Windows on the Go čistá katastrofa, vytvorenie trvalo hodiny, štartuje to hodiny (aj po vytvorení musí ešte zbehnúť samotná inštalácia s preklikávaním nastavení ako keď inštaluješ klasicky na SSD), aj tak to poriadne nefungovalo, login do windows a rozlíšenie ja neviem 800x600 možno čiže ešte bez ovládačov grafiky, spodná lišta nikde ani po niekoľkých minútach od prihlásenia, na kliky a stlačenia kláves reagoval asi po 30s, prestalo ma to baviť a vypol som. Takže som aj tak nič neotestoval. Kľúčik síce nebol žiadny zázrak ale 65MB/s read 20MB/s write zvládal keď som testoval a najnovší SuSe Linux z neho šiel v pohode.
BTW Windows inštalačný kľúčik som robil cez Windows Media creation tool stiahnutý nový aktuálny priamo zo stránky Microsoft, tento OTG cez najnovší portable Rufus z ISO ktoré mi stiahol priamo Rufus.
Elektrika je v pohode. Dual channel prestal fungovať na starej až po výmene CPU, ten ani nenabehol možno som mal príliš starý UEFI úplne mi vypadlo z hlavy že by bolo fajn dať najnovší než tam hodím nový CPU, a keď som prehodil CPU späť ako blbec namiesto použitia UEFI flashback na nahratie najnovšieho UEFI už bol problém. Tú dosku posielam na reklamáciu uvidím čo mi povedia.
Hej spomínal som že UEFI je najnovšie, to bolo prvé čo som spravil. Inak prečo to furt ľudia volajú BIOS vrátane výrobcov dosiek, viem že zvyk je železná košeľa, ale UEFI ho nahradilo už myslím v 2011 so Sandy Bridge? Juj to bol procesor, to už bolo tak dávno? I feel old...
Doska bola inak fajn, features, dizajn aj UEFI ktoré malo zatiaľ najlepší default fan curve ani som ho nemusel meniť ako na ostatných doskách, aj mi je za ňou trochu ľúto, ale šla späť a objednal som
https://www.alza.sk/asrock-b850m-x-wifi-d12782003.htm, super že sa objavila, keď som objednával tú X870 tak táto verzia s WiFi v ponuke ani nebola.
Beriem znova ASRock lebo ako jediné zvládajú z iGPU 120Hz cez HDMI, toto nevedia ani tie najdrahšie dosky konkurenice a ASRock to má aj na najlacnejších. Lacnejšia ale horšia ako predtým, ale v podstate mi úplne vyhovuje, má všetko čo potrebujem a nič čo nepotrebujem, až sa čudujem že dakto spravil dosku presne mne na mieru

VRM žiadny zázrak, 6+1+1, ale nič pažravejšie ako 9800X3D alebo jeho nástupca tam nepôjde a nemienim tam púšťať 200W OC stress testy a podobné zverstvá, v hrách si to pôjde 60-80W a to musí zvládnuť s prstom v nose. PCIE5 M2 má aj keď nepotrebujem a aj druhý M2 slot ide priamo do CPU nie cez chipset, PCIE5 x16 by mala mať tiež ak to je tá novšia revízia R2, aj v recenzii chalan píše že má ale keby aj nie PCIE4 aj tak nerobilo v meraniach merateľný rozdiel, 2ks RAM stačia 4ks aj tak idú vždy horšie a certifikované sú tam aj 8200 rýchlostné kúsky takže pohoda aj do budúcna, dizajn ma netrápi aj tak to bude takmer celé schované pod D14 a 3-slot GPU, fan headerov má dostatok, dokonca má aj aRGB headery na rozdiel od B650M HDV/M.2 ak by sa mi s tým chcelo hrať, USB4 a thunderbolty sú mi na desktope ukradnuté, zvukovka mi je ukradnutá idem cez HDMI do TV a na sluchátka cez USB DAC/AMP, WiFi má "iba" 6E a Bluetooth 5.2 čo vlastne stačí úplne lebo to je hlavne na Xbox gamepady a ako rezerva, ale navyše je to normálna vymeniteľná M2 sieťovka čiže upgrade možný kedykoľvek na rozdiel od tých integrovaných priamo na doske, fajn vychytávka.
Tak už len dúfať že to môj problém vyrieši.