto mame doma, fajn, len je draha. Usetril by som na doske, len aby som mohol pritlacit na procesore (8jadro pojde na vsetkom)

pamate tieto https://www.alza.sk/EN/patriot-viper-ve ... 938572.htm pretoze su lacnejsie a lepsie. Howgh. 32GB urcite nie, budes to par rokov pouzivat.

ssd 1TB bude malo, tuto fakt radim : pritlac na peniaze, ber 2TB. Prepana mas tam na krku 4K video, stovky gigabajtov letia len tak zahuci. Rozdiel v cene je par šupiek, ale ten prievan v kapacite je nesmierny. Howgh. https://www.alza.sk/EN/kingston-kc3000- ... 817198.htm

usetril pár šušňov mozes aj na bedni, veselo napriklad https://www.alza.sk/EN/montech-air-1000 ... 760962.htm alebo https://www.alza.sk/EN/montech-air-903- ... 013459.htm (recenzia na 903ku : https://www.techpowerup.com/review/montech-air-903-max/ == jedna z najlepsich bedni na svete co sa tyka chladenia, a ze na spracovanie videa ho budes potrebovat. Maju aj ciernu verziu).

usetrit mozes aj na zdroji : https://www.alza.sk/EN/adata-xpg-core-r ... 071094.htm (vyborny model, doteraz masovo doporucovany nielen tuto na fore).

jezisi a teraz grafika. Asi by som chcel Nvidiu, ale nepouzivam DaVinci. Pozri podporu HW kodovania pre konkretne formaty ktore pouzivas, a ked to chces uplne obratit na hlavu, Intel procesory maju zabudovany QuickSync ktory strasidelne urychluje mnohe operacie. Rychlost znamena peniaze.

no, trosku som ti to obratil hore nohami... sorry.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

mp3turbo napísal: Ne 23. Feb, 2025, 23:39pamate tieto https://www.alza.sk/EN/patriot-viper-ve ... 938572.htm pretoze su lacnejsie a lepsie. Howgh. 32GB urcite nie, budes to par rokov pouzivat.
mozes konecne prestat obycajnym userom odporucat pamate, ktore im bez komplikovaneho ladenia nemusia ist ani na parametrov udavanych na marketingovych materialoch? 6000@cl30@expo je jedina spravna cesta pre bfu pri am5
ITX >>> ATX
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

vies ake profily maju tie 6400vky, uz si ich mal v ruke ? mozes konecne prestat obycajnym userom odporucat pamate, ktore nie su lepsie ale su drahsie ?
ked si kupim 93827300 pamat, mozem ju pustit na 6200 alebo 6000. A V BUDUCNOSTI, KED BUDEM MAT LEPSI PROCESOR, JU ZRAZU VYUZIJEM.

fakt je sialene obrovsky problem nastavit cislo 6200 v biose - teda pre tych 0.005284% beznych userov, ktorym nepojde 6400.

Urcite existuje skupina ludi, ktori budu do konca zivota kupovat Skodovku, aj keby rovnaky Mercedes bol lacnejsi. Lebo to je jedina spravna cesta.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Pre vacsinu beznych userov je Bios carovne nezname slovicko. Vzdy ladim PC tak, aby bezny user nemusel nikdy vstupit do Biosu a nieco v nom nastavit, alebo ladit. To si mozme.kupit mi, par userov a moze nas hrat pocit pri srdci, ze za menej penazi.mam viac ako vacsina. Ja si zas napriklad kupim kotol Viesmann, kvoli tomu, ze ho osadim, zapnem a funguje ako ma. Stoji viacej ako Buderus, ale kvoli konfortu a mojej jednoduchosti v ovladani tejto techniky, si priplatim za Viesmann. Kurenar co si kupi drahsiu skodovku, hoc medaka by mal.za menej penazi a keby ho kazde rano poskrabkal po kolese, ktore bude v istel polohe oproti vychadzajucemu slnku si kupi lacnejsi Buderus, poladi ho trochu a ma za menej penazi rovnaky kotol ako mam ja. Kazdy setrime na tom co ovladame. Niekto usetri na Ram, niekto na aute, niekto na kotly....
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano to je v poriadku, a preto nemaju vsetci Viesmann. Ale hadam nebudeme dnes a este dalsich 5 rokov doporucovat 5200vky, pretoze to zarucene pojde kazdemu.

Mam dojem, ze na temu ake pamate vybrat bola poskytnuta odpoved. Ked chce pan nepriestrelnu istotu, nech si kupi cokolvek ddr5/5200. Ked ma naladu riskovat, nech zobere 6000/cl30 a ked ide na hranici zivota a smrti, tak strasidelne riskne navrhnute 6400vky s tym, ze urcite zhori dom, transformator za dedinou a este k tomu padne lietadlo.

Uvedomime si, ze do BIOSu musi vliezt tak ci tak. Vyzera to, ze skladat si to bude sam - o skladani niekde inde nebola rec - cize MUSI ist do toho hnusneho biosu a MUSI ZAPNUT EXPO profil na pamatiach (toto tusim rečníci nadomnou zlahka zanedbali). Hned pod nim sa nachadza cislo 6200 alebo 6400. A ked si to pan nebude skladat sam, ale mu to postavia niekto znaly, tak tento problem vobec neexistuje pretoze znaly clovek nema problem s tym co som napisal ; PROSTE VZDY BUDE MUSIET NIEKTO IST DO BIOSU.

Preto som napisal howgh, lebo som sa nechcel desatkrat venovat takymto blbostiam a teraz uz naozaj z mojej strany howgh na temu pamate - kupte si co chcete a mozete znovu desatkrat poradit 6000cky.

Nehovoriac o tom, ze poladenim biosu aj windowsu je mozne ziskat 15-20% vykonu navyse.

Na veselsiu notu : k ostatnym veciam ste nemali negativny komentar, tak dufam ze aspon tie sa ujali.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Ono keby tie pamäte nebežali na deklarované parametre čo sa stane?
Vôbec nič, rozdiel vo výkone bude tiež blízky nule
Perseus
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 13. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Perseus »

Spravil som obmenu v grafickej karte a zdroji.
Zdroj ste odporucali vyssie a zevraj nvidia vdaka cuda ma vyssi vykon v davinci aj pri mensej vram ako radeon. 1TB disk mi staci, a ram podla commentov vyssie su ok.
A teraz otazka moze tato zostava konkurovat Mac Mini M4 24GB v strihacich programoch? Alebo je ta zostava vykonom nizsie ?
Cena tejto zostavy 1700E s DPH. Cena Mac Mini M4 24GB 951E + cca 250E 1TB externy NVMe disk = 1200E

Základná doska MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
Procesor (CPU) AMD Ryzen 5 9600X
Chladenie (CPU) ARCTIC Freezer 36 Black
Operačná pamäť (RAM) Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EX
Grafická karta (GPU) GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC 12G namiesto SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20G
Úložisko (SSD) WD BLACK SN850X NVMe 1TB Heatsink
Skrinka (Case) Endorfy Arx 500 Air
Zdroj (PSU) ADATA XPG CORE REACTOR II 850 W
CPU:AMD Athlon 64 4000+Brisbane 2100MHz@2680MHz MB:Biostar TF 560 Nvidia Nforce 560 socket AM2 RAM:2X1GB GoodRAM DDR800 CL 5 Dual Chanel VGA:Saphire Radeon X1650Pro 600/694 HDD:Hitachi Deskstar ATA 160GB DVD-ROM:LG GSA-4160B TV-Karta:FlyDVB-T Hybrid Monitor:Samsung 943NW black Zdroj: Delux DLP-388 420WNotebook Lenovo G570
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Tebe stačí 1TB SSD a kupuješ ho za cenu 2TB...
Prosím ťa neblbni...
Disky PCIe 4.0 sa hrejú viac ako PCIe 3.0 a vieš čo som urobil ja?
Zobral PCIe 3.0...
Ano je pomalší, ale aj ked budeš robiť s väčším objemom dát, tak ani ten PCIe 3.0 ťa nebude limitovať...
Akože nie je jedno či to zapisuje 3000MB/s, alebo 6000MB/s ????
Ano je to o polovicu pomalšie, ale nevydržíš čakať o 10s dlhšie za cenu že budeš mať 2TB???
Ovela väčší problém bude prenosová rýchlosť z kamery, či pamätovej karty do PC!!!
Alebo inak, za smiešny príplatok máš iný SSD s TLC a bude mať aj 2TB...

Ja mám tento Apacer AS2280P4U Pro 2 TB a v ničom ma nelimituje, ale kludne si kúp niečo s 2TB PCIe 4.0 s TLC za +-130€, ale nie 1TB za 115€

Návrat na "Nákupná poradňa"