Novy pc s monitorom 3000 eur
Re: Novy pc s monitorom 3000 eur
Borci dakujem za radu pomenim to a dam na vas samozrejme.
Ta karta je 5070ti nic ine momentalne neni ale ak viete poradit nieco co je skladom v danej cene tak si necham poradit. Som nachystany tak ze cez vikend by som chcel skladat.
Ta karta je 5070ti nic ine momentalne neni ale ak viete poradit nieco co je skladom v danej cene tak si necham poradit. Som nachystany tak ze cez vikend by som chcel skladat.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Pozri, ja som posledny clovek, co by ti hovoril, aby si chvilu pockal. Ked nieco chcem, chcem to hned a hotovo. Samozrejme cakat na nieco v buducnosti o rok je k nicomu, lebo vzdy bude nieco lepsie v buducnosti.
Kazdopadne zrovna teraz je situacia s grafikami takato:
Kazdopadne zrovna teraz je situacia s grafikami takato:
- RTX 5000 rada je v podstate vykonnostny fail, ktory ma naschval osekane dodavky do skladov = neumerne vysoke ceny.
- Bazarove RTX 4000 neexistuju, lebo RTX 5000 je fail, tak si kazdy nechava svoju 4000 kartu, alebo ju predava za cenu ako vysvetenu od samotneho papeza = 4000 aj 5000 maju neumerne vysoku cenu.
- AMD nema doteraz ziadnu odpoved a ich marketing je ukrutny fail ako vzdy. Jedina karta, na ktoru vsetci cakame je 9070XT, ktora bude predstavena teraz v piatok 28.2.2025. Svetove recenzie a kupitelnost ma byt o par dni potom. Nikto od tej karty necaka vykonnostne zazraky, ale minimalne si zelame pokles cien strednej triedy RTX 5000.
- Povrava sa, ze aspon RTX 5090 by sa mohla zacat vyrabat v OVELA vacsich mnozstvach, mozno uz od buduceho mesiaca alebo v nasledovnych mesiacoch = pokles cien vsetkych RTX 5000 kariet.
Súhlasím so Zoomom, s ostatnými komponentmi prakticky nemáš na čo čakať, 9800X3D už je dostupný takmer za MSRP a zvyšok nebol nikdy problém, len tie grafiky sú aktuálne katastrofa.
Ku komponentom:
Chladič super, Arctic AIO od prvého modelu patria výkonovo k špičke a zároveň za vynikajúcu cenu. Jediné čo by niekomu teoreticky mohlo chýbať je LCD displej, ale naopak má funkčné aktívne chladenie VRM čo nemá prakticky nik iný.
Fractal Pop som počul že za tú cenu pôsobí až moc lacno, neoplatí sa. Osobne sa mi páčia napr.
https://www.alza.sk/montech-air-903-max ... 760953.htm alebo čierna, za tú cenu super skrinka
https://www.alza.sk/asus-prime-ap201-d7406475.htm alebo biela alebo so sklom
niektorí odporúčajú NZXT Flow skrinky
mimo Alzy sú tiež rôzne kvalitné Lian-Li skrinky
Alebo si vyber sám podľa vzhľadu, kopec skriniek je porovnaných v tomto teste:
https://www.techpowerup.com/review/dark ... 470/8.html (teploty)
https://www.techpowerup.com/review/dark ... 470/9.html (hluk)
Kingston Renegade SSD je fajn, kvalitný rýchly. To isté ale staršie s iným firmware je KC3000, o niečo rýchlejšia alternatíva je tiež https://www.alza.sk/samsung-990-evo-plu ... 611062.htm
K zdroju, čokoľvek Gold a viac ATX3.0/ATX3.1 bude dostatočne dobré, ak chceš môžeš pozrieť recenzie konkrétnych zdrojov na HWBusters ako písal Zoom lebo rozdiely napriek tomu sú, a častokrát neplatí že drahší je lepší. Spomínaný Core Reactor II (pozor, VE je nižší model) je fakt dobrý zdroj, kvalitatívne okolo Corsair RMx, akurát ako bolo spomenuté nad 600W začína byť hlučný, do 500W je ale prakticky nepočuteľný. S 9800X3D a 5070Ti/9070XT sa nad 600W ale nikdy nedostaneš, a IMHO ani s 5080 ak nebudeš robiť extrémne OC. Ak ho ale nechceš Zoomom odporúčané zdroje sú výborné alternatívy k tomu Focus ktorý sa za tú cenu vôbec neoplatí.
K RAM nemám moc čo dodať, len možno 6400 nerozbeháš, záleží od kusu CPU. Ale rozdiel vo výkone bude aj tak zanedbateľný podobne ako je rozdiel v cene.
Osobne nie som zástanca zbytočne drahých dosiek, ale ničomu to nevadí a tie drahšie vyzerajú lepšie aj majú viac a lepšie features, otázne je len či dačo z toho aj reálne využiješ. Aký čipset má doska napísaný je jedno, reálne to jeden a ten istý čip (akurát A sú umelo obmedzené a pri X670 a X870E sú dva navzájom prepojené) a líšia sa len tým čo AMD predpisuje že doska musí mať aby sa tak mohla volať. A 800 séria sú dosky nadizajnované neskôr takže teoreticky lepšie, ale reálne to nemusí platiť.
Ryzen 9800X3D, tam nie je čo dodať. Pri tom rozpočte a použití iný výber neexistuje
No a monitor, ber QD-OLED. Chceš 360Hz tak ti zostáva len 27" čo je asi aj ideálna veľkosť na competitive CS aj keď ja osobne som skôr zástanca čo najväčšej obrazovky
Ktorý konkrétne neporadím, teoreticky je to jedno majú rovnaký panel, ide len o veci okolo, kukni recenzie.
Ku komponentom:
Chladič super, Arctic AIO od prvého modelu patria výkonovo k špičke a zároveň za vynikajúcu cenu. Jediné čo by niekomu teoreticky mohlo chýbať je LCD displej, ale naopak má funkčné aktívne chladenie VRM čo nemá prakticky nik iný.
Fractal Pop som počul že za tú cenu pôsobí až moc lacno, neoplatí sa. Osobne sa mi páčia napr.
https://www.alza.sk/montech-air-903-max ... 760953.htm alebo čierna, za tú cenu super skrinka
https://www.alza.sk/asus-prime-ap201-d7406475.htm alebo biela alebo so sklom
niektorí odporúčajú NZXT Flow skrinky
mimo Alzy sú tiež rôzne kvalitné Lian-Li skrinky
Alebo si vyber sám podľa vzhľadu, kopec skriniek je porovnaných v tomto teste:
https://www.techpowerup.com/review/dark ... 470/8.html (teploty)
https://www.techpowerup.com/review/dark ... 470/9.html (hluk)
Kingston Renegade SSD je fajn, kvalitný rýchly. To isté ale staršie s iným firmware je KC3000, o niečo rýchlejšia alternatíva je tiež https://www.alza.sk/samsung-990-evo-plu ... 611062.htm
K zdroju, čokoľvek Gold a viac ATX3.0/ATX3.1 bude dostatočne dobré, ak chceš môžeš pozrieť recenzie konkrétnych zdrojov na HWBusters ako písal Zoom lebo rozdiely napriek tomu sú, a častokrát neplatí že drahší je lepší. Spomínaný Core Reactor II (pozor, VE je nižší model) je fakt dobrý zdroj, kvalitatívne okolo Corsair RMx, akurát ako bolo spomenuté nad 600W začína byť hlučný, do 500W je ale prakticky nepočuteľný. S 9800X3D a 5070Ti/9070XT sa nad 600W ale nikdy nedostaneš, a IMHO ani s 5080 ak nebudeš robiť extrémne OC. Ak ho ale nechceš Zoomom odporúčané zdroje sú výborné alternatívy k tomu Focus ktorý sa za tú cenu vôbec neoplatí.
K RAM nemám moc čo dodať, len možno 6400 nerozbeháš, záleží od kusu CPU. Ale rozdiel vo výkone bude aj tak zanedbateľný podobne ako je rozdiel v cene.
Osobne nie som zástanca zbytočne drahých dosiek, ale ničomu to nevadí a tie drahšie vyzerajú lepšie aj majú viac a lepšie features, otázne je len či dačo z toho aj reálne využiješ. Aký čipset má doska napísaný je jedno, reálne to jeden a ten istý čip (akurát A sú umelo obmedzené a pri X670 a X870E sú dva navzájom prepojené) a líšia sa len tým čo AMD predpisuje že doska musí mať aby sa tak mohla volať. A 800 séria sú dosky nadizajnované neskôr takže teoreticky lepšie, ale reálne to nemusí platiť.
Ryzen 9800X3D, tam nie je čo dodať. Pri tom rozpočte a použití iný výber neexistuje

No a monitor, ber QD-OLED. Chceš 360Hz tak ti zostáva len 27" čo je asi aj ideálna veľkosť na competitive CS aj keď ja osobne som skôr zástanca čo najväčšej obrazovky

Spoiler: ukázať
Ja by som pri skrini namiesto Montechu (ktory ma uplne lacne spracovanie - pocitovo papierove plechy jak Endorfy skrinky), vzal za viacmenej rovnaku cenu Lian Li Lancool 207
Ahojte dakujem za postrehy
Tu case, m2 disk zmenim taktiez aj zdroj s doskou.. Skoda tej karty ze ziadna nie je momentalne,,,keby by bola aspon nejaka 4080Super
zatial to postavim bez karty. Vdaka za rady a usmernenia
Tu case, m2 disk zmenim taktiez aj zdroj s doskou.. Skoda tej karty ze ziadna nie je momentalne,,,keby by bola aspon nejaka 4080Super
zatial to postavim bez karty. Vdaka za rady a usmernenia
Alza ma dostupne GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phantom 16G za luxusnych 1169€
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, G.SKILL 32GB 6000 MHz CL30 Trident Z5, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
objednal som tu gainward
co sa tyka case tam som este nic nevybral
uvazujem datacomp lian li 216
co sa tyka case tam som este nic nevybral
uvazujem datacomp lian li 216
Lancool 216 je skvela skrinka (mam ju od leta), koncom minuleho roka mali predstavit nastupcu 217, ale nejako to stale odkladaju. Oproti Lancool 207 je o nieco vacsia a ma kvalitnejsie materialy. 207ka je ale zas o nieco lacnejsia a ma lepsie riesene bottom fany na ofuk grafiky.
Asi by som sa rozhodol vyslovene podla toho, ktora sa ti vizualne viac paci, resp. ci si ochotny priplacat tych 20-30E za 216 oproti 207. Oba skrinky su ale aktualne spicka co sa tyka teplot CPU a GPU. Ja som bol po prvotnom setupe v 216 uplne sokovany, aky sialeny prievan to dokaze spravit (pred tym som mal skrinku bez mesh predku).
Asi by som sa rozhodol vyslovene podla toho, ktora sa ti vizualne viac paci, resp. ci si ochotny priplacat tych 20-30E za 216 oproti 207. Oba skrinky su ale aktualne spicka co sa tyka teplot CPU a GPU. Ja som bol po prvotnom setupe v 216 uplne sokovany, aky sialeny prievan to dokaze spravit (pred tym som mal skrinku bez mesh predku).
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
216 je najlepsia skrinka co som mal...mal som fractal compact 2 a nechytal sa na 216.ked som moj aktualny setap premiestnil z compact 2 do 216 tak teploty m2 isli dole o 10c a ostatny hw isiel dole cez 5c.ako pise Mani.prievan neskutocny.a to som dal outake 3x a12x25 a pod gpu intake 2x a12x25
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Je nejaky eshop co ma tu 216 hned k odberu? Lebo datacomp doba dodania 2 tyzdne to je neskoro.
Co sa tyka pamati tam mi viete poradit ake mam vziat? Chcel som kingston fury cierne rgb ale alza nema 6000mhz cl30
Co sa tyka pamati tam mi viete poradit ake mam vziat? Chcel som kingston fury cierne rgb ale alza nema 6000mhz cl30
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
len aby sa nezabudlo
v kazdom jednom ukazateli je 216ka teplotne horsia, nez zmienena 903Max.
Je pravda, ze ja osobne mam 216ky rad a celozivotnemu kamaratovi som vnutil dve, ked sme robili pre jeho synatorov masinky. Je to pekna bednicka, take by mali byt uplne vsetky. Veselo do nej. Len som chcel povedat, ze su aj lepsie - este jeden pozor, regulatory su standartne pustene naplno 12V takze hukot.
>> Chcel som kingston fury cierne rgb ale alza nema 6000mhz cl30
tak zober nesmierne obavaneho strasiaka, 6400/cl32 ktore stoja menej a daju sa pretaktovat podstatne viacej
a samozrejme sa daju aj podtaktovat pre tie obrovske masy, ktorym nebude AMD procesor chodit na 6400 pamatovu zbernicu (0.004726% populacie) je to jedno jedine cislo v biose. Do BIOSu treba ajtak vliezt, pretoze budes zapinat EXPO profil.

Je pravda, ze ja osobne mam 216ky rad a celozivotnemu kamaratovi som vnutil dve, ked sme robili pre jeho synatorov masinky. Je to pekna bednicka, take by mali byt uplne vsetky. Veselo do nej. Len som chcel povedat, ze su aj lepsie - este jeden pozor, regulatory su standartne pustene naplno 12V takze hukot.
>> Chcel som kingston fury cierne rgb ale alza nema 6000mhz cl30
tak zober nesmierne obavaneho strasiaka, 6400/cl32 ktore stoja menej a daju sa pretaktovat podstatne viacej

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Vedel by si mi konkretne poradit skrinku a pamete? Alza prosim ta.
Tie 6400 som pozeral ale nie su rgb v alze
Aj keby, predpokladam ze tam bude nejaky rozdiel maximalne pri GPU teplotach - a to vies offsetnut tym, ze v 216 das pod GPU na mriezku bottom fany. Osobne by som si za Lian Li (ci uz 216 alebo 207) oproti tomu Montechu priplatil vyslovene len kvoli kvalite materialov, ze to proste na pocit nie je tak lacne a tenke. Ale ak chce usetrit, tak zle asi nespravi ani s tou Montech.mp3turbo napísal: Št 27. Feb, 2025, 17:21 len aby sa nezabudlov kazdom jednom ukazateli je 216ka teplotne horsia, nez zmienena 903Max.
TichePC ma 216 (bez RGB) jednu na sklade, ak chces s RGB tak potom musis trochu pockat (ci uz v Datacompe alebo TichePC).Proximo napísal: Št 27. Feb, 2025, 16:17 Je nejaky eshop co ma tu 216 hned k odberu? Lebo datacomp doba dodania 2 tyzdne to je neskoro.
Naposledy upravil/-a Mani v Pi 28. Feb, 2025, 00:10, upravené celkom 1 krát.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Nepotrebuješ 6400, stačí ti 6000/CL30 AMD Expo. AMD si moc nerozumie s 6400, 6000 máš istotu že budú fungovať na supu cez Expo a nemusíš riešiť manuálne nastavovanie. Kingston 6000/cl30 AMD expo RGB sú tam.Proximo napísal: Št 27. Feb, 2025, 17:49 Vedel by si mi konkretne poradit skrinku a pamete? Alza prosim ta.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Rgb 64 gb nevidim