je pravda, ze vymenit ram netrva ani tolko, pokial napisem tuto vetu. Avsak maskovat skutocnu pricinu za dosledok som uz videl tolkokrat v zivote...
v zmysle jednoduchosti ram, zdroj, cpu, doska. Vsetko samozrejme za predpokladu, ze mame alternativne komponenty napr. z ineho pocitaca.
problém s PC , pomoc !
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: problém s PC , pomoc !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
no niečo podobné ma trápilo v pracovnej zostave v popise s tým rozdielom ze mne PC išlo normálne aj pod zaťažou normálne som ho vypol a na druhy deň ho nešlo zapnúť bolo potrebné ako píšeš cez spinač vypnúť a zapnúť zdroj potom zas pc bežalo u mňa pomohla výmena MB
díky za postrehy chalani . takže včera ako som tu postol príspevok som este skúsil bios "resetnut" na default čiže výrobné nastavenia a zatial to ani raz nepadlo a to som testoval skoro celý deň hry a benchmarky.xpm som ani nezapínal.ale dnes to skúsim , že či to nezačne zasa padať.Rozmýšlam nad tým že či to nezačalo padať po flashi najnovšieho biosu.Lebo potom som te nedal na default akurát len skúšal vypínat xpm . uvidíme.no podla mma to este padne..naposledy ked to padlo tak bolo počuť asi 3 sekundy jemné pukanie z pc skrine..neviem či to može mať súvis...
-
- Pokročilý používateľ
nie, o biose to nebude a ani o jeho nastaveniach. Neexistuje moznost, ako BIOS dokaze zablokovat "hardwarove tlacitko" reset.
Jemne pukanie je urcite zaujimavy faktor, ktory sme tu doteraz nemali.
Jemne pukanie je urcite zaujimavy faktor, ktory sme tu doteraz nemali.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Hardwarove tlačítko reset je ale zapojené do dosky, nie do zdroja...
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
noooo... to asi vacsina z nas vie. Normalny zacinam byt zvedavy, co bude rozuzlenie tohoto pripadu.
1.5rocny zdroj alebo doska ? Ja si tipnem dosku.
1.5rocny zdroj alebo doska ? Ja si tipnem dosku.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Doteraz som sa nedocital že ktorá dióda hlási chybu keď sa to stane. To je tiež podstatná vec, ja som mal jedno obdobie tiež problém s PC proste keď som od neho odišiel vypol sa monitor už PC nenabehlo keď som dal reštart svietila červená dióda CPU nakoniec som prišiel na to že nastavenia biosu sa mi nerestartuju po aktualizácii proste som tam mal dáku blbosť nastavenú od vtedy vždy po aktualizácii biosu dávam aj reset biosu a zapínam len EXPO a už sa v tom.nevrtam.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Bola to dioda od pametí.Robilo mi to najprv aj to čo tebe ze ako nabehehol šetrič obrazovky tak potom už nenabehol.No ale už sa zdá že to je v poriadku.Tak isto rovnaký prípad ako u teba..Updatol som bios ale neresetol ho do vyrobných nastavení a ono sa to vraj má robiť..Takže urobil som to a odvtedy už 2 dni to nepadlo.Tak ale tak či tak, to že pc nešiel ani vypnut ani resetnuť tačitkom sa mi nezda .Ako keby tam bola jasna chyba hardweru.Ale teraz už si tak isný niesom.A je dosť možne že tomu neni nič.Festro1991 napísal: Št 05. Jún, 2025, 17:34 Doteraz som sa nedocital že ktorá dióda hlási chybu keď sa to stane. To je tiež podstatná vec, ja som mal jedno obdobie tiež problém s PC proste keď som od neho odišiel vypol sa monitor už PC nenabehlo keď som dal reštart svietila červená dióda CPU nakoniec som prišiel na to že nastavenia biosu sa mi nerestartuju po aktualizácii proste som tam mal dáku blbosť nastavenú od vtedy vždy po aktualizácii biosu dávam aj reset biosu a zapínam len EXPO a už sa v tom.nevrtam.
-
- Pokročilý používateľ
>> Updatol som bios ale neresetol ho do vyrobných nastavení a ono sa to vraj má robiť..
kvoli tomu sa urcite nedostanes do situacie, v akej si. Neexistuje. NIKDY V ZIVOTE som neresetol bios do vyrobnych nastaveni pri update.
Na mnohych doskach sa stava, ze po update sa nahraju nejake "zakladne" nastavenia co v principe mozeme povazovat za takyto reset, ale mnohe dosky to nerobia.
kvoli tomu sa urcite nedostanes do situacie, v akej si. Neexistuje. NIKDY V ZIVOTE som neresetol bios do vyrobnych nastaveni pri update.
Na mnohych doskach sa stava, ze po update sa nahraju nejake "zakladne" nastavenia co v principe mozeme povazovat za takyto reset, ale mnohe dosky to nerobia.